Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΜεταφραστής νοηματικής γλώσσας

Μεταφραστής νοηματικής γλώσσας

Εφαρμογή που μεταφράζει τη νοηματική γλώσσα

Το UNI μεταφράζει τη νοηματική γλώσσα μέσω των καμερών που διαθέτει.

Καταγράφει τις χειρονομίες της νοηματικές γλώσσας και τις μεταφέρει γραπτά στη οθόνη του tablet.

Η εφαρμογή θα ολοκληρωθεί από την Microsoft και τα Κινέζικα Πανεπιστήμια και μέχρι στιγμής περιλαμβάνει 300 νεύματα αλλά σύντομα θα τα περιλαμβάνει, όλα.

To UNI, χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης κίνησης για να μεταφράσει τη νοηματική γλώσσα σε ήχο και προφορικό λόγο και σε κείμενο και σε πραγματικό χρόνο.

Η MotionSavvy ανακοίνωσε το UNI, την πρώτη φορητή συσκευή στον κόσμο που επιτρέπει στους κουφούς και τους βαρήκοους να επικοινωνούν με τον κόσμο γύρω τους.

Για τα 370 εκατομμύρια κωφούς ανθρώπους στον κόσμο και τους περίπου 3.700 εκατομμύρια άλλους που ασχολούνται με αυτά, η επικοινωνία είναι συχνά απογοητευτική ή δύσκολη. Οι υπηρεσίες από διερμηνείς είναι μια πολυτέλεια που πολλοί δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Οι Κωφοί και οι Βαρήκοοι αναγκάζονται να βασίζονται σε εξευτελιστικές μορφές επικοινωνίας – όπως η πληκτρολόγηση μηνυμάτων σε smartphones τους ή η καταγραφή των σκέψεων με ένα στυλό και χαρτί, για να εκφράσουν τις ανάγκες τους.

Το UNI είναι η πρώτη τεχνολογία του είδους του που χρησιμοποιεί τη χειρονομία αναγνώρισης κίνησης για να μεταφράσει τη νοηματική γλώσσα σε ήχο και προφορικό λόγο και σε κείμενο, σε πραγματικό χρόνο. Κατασκευάστηκε από μια ομάδα Κωφών και Βαρηκόων μηχανικών από το Rochester Institute of Technology με τη βοήθεια έμπειρων σχεδιαστών και προγραμματιστών από τη Nintendo, Microsoft, Railcomm, Inc., και ZVRS. Το UNI στοχεύει να ενδυναμώσει την κοινότητα των Κωφών για να ζήσουν τον τρόπο ζωής που επιθυμούν στο σπίτι, στην κοινωνία, στην εργασία ή στο σχολείο.

Το UNI αποτελείται από τρία μέρη: ένα δίσκο, μια έξυπνη θήκη, και ένα κινητό app. Η συσκευή λειτουργεί χωρίς σύνδεση στο Internet για να βοηθήσουν τους Κωφούς και Βαρήκοους να επικοινωνούν οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

Το UNI:

  • Μεταφράζει τη νοηματική γλώσσα σε ηχητική ομιλία 
  • Μετατρέπει τον προφορικό λόγο σε γραπτό κείμενο
  • Αναγνωρίζει την υπογραφή 

Πολλοί κωφοί άνθρωποι ζουν σε απομόνωση…

Το UNI υπόσχεται να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους!

Διαβάστε, επίσης,

Τηλεϊατρική

Αυτισμός

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ