Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤα καλύτερα κέντρα πόνου

Τα καλύτερα κέντρα πόνου

Τα κέντρα που κάνουν αποτελεσματικές θεραπείες για τον πόνο

Έχετε πόνο στη μέση, πόνο στον αυχένα, ριζοπάθεια, οσφυαλγία, κεφαλαλγίες, πονοκέφαλο, πόνο στο πρόσωπο, νευραλγία τριδύμου, καρκινικό πόνο, αρθρίτιδα, οστεοπόρωση, έντονες εφιδρώσεις ή κάποιο πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη και τα περιφερικά νεύρα;

Τότε πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα ειδικό κέντρο πόνου

-Πόνος στη μέση

Όλοι οι άνθρωποι θα βιώσουν πόνο στη μέση κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Οι κυριότερες αιτίες του πόνου της μέσης είναι η οστεοαρθρίτιδα, δηλαδή η εκφυλιστική αρθροπάθεια που προκαλεί πόνο στη μέση που επιδεινώνεται με την κίνηση και η φθορά των μεσοσπονδύλιων δίσκων που ονομάζεται εκφυλιστική σπονδυλοαρθροπάθεια και δισκοπάθεια. 

Τα καλύτερα κέντρα πόνου πρέπει να έχουν σαν πρωταρχικό στόχο την αποφυγή χειρουργικής επέμβασης. Καλύτερα πρώτα να χρησιμοποιηθεί μια φαρμακευτική θεραπεία από το στόμα και να γίνει και φυσιοθεραπεία. Εάν συνεχίζουν τα συμπτώματα τότε μπορεί να χρησιμοποιηθούν προηγμένες επεμβατικές τεχνικές αντιμετώπισης του πόνου, όπως επισκληρίδιες εγχύσεις κορτικοστερεοειδών και καυτηριασμός των νεύρων που μεταδίδουν τον πόνο στις αρθρώσεις.

Επισκληρίδια έγχυση κορτικοστερεοειδών

Η επισκληρίδια έγχυση κορτικοστερεοειδών πρέπει να γίνεται με την καθοδήγηση ακτινογραφικού μηχανήματος και εγχέεται ένα σύνθετο μείγμα κορτικοστερεοειδών στον εκφυλισμένο δίσκο.

Καυτηριασμός νεύρων

Ο καυτηριασμός νεύρων των αρθρώσεων που είναι προβληματικές πρέπει να γίνεται με καθοδήγηση ακτινογραφικού μηχανήματος και με χειρουργική ακρίβεια απενεργοποιούνται μόνιμα τα μικρά νεύρα που μεταβιβάζουν την αίσθηση από τις αρθρώσεις του σπονδύλου και προκαλούν πόνο.

-Πόνος στον αυχένα

Ο αυχενικός πόνος οφείλεται σε εκφυλιστική αρθρίτιδα και δισκοπάθεια. Μπορεί ο πόνος στον αυχένα να οφείλεται σε πίεση στο νωτιαίο μυελό ή σε αστάθεια της σπονδυλικής στήλης.

Τα καλύτερα κέντρα πόνου πρέπει να έχουν σαν πρωταρχικό στόχο την αποφυγή χειρουργικής επέμβασης. Καλύτερα πρώτα να χρησιμοποιηθεί μια φαρμακευτική θεραπεία από το στόμα και να γίνει και φυσιοθεραπεία. Εάν συνεχίζουν τα συμπτώματα τότε μπορεί να χρησιμοποιηθούν προηγμένες επεμβατικές τεχνικές αντιμετώπισης του πόνου, όπως επισκληρίδιες εγχύσεις κορτικοστερεοειδών και καυτηριασμός των νεύρων που μεταδίδουν τον πόνο στις αρθρώσεις.

Επισκληρίδια έγχυση κορτικοστερεοειδών

Η επισκληρίδια έγχυση κορτικοστερεοειδών πρέπει να γίνεται με την καθοδήγηση ακτινογραφικού μηχανήματος και εγχέεται ένα σύνθετο μείγμα κορτικοστερεοειδών στον εκφυλισμένο δίσκο.

Καυτηριασμός νεύρων

Ο καυτηριασμός νεύρων των αρθρώσεων που είναι προβληματικές πρέπει να γίνεται με καθοδήγηση ακτινογραφικού μηχανήματος και με χειρουργική ακρίβεια απενεργοποιούνται μόνιμα τα μικρά νεύρα που μεταβιβάζουν την αίσθηση από τις αρθρώσεις του σπονδύλου και προκαλούν πόνο.

Οσφυαλγία και ριζοπάθεια

Η οσφυαλγία και ριζοπάθεια οφείλεται στην πίεση των νεύρων της σπονδυλικής στήλης.  Η πιο κοινή αιτία είναι η κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου. Οι ασθενείς έχουν πόνο, μούδιασμα και αδυναμία στα πόδια ή στα χέρια.

Η οσφυϊκή ριζοπάθεια οφείλεται σε πίεση νευρικής ρίζας στη μέση. Έτσι ο ασθενές έχει πόνο, μούδιασμα και αδυναμία στα πόδια. Κάθε οσφυϊκό νεύρο έχει συγκεκριμένη ομάδα μυών και συγκεκριμένη περιοχή του δέρματος που ελέγχει κι έτσι βάσει του σημείου του πόνου, του μουδιάσματος ή της αδυναμίας, μπορεί να διαπιστωθεί ποιο νεύρο έχει επηρεαστεί.

Η αυχενική ριζοπάθεια προέρχεται από την πίεση νευρικής ρίζας στην περιοχή του αυχένα. Οδηγεί σε πόνο, μούδιασμα και αδυναμία στα χέρεια, τις παλάμες και τα δάχτυλα. Παρόμοια με την οσφυϊκή ριζοπάθεια, η αυχενική ριζοπάθεια διαγιγνώσκεται βάσει του ακριβούς σημείου του πόνου, μουδιάσματος και αδυναμίας διαπιστώνοντας ακριβώς πιο νεύρο έχει επηρεαστεί.

Με τις σύγχρονες επεμβατικές τεχνικές οι περισσότεροι ασθενείς με ριζοπάθεια δεν χρειάζονται χειρουργική επέμβαση.

Οι μέθοδοι είναι:

Επισκληρίδιος από το κέντρο της σπονδυλικής στήλης που εφαρμόζεται στις περιπτώσεις ριζοπάθειας.

Επισκληρίδιος με πλάγια προσέγγιση του επισκληρίδιου χώρου για την απομόνωση της νευρικής ρίζας.

Επισκληρίδιος με προσέγγιση του επισκληρίδιου χώρου από το κάτω μέρος του σπονδύλου σε ασθενείς που έχουν κάνει χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη.

-Κεφαλαλγίες και πονοκέφαλος

Οι επιπτώσεις στην ψυχολογία από την κεφαλαλγία είναι σοβαρές.

Οι πιο συχνές μορφές κεφαλαλγίας είναι η κεφαλαλγία τάσης με πονοκέφαλο και στα δύο μέρη του κεφαλιού και αίσθημα πίεσης, οι ημικρανίες που συμβαίνουν στην μια μεριά του κεφαλιού και συνοδεύονται από ναυτία και ευαισθησία στο φως και η αθροιστική κεφαλαλγία με μικρό πόνο στην περιοχή γύρω από το μάτι.

Για να θεραπευθεί η κεφαλαλγία απαιτείται χορήγηση φαρμάκων και έγχυση ειδικών μειγμάτων σε συγκεκριμένα αισθητήρια νεύρα που γίνεται με χορήγηση αγωγής στα αισθητήρια νεύρα ανάλογα με τον τύπο και σημείο του πονοκεφάλου, σε συγκεκριμένες νευρικές ρίζες, όπως στο ινιακό νεύρο και το υερκόγχιο νεύρο.

Άλλη μέθοδος για την ινιακή κεφαλαλγία είναι ο διεγέρτης του ινιακού νεύρου.

-Νευραλγία τριδύμου και πόνος στο πρόσωπο

Η νευραλγία τριδύμου παρουσιάζεται με οξύ διαξιφιστικό πόνο σαν ηλεκτρικό ρεύμα, που μοιάζει με τον πονόδοντο και επηρεάζει έναν από του κλάδους του τριδύμου νεύρου. Ο πόνος, συνήθως, περιορίζεται στην μια πλευρά του προσώπου. Οι κρίσεις διαρκούν λίγο, αλλά εξουθενώνουν τον ασθενή, αφού ένα απλό ερέθισμα, όπως το άγγιγμα του προσώπου ή ο κρύος αέρας είναι ικανά να προκαλέσουν έναρξη του πόνου.

Η νευραλγία τριδύμου αντιμετωπίζεται με:

Διαδερμική ριζοτομή: Τοποθετείται μια εξειδικευμένη βελόνα κοντά στο τριδυμικό γάγγλιο και με την χρήση γεννήτριας ραδιοσυχνοτήτων καυτηριάζονται τα κύτταρα που ευθύνονται για τον πόνο.

Μικροαγγειακή αποσυμπίεση: Μέσω ανοίγματος στο κρανίο, ερευνάται η περιοχή του τριδύμου νεύρου και τα αγγεία που πιέζουν το νεύρο απομακρύνονται μικροχειρουργικά.

Ακττινοχειρουργική: Ακτινοβολία υψηλής ακρίβειας εφαρμόζεται στην πηγή του τριδύμου νεύρου. Ενδείκνυται για όσους δεν θέλουν να υποστούν χειρουργική επέμβαση και δρα σε λίγες εβδομάδες.

-Καρκινικός πόνος

Το 90% των ασθενών βιώνουν σημαντικό βαθμό πόνου, λόγω πίεσης ανατομικών δομών, λόγω μετάστασης στα οστά, αλλά και από απευθείας διείσδυση των νεύρων.

Οι καρκινοπαθείς δεν πρέπει να υποφέρουν, πρέπει να έχουν καλή ποιότητα ζωής.

Υπάρχουν πολλά φάρμακα για την αντιμετώπιση του πόνου, αλλά αν δεν είναι επαρκή μπορεί να γίνει εμφύτευση αντλιών θεραπείας του πόνου.

-Αρθρίτιδα

Η αρθρίτιδα επηρεάζει πολλές αρθρώσεις, όπως το ισχίο και οι ώμοι και προκαλεί πόνο και ακαμψία. Με εγχύσεις ειδικών φαρμάκων απευθείας μέσα στην άρθρωση μειώνεται η φλεγμονή και θεραπεύονται οι χόνδροι που έχουν φθαρεί.

-Οστεοπόρωση

Οστεοπόρωση είναι η απώλεια οστικής πυκνότητας και οφείλεται στην προηγμένη ηλικία, σε ορμονικές αλλαγές, αλλά και σε διατροφικές ελλείψεις. Τα εύθραυστα οστά έχουν ως αποτέλεσμα κατάγματα του καρπού, του σπονδύλου, του ώμου και του ισχίου.

Τα οστεοπορωτικά κατάγματα του σπονδύλου μπορούν να αντιμετωπισθούν διαδερμικά μέσω σπονδυλοπλαστικής ή κυφοπλαστικής με ανακούφιση του πόνου και σταθερότητα στον αδύναμο σπόνδυλο.

-Υπεριδρωσία

Για όσους έχουν αυξημένη εφίδρωση στα χέρια, στις μασχάλες και στα πόδια οι βελόνες δίπλα στα νεύρα που ελέγχουν τους ιδρωτοποιούς αδένες και η έγχυση εξειδικευμένων ουσιών που εξουδετερώνουν μόνιμα τα νεύρα είναι μόνιμη λύση.

-Χειρουργική σπονδυλικής στήλης

Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική σπονδυλικής στήλης προσφέρει λιγότερο πόνο, καλύτερη αποτελεσματικότητα και φυσικά χαμηλότερο κόστος. Κατάλληλη θεραπεία για κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, για σπονδυλική στένωση και σπονδυλική αστάθεια.

-Χειρουργική περιφερικών νεύρων

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα οδηγεί σε πόνο και αδυναμία στο χέρι. Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική προσφέρει πλήρη ανακούφιση από τον πόνο, γίνεται με τοπική αναισθησία και μικρό κόστος.

Διαβάστε, επίσης,

Θεραπεία του πόνου σε καρκίνο στα οστά

Οι κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση του πόνου στον καρκίνο

Τεχνική για να μειώσετε τον πόνο σας

Ρόφημα που εξαφανίζει τον πόνο

Νευροπάθεια στους ογκολογικούς ασθενείς

Αντιβιοτικά για τον χρόνιο πόνο

Κόλπα για το χρόνιο πόνο

Tramadol

Μετρήστε τον πόνο σας

Χρήσιμες πληροφορίες για τον πόνο

Καυτερές πιπεριές και καψαϊκίνη

Νευροπαθητικός πόνος

Αντιμετώπιση δισκοκήλης με ένεση τζελ

Δισκοπλαστική με ένεση gel

Δισκοπλαστική

Μήπως έχετε πόνο στην πύελο;

Papimi

Νευροτροποποίηση για τον χρόνιο πόνο

Έντονη ανησυχία για το Fentanyl

Θεραπεία οστικών μεταστάσεων στον καρκίνο μαστού

Αλκαλική φωσφατάση

Denosumab σε οστικές μεταστάσεις

Εξατομικευμένες θεραπείες για τους καρκινοπαθείς

Καρκίνος προστάτη

Καρκίνος αγνώστου πρωτοπαθούς

Τεχνική για να μειώσετε τον πόνο σας

Σας πονάει ο αυχένας σας και η πλάτη σας;

Φυσικοθεραπεία για τον πόνο στη μέση

Μήπως πονάει η μέση σας;

Οι βιταμίνες για τα πιασίματα

Αντιμετωπίστε την οσφυαλγία χωρίς φάρμακα

Έχετε πόνο στην πλάτη και στη μέση;

Σύνδρομο οπισθίων αρθρώσεων σπονδυλικής στήλης

Κόλπα για το χρόνιο πόνο

Όλοι οι τρόποι για να θεραπεύσετε τον πόνο στη μέση

Χειροπρακτική

Δια χειρός θεραπεία

Νευροπαθητικός πόνος

Νευροτροποποίηση για τον χρόνιο πόνο

Ενδείξεις βελονισμού

Oστεοαρθρίτιδα

Τι είναι ο βελονισμός;

Κάνετε καθιστική εργασία;

Η όρθια επανάσταση

Λίγα λεπτά αρκούν για την υγεία

Αυτομασάζ για διάφορες παθήσεις

Λάδι για μασάζ με πεύκο

Σας πονάει ο αυχένας σας;

Το μασάζ για τους μυϊκούς πόνους

Άσκηση για το πιάσιμο του αυχένα

Shiatsu

Ρεφλεξολογία

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυστίτιδα

Κυστίτιδα. Πρόληψη και θεραπεία κυστίτιδας, που είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστεως, με φυσικούς τρόπους Η κυστίτιδα είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστης ή του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ