Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Οζονοθεραπεία

Είναι το θαύμα της οξυγονοθεραπείας;

Το όζον είναι μία από τις πιο θαυματουργές θεραπείες που είναι διαθέσιμες στον πλανήτη μας αυτή τη στιγμή;

Η δύναμη της οξυγόνωσης αντιμετωπίζει επιτυχώς και θεραπεύει ένα ευρύ φάσμα σοβαρών εκφυλιστικών παθήσεων, τον καρκίνο, τις καρδιαγγειακές παθήσεις, τον διαβήτη, τις παθήσεις του ήπατος, και τις νεφρικές νόσους.

Το όζον είναι μια αλλοτροπική μορφή οξυγόνου, εξαιρετικά διαδεδομένη για τον ιδιαίτερο ρόλο που παίζει στην οικολογική ισορροπία της γης. Καταφέρνει και απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της επικίνδυνης για τον άνθρωπο υπεριώδους ακτινοβολίας που προέρχεται από τον ήλιο, εμποδίζοντάς τη να φτάσει στη γη.

Το όζον όμως, χρησιμοποιείται ευρέως από τις αρχές του αιώνα και για θεραπευτικούς σκοπούς. Στην ιατρική, χρησιμοποιείται σαν μείγμα οξυγόνου και όζοντος (Ο2/Ο3) και ονομάζεται ιατρικό όζον. Βασισμένο στην απολυμαντική του δράση, εγγυάται ασφάλεια χωρίς τοξικότητα ή φαρμακευτικές αλληλεπιδράσεις και δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, εφόσον βέβαια εφαρμοστεί σωστά.

Σε σωστές δόσεις (1-40mg/mlΟ2), το όζον δεν έχει παρενέργειες, γιατί εμφανίζονται μηχανισμοί αντιοξειδωτικής προστασίας. Ακόμα, μετά τη χορήγησή του ενεργοποιούνται κάποια ένζυμα που βοηθούν στην αδρανοποίηση των ελεύθερων ριζών, με άμεση συνέπεια τη βελτίωση των μηχανισμών αποκατάστασης των ίδιων των κυττάρων που εξουδετερώνουν τη δημιουργία των πιθανών αντιδραστικών μορίων.

Το οξυγόνο είναι πιο απαραίτητο για τη ζωή από ό, τι τα τρόφιμα και το νερό. Χωρίς αυτό, θα πεθάνουν όλα μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά σε μεγάλες πόλεις τα επίπεδα στον αέρα του οξυγόνου μειώνονται, προκαλώντας κακό στην υγεία. Το οξυγόνο μεταφέρεται σε κάθε μέρος του σώματος από τα ερυθρά αιμοσφαίρια και είναι απαραίτητο για τη λειτουργία κάθε κυττάρου του σώματος, καθώς και για τη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος.

Το όζον αποτελεί, ένα προστατευτικό στρώμα γύρω από τη γη. 


Τα οφέλη του όζοντος στην υγεία

Το όζον διεγείρει την παραγωγή κυτοκινών και αυτές επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα. Η παρουσία αυξημένων ποσοτήτων οξυγόνου αναστέλλει την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και τελικά αναγκάζει τα καρκινικά κύτταρα να πεθάνουν. Η θεραπεία με όζον καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να καταστρέφει τα υγιή κύτταρα.

Επίσης, η οζονοθεραπεία είναι καλή για αποστήματα, ακμή, AIDS, αλλεργίες, ραγάδες του πρωκτού, σκλήρυνση κατά πλάκας, κυκλοφορικές διαταραχές, κίρρωση του ήπατος, προβλήματα εμμηνόπαυσης, δυσκοιλιότητα, κυστίτιδα, δερματολογικές ασθένειες, συρίγγια, μύκητες, δοθιήνωση, γάγγραινα, γαστρεντερολογικές διαταραχές, ηπατίτιδα,  έρπητα, υψηλή χοληστερόλη, κολίτιδα, νευρολογικές ασθένειες, ορθοπεδικές ασθένειες, οστεομυελίτιδα, Πάρκινσον, ρευματισμούς, γυναικολογικές παθήσεις, νόσο του Raynaud, ουλές, φλεγμονή της σπονδυλικής στήλης, στοματίτιδα,  δυστροφία, φλεβίτιδα, ανοιχτές πληγές, ουρολογία, αγγειοχειρουργικές παθήσεις, και επούλωση τραυμάτων. Ο κατάλογος είναι μεγάλος. Ακόμη πολλοί οδοντίατροι χρησιμοποιούν τώρα το όζον για την πρόληψη της τερηδόνας ή μόλυνσης κατά τη διάρκεια οδοντιατρικών εργασιών, ενώ οι γιατροί το χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης στην καρδιά για να μειωθούν οι ανάγκες σε μεταγγίσεις. 

Σε πολλά μέρη του κόσμου το πόσιμο νερό οζοποιείται για να καθαριστεί από τα επιβλαβή βακτήρια.

Η θεραπεία με όζον γινεται με απευθείας ενδοφλέβια έγχυση σε μία φλέβα, όπως επίσης και με εμφύσηση του ορθού και του κόλπου, με εισπνοές, με σάουνα και με πόση νερού με όζον. Ορισμένες κλινικές προσφέρουν θεραπείες όζοντος, για αποσιδήρωση, αποτοξίνωση του ήπατος, για ανοσοθεραπεία και ως ενζυματική θεραπεία κ.ά. Οι ασθενείς πηγαίνουν συχνά για δύο ή τρεις εβδομάδες σαν σε διακοπές κάνοντας εντατική, αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία.


Είναι το θαύμα της οξυγονοθεραπείας;

Η ένεση του όζοντος είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τις κήλες μεσοσπονδυλίων δίσκων.

Επίσης, χρησιμοποιείται από τους αθλητές για αύξηση των αθλητικών επιδόσεων.

Το όζον είναι καλή θεραπεία για το AIDS και τη φυματίωση.


Ασφάλεια της οζονοθεραπείας

Μεγάλο μέρος της ανησυχίας που σχετίζεται με την οζονοθεραπεία περιστρέφεται γύρω από την ασφάλεια του οζονισμού του αίματος. Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι όταν εισπνέεται από τα θηλαστικά, το όζον αντιδρά με ενώσεις σε ιστούς και κυρίως στους πνεύμονες και πυροδοτεί μια σειρά παθολογικών επιδράσεων. Δεδομένου ότι το όζον έχει την ικανότητα να οξειδώνει οργανικές ενώσεις σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, θα πρέπει επίσης λογικά να οξειδώνει και συστατικά του αίματος και ενδογενείς ανθρώπινους ιστούς. Όταν εγχύεται στο ανθρώπινο αίμα, το όζον παράγει αντιδραστικά είδη οξυγόνου (ROS) ή ελεύθερες ρίζες, και η υπερ-αφθονία τους είναι γνωστό ότι προκαλεί οξειδωτικό στρες και κυτταρική βλάβη, και εμπλέκεται στην εξέλιξη ορισμένων εκφυλιστικών ασθενειών. Τα υψηλά επίπεδα εισπνεόμενου όζοντος είναι γνωστό ότι είναι τοξικά, αν και η εισπνοή χαμηλών δόσεων δεν είναι.

Σοβαρές επιπλοκές που αναφέρθηκαν από τη χρήση αυτής της θεραπείας είναι η ανάπτυξη της ηπατίτιδας.

Διαβάστε, επίσης,

Οι απαραίτητες βιταμίνες για την προστασία από τη ρύπανση

Η αλλαγή του κλίματος και η επίπτωση στην υγεία μας

Nόσος Prion

Υπέρμετρος οξυγονοθεραπεία

Υπερβαρικό Οξυγόνο

Αθλητική εκπαίδευση σε μεγάλο υψόμετρο

Συμπλήρωμα διατροφής για το οξειδωτικό στρες

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ