Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΗ διατροφική αξία του βρωμάλευρου
Array

Η διατροφική αξία του βρωμάλευρου

Το άλευρο βρώμης είναι πολύ θρεπτικό

 

Το άλευρο βρώμης όταν είναι ωμό είναι πλούσια πηγή βιταμινών Β.

Παρέχει σε (χλγρ ανά 100 γρ):

  • Θειαμίνη 0,50
  • Ριβοφλαβίνη 0,10
  • Νικοτινικό οξύ 3,8
  • Πυριδοξίνη 0,12
  • Φυλλικό οξύ 0,060
  • Παντοθενικό οξύ 1,0
  • Βιοτίνη 0,020
  • Βιταμίνη Ε 0,9

Δεν έχει βιταμίνες Α,D,C και καροτένη

Όσον αφορά τα μέταλλα που περιέχει είναι τροφή με χαμηλό νάτριο, πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο, θείο και φώσφορο.

Επίσης, είναι εξαιρετική πηγή ιχνοστοιχείων σιδήρου, ψευδαργύρου και χαλκού.

Σε ωμή μορφή παρατηρούνται τα εξής επίπεδα μετάλλων (χλγρ ανά 100 γρ):

  • Νάτριο 33
  • Κάλιο 370
  • Ασβέστιο 55
  • Μαγνήσιο 110
  • Φώσφορος 380
  • Σίδηρος 4,1
  • Χαλκός 0,23
  • Ψευδάργυρος 3,0
  • Θείο 160
  • Χλώριο 73

Διαβάστε, επίσης,

Μπιφτέκια βρώμης

Τροφές φάρμακα

Τα οφέλη που έχουν οι φυτικές ίνες για την υγεία

Χρήσιμες πληροφορίες για τα σιτηρά

Οι πιο δυνατοί συνδυασμοί τροφίμων

Βρώμη

Γιατί είναι απαραίτητο το μαγνήσιο στα παιδιά

www.emed.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τρούφα

Τρούφα. Τέσσερα είδη τρούφας ευδοκιμούν στην Ελλάδα. Γίνεται και καλλιέργεια τρούφας που είναι δύσκολη, αλλά πολύ αποδοτική. Η τρούφα ή tartufo ή truffle είναι ένα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ