Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΔιατροφήΣταματήστε να πίνετε γάλα αγελάδας

Σταματήστε να πίνετε γάλα αγελάδας

Αμέσως πρέπει να σταματήσετε να πίνετε αγελαδινό γάλα

Το γάλα αγελάδας κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι πλούσια πηγή ασβεστίου,  αλλά όπως αποδεικνύεται, το γάλα αγελάδας κάνει κακό στην υγεία σας. Το ασβέστιο από το ζωικό γάλα δεν απορροφάται και επιπλέον το αγελαδινό γάλα προκαλεί επικίνδυνα προβλήματα υγείας.

Τα προβλήματα υγείας από το αγελαδινό γάλα:

1.Κατάγματα οστών

Σε μια σουηδική ιατρική μελέτη, οι γυναίκες που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αγελαδινού γάλακτος ημερησίως είχαν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κατάγματα σε σύγκριση με όσες έπιναν λίγο ή καθόλου γάλα.

2.Προκαλεί καρκίνο του προστάτη

Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση γάλακτος και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Αντιστρόφως, οι δίαιτες χωρίς γαλακτοκομικά επιβραδύνουν την πρόοδο του καρκίνου του προστάτη.

3. Είναι υπεύθυνο για τη δυσανεξία στη λακτόζη

Το αγελαδινό γάλα περιέχει ένα σάκχαρο που ονομάζεται λακτόζη, που μπορεί να είναι δύσκολο για πολλούς ανθρώπους να την αφομοιώσουν, με αποτέλεσμα συμπτώματα όπως ναυτία, κράμπες, αέρια, φούσκωμα, και διάρροια.

4. Προκαλεί ακμή

Σε πολλαπλές μελέτες, η κατανάλωση όλων των τύπων του αγελαδινού γάλακτος συνδέεται με αυξημένο επιπολασμό και αυξημένη σοβαρότητα ακμής σε αγόρια και κορίτσια.

5. Αυξάνει τη χοληστερόλη

Μια μερίδα γαλακτοκομικών περιέχει  24 mg χοληστερόλης, ενώ τα φυτικά τρόφιμα δεν έχουν καθόλου χοληστερόλη.

6. Προκαλεί καρκίνο των ωοθηκών

Μια σουηδική μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν τέσσερις ή περισσότερες μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων ημερησίως είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο των ωοθηκών ορώδη, σε σχέση με εκείνες που κατανάλωναν δύο ή λιγότερες μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων κάθε μέρα.

7. Το αγελαδινό γάλα προκαλεί αλλεργίες

Σε αντίθεση με τη δυσανεξία στη λακτόζη, οι αλλεργίες στο γάλα, συνήθως σε μικρά παιδιά, χαρακτηρίζονται από έντονες και δυνητικά επικίνδυνες αντιδράσεις, όπως ο εμετός ή η αναφυλαξία.

8. Έχει πολλά αντιβιοτικά

Πολλές αγελάδες παίρνουν αντιβιοτικά για τις μαστίτιδες που αναπτύσσουν. Έτσι δημιουργούνται ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια, και αυτό μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται σε ανθρώπους.

9. Περιέχει πολλά κορεσμένα λιπαρά

Μια μερίδα πλήρους γάλακτος μπορεί να περιέχει περισσότερο από 20 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης (RDA) κορεσμένου λίπους, αλλά ακόμη και το 1 τοις εκατό γάλα σε λιπαρά γάλα έχει το 8 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Εάν καταναλώνετε τρεις μερίδες πλήρους γάλακτος, είστε ήδη στο 60 τοις εκατό για την ημέρα, πριν από τη λήψη οποιασδήποτε άλλης τροφής.

10.Το αγελαδινό γάλα παχαίνει

Μια μελέτη με περισσότερα από 12.000 παιδιά έδειξε ότι όσο περισσότερο γάλα έπιναν, τόσο περισσότερο βάρος κέρδιζαν και μάλιστα το άπαχο γάλα 1 τοις εκατό, οδήγησε σε μεγαλύτερη αύξηση του σωματικού βάρους από το  2 τοις εκατό ή το πλήρες γάλα.

11. Το αγελαδινό γάλα προκαλεί οστεοπόρωση

Αντί για την προώθηση της υγείας των οστών, οι ζωικές πρωτεΐνες στα γαλακτοκομικά προϊόντα προκαλούν έκπλυση, ασβεστίου.

Για να πάρετε ασβέστιο αναζητήστε εναλλακτικές πηγές.

Το αγελαδινό γάλα έχει πολλές ορμόνες και είναι ανθυγιεινό, εκτός αν έχετε την αγελάδα στο σπίτι σας και την ταϊζετε και την αρμέγετε εσείς.

Διαβάστε, επίσης,

Η καλύτερη διατροφή για να έχετε την υγεία σας

Να προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα

Σταματήστε να πίνετε γάλα με χαμηλά λιπαρά

Να τρώτε γιαούρτι κάνει καλό

Τι πρέπει να τρώμε για πρωινό

Φτιάξτε νόστιμο ξινόγαλα

Να αποφεύγετε το γάλα στον καφέ

Τροφές που οι ειδικοί δεν θα έτρωγαν ποτέ

Παγκοσμιοποίηση και καρκίνος

Αναφυλαξία

Το γάλα από μαύρη αγελάδα μαυρίζει

Γάλα γαϊδούρας

Τα καλύτερα προβιοτικά

Το πιο υγιεινό γάλα για εσάς

Απώλεια βάρους για όσους έχουν δυσανεξία στις τροφές

Πόσο υγιεινό είναι το γάλα που πίνουμε

Αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά τρόφιμα με υγιεινά

Τα πλαστικά είναι υπεύθυνα για πολλές ασθένειες

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Η ενημέρωση των καρκινοπαθών

Η ενημέρωση των καρκινοπαθών. Ένας από τους πιο δύσκολους ρόλους ενός Ογκολόγου είναι η ενημέρωσή τους για την ασθένειά τους Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ