Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΠριν ψηφίσετε να ρωτήσετε τα παιδιά σας

Πριν ψηφίσετε να ρωτήσετε τα παιδιά σας

Κρατήστε την αξιοπρέπειά σας και μην υποθηκεύσετε το μέλλον των παιδιών σας

Στην πιο κρίσιμη στιγμή της χώρας το πολιτικό προσωπικό αυτής είναι στην πλειοψηφία του και όχι στο σύνολό του, ανεπαρκές και έχει προκαλέσει σε όλο τον ελληνικό λαό αηδία και αποστροφή.

Στην δύσκολη αυτή στιγμή,  ο κίνδυνος διχασμού είναι πιο υπαρκτός από ποτέ.

Και φταίνε όλοι οι πολιτικοί και όλοι οι πρωθυπουργοί που είχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και ο καθένας έβαλε το δικό του λιθαράκι για να βρεθούμε εδώ…

Είναι κρίμα που δεν μπορούν να μαζευτούν όλοι μαζί σε ένα εθνικό συμβούλιο, να συζητήσουν και να πάρουν μια κοινή απόφαση προς όφελος της χώρας και για μια φορά να πάνε όλοι μαζί ενωμένοι, γιατί διχασμένοι είμαστε εύκολη λεία!!!

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επισήμανε χθες σε ομιλία του ότι για όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν φταίει η σημερινή κυβέρνηση, αλλά οι συντηρητικοί και οι σοσιαλιστές που κυβερνούσαν μέχρι τώρα!!!

Οι μάσκες έχουν πέσει και όλοι θα κριθούν για όσα πράττουν!!!

Τα χρόνια αυτά υπήρξε διάθεση τιμωρίας της Ελλάδας. Πολλές δυνάμεις στην Ευρώπη ποντάρουν σε πτώση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά με τον τρόπο αυτό παίζουν με την φωτιά…

Την ελληνική κυβέρνηση θα την κρίνουν οι Έλληνες, όπως είναι φυσικό, αλλά θα κρίνουν και την Ευρώπη. 

Επιβλήθηκαν στην Ελλάδα βίαιες περικοπές, με μια θεραπεία που οδήγησε στην κοινωνική απελπισία. 

Όλοι κινδυνεύουμε να υπάρξει μια δραματική πολιτική ήττα της Ευρώπης, και είναι αδύνατο να υπολογισθούν οι συνέπειες.

Χρειάζεται μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής, με λογική, με μια πρόταση που να επιτρέψει και στην Ελλάδα να βγει από την διαδικασία αυτή με ψηλά το κεφάλι.

Αλλά αντ’ αυτού υπάρχουν απαγορεύσεις που μπλοκάρουν την συμφωνία και είναι απαράδεκτο.

Όμως, πραγματικά είναι η ήττα της πολιτικής, που έχει αφήσει όλους τους Έλληνες άναυδους!!!

Δεν είμαστε ούτε αριστεροί ούτε δεξιοί είμαστε άνθρωποι και απαιτούμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όπως κάθε άνθρωπος στην Ευρώπη!!!

Το ΟΧΙ!!! Ένα ΟΧΙ ψυχής …

ΤΙ να φοβηθούμε; Ποιος ξοδεύει 60 ευρώ τη μέρα όταν η μέση σύνταξη είναι 450 ευρώ;

Δεν έπρεπε να προκάμουν τα μεγαλολαμόγια να βγάλουν τα λεφτά τους έξω…

Ο μόνος φόβος που κυριαρχεί είναι ο τρόμος μη ξαναδούμε πάνω από τα κεφάλια μας τους δούλους των ξένων συμφερόντων…

Σαράντα χρόνια μας κοροϊδεύουν … Δεν πάει άλλο … Ξυπνήσαμε .. Αφήστε τους να αφρίζουν …

Και όπλο εμείς δεν θα πιάσουμε … Έχουμε την ψήφο μας … για να καθαρίσουμε την Ελλάδα!!!

Να ηρεμήσει η ψυχή μας!!!

Οι Έλληνες είμαστε αγαπημένοι κι έτσι θα παραμείνουμε!!!

ΟΧΙ βροντοφωνάξτε κι εσείς σηκώνοντας το χέρι σας κάνοντας το σήμα της νίκης… και θα ζαλιστείτε από τη χαρά σας…

Όσον αφορά τους Έλληνες της Γερμανίας… μας στέλνουν μήνυμα!!!

«Εδώ στην Γερμανία ακόμα και οι πολιτικοί το λένε. Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμα και αν το θέλουν όλοι οι άλλοι διότι πολύ απλά δεν το επιτρέπει το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Άρα δεν τίθεται θέμα ευρώ ή δραχμή. Ακόμα και σε περίπτωση χρεοκοπίας δεν… τίθεται τέτοιο θέμα. Όλα ρυθμίζονται μέσω του Ευρωπαϊκού Συντάγματος. Εκτός και μόνον άμα αποφασίσει η Ελλάδα από μόνη της να φύγει. Αλλά ούτε αυτό δεν θα γίνει διότι δεν θα το επιτρέψουν οι Ευρωπαίοι. Δεν είναι τρελοί να χάσουν δισεκατομμύρια για κάποιους εγωισμούς. Ήδη εδώ στο γερμανικό κοινοβούλιο γίνετε χαμός. Υπάρχουν πιέσεις από πολλούς Γερμανούς πολιτικούς να υποκύψουν σε μερικά θέματα. Χρεώνουν δημοσίως στην τηλεόραση την ευθύνη στην Merkel! Με το ζόρι θα κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ και αυτό το ξέρει και η Ελληνική κυβέρνηση. Δεν έχετε ιδέα το τι γίνετε εδώ στην Γερμανία στο κοινοβούλιο και στην τηλεόραση από τον φόβο μιας εξόδου της Ελλάδας.» 


Οι επιπτώσεις της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν τραγική για τους εταίρους

Ανοικτή σε περίπου 54 τρισεκ. δολάρια είναι στα παράγωγα FWMD η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κατάρρευση λόγω φόβου από την ελληνική αναταραχή…
Δεν υπάρχει κυβέρνηση ή οργανισμός στη γη που θα μπορούσε να την διασώσει και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλυσιδωτές επιπτώσεις στο γερμανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και φυσικά στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Η μετάδοση των επιπτώσεων από ένα τέτοιο επεισόδιο θα είναι καταστροφικές. Μια “πτώχευση” και η ενεργοποίηση των credit default losses θα μπορούσε να προκαλέσει μαζική αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές και ενδεχομένως να αποσταθεροποιήσει την ήδη ασταθή παγκόσμια αγορά ομολόγων και το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Το σενάριο… αποσκοπούσε  στο γεγονός ότι οι Έλληνες θα πλήρωναν με το “αίμα” τους την εξασφάλιση της πληρωμής τους και άρα θα συντηρούσαν την ευημερία των Γερμανών και των Ευρωπαίων αλλά και των Αμερικανών δουλεύοντας σαν “σκλάβοι”. Αυτό ήταν το σχέδιο αλλά χρειάζονταν ένα καλό “κορόιδο”… επί κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου…

Τι θα γίνει αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ

Ένα τέτοιο σκηνικό απειλής (υψηλή αβεβαιότητα, απειλούμενη μεγάλη υποτίμηση του νέου νομίσματος, φυγή κεφαλαίων και υπερχρέωση) θα προκαλούσε τραπεζική κρίση και κρίση ρευστότητας που ενισχύει την αρχή της τήρησης των όρων. 
Πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση;
• Η Ελλάδα θα πρέπει στην περίπτωση που επιθυμεί να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση να κάνει αίτηση στο ευρωπαϊκό συμβούλιο και να διαπραγματευτεί την έξοδό της από την Ε.Ε. συνολικά σύμφωνα με το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισσαβώνας. Με την έξοδο δεν εφαρμόζονται οι κανόνες της νομισματικής ένωσης. Η έξοδος πρέπει να αποφασισθεί με αυξημένη πλειοψηφία ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το αργότερο σε μία διετία. Στη συνέχεια η χώρα μπορεί να ζητήσει και πάλι να γίνει μέλος της Ε.Ε.
• Μια έξοδος θα μπορούσε να γίνει όπως και η ένταξη στο ευρώ με αυξημένη πλειοψηφία.
• Η ενδιαφερόμενη χώρα θα μπορούσε σε αίτημά της να υποστηρίξει ότι δεν είναι σε θέση πλέον να εκπληρώσει «τις μακροοικονομικές προϋποθέσεις της ΟΝΕ και το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης. Να ζητήσει να βγει προσωρινά από την ΟΝΕ για να ξαναενταχθεί αργότερα σε αυτήν έπειτα από βελτίωση της οικονομικής κατάστασης».
Συνεπώς το νομικό πλαίσιο δεν δίνει τη δυνατότητα της εξόδου, μπορεί όμως να υπάρξει de facto έξοδος αν μια χώρα «παραβιάζει συστηματικά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ή το καταργεί. Ο αποφασιστικός μοχλός είναι η τροφοδοσία του εθνικού τραπεζικού συστήματος της χώρας σε κρίση με κεφάλαια της κεντρικής τράπεζας. Ένας τρόπος είναι να σταματήσει να τροφοδοτείται από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA) χώρα που παραβιάζει τη συμφωνία με τους πιστωτές της.
Η «άγρια έξοδος» μιας χώρας από το ευρώ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο σύστημα της ΕΚΤ που θα πρέπει να κρίνεται με βάση ένα νέο ελαστικό νομικό πλαίσιο. Μέχρι τότε όμως η διακοπή παροχής ρευστότητας και η συνεπαγόμενη στέρηση του κράτους-μέλους από το δικαίωμα ψήφου στην ΕΚΤ «θα σημάνει τον πρακτικό αποκλεισμό του κράτους-μέλους από την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση». Μία τέτοια απόφαση για τη διακοπή ρευστότητας θα μπορούσε να την «λάβει» πολιτικά και το ευρωπαϊκό συμβούλιο και να την συμπληρώσει με τη στέρηση του δικαιώματος ψήφου το ανεξάρτητο συμβούλιο της ΕΚΤ.

Ο πρωθυπουργός 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έχει να αντιμετωπίσει εκλογές μέχρι τον Ιανουάριο του 2019. Όποια πορεία και αν αποφασίσει τώρα, θα πρέπει να αποδώσει καρπούς μέσα σε τρία χρόνια ή και λιγότερο.

Η αποδοχή των προγραμμάτων της τρόικας θα αποτελούσε διπλή αυτοκτονία – για την ελληνική οικονομία, καθώς και για την πολιτική σταδιοδρομία του Έλληνα πρωθυπουργού.

Εάν η Ελλάδα επρόκειτο να χρεοκοπήσει έναντι όλων των χρεών του επίσημου τομέα, η Γαλλία και η Γερμανία μόνο θα χάσουν περίπου 160 δισ. €. Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ θα μείνουν στην ιστορία ως οι μεγαλύτεροι οικονομικοί «losers».

Οι πιστωτές απορρίπτουν μεν τώρα κάθε συζήτηση σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει όταν η Ελλάδα αρχίσει την πτώχευση. Αν διαπραγματευτούν, όλοι θα ωφεληθούν. Η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, εφόσον η δημοσιονομική προσαρμογή εξυπηρετεί ένα χαμηλότερο βάρος του χρέους το οποίο θα ήταν πιο ανεκτό. Οι πιστωτές θα είναι σε θέση να καλύψουν μερικές από τις αλλιώς σίγουρες απώλειες.

Η κεντρική ιδέα είναι ότι η Ελλάδα, δεν έχει στην πραγματικότητα τίποτε να χάσει…

Και τώρα που μάθαμε αρκετά…

Δεν μας φοβίζει τίποτα πια!!!
Θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά ΟΧΙ ως υπόδουλοι
Ψηφίζουμε ΟΧΙ 
Αν δεν συμφωνείτε πριν ψηφίσετε να ρωτήσετε τα παιδιά σας
Το ΟΧΙ θα δώσει στον πρωθυπουργό μας τη δυνατότητα καλύτερης διαπραγμάτευσης
Για το καλό της Ελλάδας, για το καλό της Ευρώπης, για το καλό το δικό μας, για το καλό των παιδιών μας, γιατί γι΄αυτά παλεύουμε
www.emedi.gr
 
Διαβάστε, επίσης,
 
 

 

Προηγούμενο άρθροΦυσικά αντηλιακά EMEDI BIO
Επόμενο άρθροΜους φράουλας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ