Το γιαούρτι είναι πολύ θρεπτικό
Το γιαούρτι είναι ωφέλιμη πηγή μερικών βιταμινών Β, αλλά και βιταμινών της λιποδιαλυτής ποικιλίας.
Το γιαούρτι είναι πολύ καλύτερη τροφή από ότι το γάλα εξαιτίας της βακτηριδιακής του σύνθεσης.
Το γιαούρτι παρέχει (σε χλγρ ανά 100 γραμμάρια):
- Βιταμίνη Α 0,008
- Καροτίνη 0,005
- Θειαμίνη 0,05
- Ριβοφλαβίνη 0,26
- Νικοτινικό οξύ 1,16
- Πυριδοξίνη 0,04
- Φυλλικό οξύ 0,002
- Βιταμίνη Ε 0,03
- Βιταμίνη Β12 ίχνη
- Βιταμίνη D ίχνη
Επίσης, το γιαούρτι είναι εξαίρετη πηγή ασβεστίου, καλίου, φωσφόρου και χλωρίου. Δίνει μικρά, αλλά χρήσιμα ποσά ιχνοστοιχείων και μέτρια ποσά νατρίου.
Τα επίπεδα των μετάλλων κυμαίνονται, ανάλογα με τον τύπο γιαουρτιού (σε χλγρ ανά 100 γραμμάρια):
- Νάτριο 64-76
- Κάλιο 220-240
- Ασβέστιο 160-180
- Μαγνήσιο 17–20
- Φώσφορος 140
- Σίδηρος 0,09-0,24
- Χαλκός 0,04-0,10
- Ψευδάργυρος 0,60-0,69
- Χλώριο 150-180
Διαβάστε, επίσης,
Χάστε βάρος με ισορροπημένη διατροφή
Τα προβιοτικά θεραπεύουν τις νευροψυχιατρικές διαταραχές
Πώς το έντερό σας επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου σας
Τα προβιοτικά προστατεύουν από τον καρκίνο
Όλα τα κόλπα για να σταματήσετε τη διάρροια
Αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά τρόφιμα με υγιεινά
Πόσο υγιεινό είναι το γάλα που πίνουμε
Απώλεια βάρους με το μικροβίωμα του εντέρου
Βάλτε τις πρωτεΐνες στο πρωινό σας
Το καλύτερο γιαούρτι είναι ελληνικό
Πάσχετε από δυσανεξία στη λακτόζη;
Τροφές για να χτίσετε τους μυς σας
www.emedi.gr