Οι φυτικές ίνες είναι φάρμακο για το άσθμα
Είναι γνωστό ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα προκαλούν άσθμα.
Ο ρόλος της διατροφής στη φλεγμονή των πνευμόνων είναι σημαντικός.
Η προτίμηση στα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι θεραπεία για το άσθμα, μαζί με την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.
Τα φρούτα και τα λαχανικά προστατεύουν και αποτρέπουν τη φλεγμονή των πνευμόνων.
Η διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η κατανάλωση ινών μεταβάλλει τη σύνθεση των βακτηρίων στο έντερο.
Τα βακτήρια απελευθερώνουν λιπαρά οξέα που εισέρχονται στο αίμα και και επηρεάζουν την ανάπτυξη των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος σε άλλα μέρη του σώματος, όπως στους πνεύμονες.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Medicine.
Μια προηγούμενη μελέτη διαπίστωσε ότι το άσθμα και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου μπορεί να προκληθεί από την ίδια φλεγμονώδη αντίδραση. Οι άνθρωποι που πάσχουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι δύο φορές πιο πιθανό να έχουν συμπτώματα άσθματος.
Η νέα έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών μπορεί να προστατεύσει από την εμφάνιση του άσθματος.
Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι μια συχνή διαταραχή του πεπτικού συστήματος που παράγει μια σειρά συμπτωμάτων, όπως κράμπες, αίσθημα φουσκώματος, και αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου, όπως δυσκοιλιότητα ή διάρροια.
Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, η συχνότητα εμφάνισης του αλλεργικού άσθματος έχει αυξηθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ η κατανάλωση διαιτητικών ινών έχει μειωθεί σε αυτές τις χώρες.
Όσοι κάνουν δίαιτα με λίγες φυτικές ίνες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα για φλεγμονή των πνευμόνων ως απόκριση στα ακάρεα της σκόνης, ενώ εκείνοι των οποίων η τροφή εμπλουτίζεται με πηκτίνη που βρίσκεται στα κυτταρικά τοιχώματα των φυτών έχουν μειωμένη επίπτωση αλλεργικών νοσημάτων των αεραγωγών.
Οι διαλυτές φυτικές ίνες που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας μεταβάλλουν την σύνθεση των βακτηρίων στο έντερο. Η επεξεργασία των ινών βοηθά στην απελευθέρωση μεταβολιτών, που ονομάζονται λιπαρά οξέα βραχείας αλύσου, τα οποία εισέρχονται στο αίμα και επηρεάζουν την ανάπτυξη των κυττάρων του ανοσοποιητικού σε άλλα μέρη του σώματος, αλλά και στους πνεύμονες. Τα λιπαρά οξέα βραχείας αλύσου που παράγονται όταν τα βακτήρια του εντέρου μεταβολίζουν τις ίνες, μειώνουν την φλεγμονή από αλλεργίες στον πνεύμονα και η πηκτίνη έχει, έτσι, προστατευτική δράση.
Οι φυτικές ίνες έχουν πολλά γνωστά οφέλη για την υγεία, όπως μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και ορισμένων μορφών καρκίνου και συνιστάται η καθημερινή κατανάλωσή τους σε υψηλά επίπεδα.
Διαβάστε, επίσης,
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με σύκα
Διαβάστε, επίσης,
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με μαρούλια
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με κεράσια
Απαλλαγείτε από τις καρκινογόνες ουσίες στο σπίτι σας
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με φραουλιά
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με φλόμο
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με θρούμπι
Οι απαραίτητες βιταμίνες για όσους έχουν άσθμα
Διατροφή για τις αναπνευστικές παθήσεις
Σύνδρομο αλληλεπικάλυψης άσθματος και ΧΑΠ
Ο ασθενής με δύσπνοια στα επείγοντα
Το ελληνικό φαρμακείο της φύσης σας προσφέρει μια υπερτροφή
Αφήστε τα παιδιά σας να λερωθούν
Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια
Αποτελεσματικές θεραπείες για το ευερέθιστο έντερο
Τα οφέλη που έχουν οι φυτικές ίνες για την υγεία
www.emedi.gr