Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΓια όσους τρώνε κιμωλία

Για όσους τρώνε κιμωλία

Η γεωφαγία ή το φάγωμα κιμωλίας

 

Σε ορισμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, στη Μέση Ανατολή και σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής τρώνε κιμωλία.

Η πρακτική αυτή θεωρείται φυσιολογική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε πολλά σημεία του πλανήτη, συνήθως, στις κοινότητες των κατώτερων οικονομικά στρωμάτων και πιστεύεται ότι ανεφοδιάζει τον οργανισμό με ασβέστιο.

Η κιμωλία τρώγεται για το περιεχόμενό της σε μεταλλικές ουσίες, για να ανακουφίσει από την πείνα, για να ανακουφίσει γαστρεντερικές δυσφορίες, για να υπερνικηθεί η διάρροια και για την αποτοξίνωση από βαρέα μέταλλα.

Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η πρακτική αυτή έχει παρενέργειες, αλλά από τη στιγμή που βελτιωθεί η διατροφή, όσοι το κάνουν το σταματούν από μόνοι τους.

Άλλοι πιστεύουν ότι η γεωφαγία προκαλεί κακή αφομοίωση του σιδήρου και άλλοι πιστεύουν ότι οφείλεται σε μια προσπάθεια  του οργανισμού να θεραπευθεί η έλλειψη σιδήρου.

Τέλος, με την κιμωλία προσφέρεται υδράργυρος στον οργανισμό, αλλά η χηλωτική επίδραση της κιμωλίας στον ψευδάργυρο μπορεί να τον καταστήσει μη προσιτό βιοχημικά και ταυτόχρονα να τον ακινητοποιήσει μέσα σε άλλες διατροφικές πηγές.

Διαβάστε, επίσης,

Αν θέλετε να θεραπεύσετε την σιδηροπενική αναιμία με τη διατροφή

Σούπα για να πάρετε σίδηρο

Συμπληρώματα σιδήρου

Ανεπάρκεια σιδήρου

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Λόγοι που μυρίζει άσχημα το σπίτι σας

Λόγοι που μυρίζει άσχημα το σπίτι σας. Υπάρχουν μυρωδιές στο σπίτι σας που μπορεί να μην γνωρίζετε καν αν δεν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού....

ΔΗΜΟΦΙΛΗ