Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΠαθολογίαΧάρτης κοιλιακού πόνου

Χάρτης κοιλιακού πόνου

Χάρτης που δείχνει την αιτία του πόνου της κοιλιάς σας

Ο κοιλιακός πόνος είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα και μπορεί να επηρεάσει περισσότερο από το 90% του πληθυσμού.

Η ένταση του πόνου μπορεί συχνά να μας φοβίζει, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οφείλεται σε κάτι σοβαρό. Ωστόσο, τα παρατεταμένα συμπτώματα μπορεί να υποδεικνύουν μια χρόνια ασθένεια που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Εάν κάθε είδους πόνος διαρκεί περισσότερο από δύο εβδομάδες (μακροχρόνιο φούσκωμα, έμετος, διάρροια, αίμα στα κόπρανα, κλπ) θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για μια πλήρη διάγνωση.

Η τοποθεσία, η διάρκεια, η σοβαρότητα, οι επιβαρυντικοί παραγόντες και η ανακούφιση, και τα συμπτώματα βοηθούν στην ακριβή διάγνωση.

Ο κοιλιακός πόνος μπορεί να είναι οποιοδήποτε είδος δυσφορίας μεταξύ του θώρακα και της βουβωνικής χώρας. Δεδομένου ότι αυτό είναι μια εκτεταμένη περιοχή του σώματος, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε την ακριβή θέση του πόνου, ώστε να μπορούμε να βρούμε πιο εύκολα την αιτία.

Η αξιολόγηση του κοιλιακού πόνου απαιτεί την κατανόηση των πιθανών μηχανισμών που ευθύνονται για τον πόνο, τις πιο συχνές αιτίες και την γνώση της κλινικής παρουσίασης των τυπικών ασθενειών, αν και οι περισσότερες ασθένειες δεν παρουσιάζονται με τυπικά συμπτώματα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω εικόνα, για να αξιολογήσετε το τεταρτημόριο που νιώθετε τον πόνο στην κοιλιά και τις πιθανές αιτίες.

Διαβάστε, επίσης,

Ενσφήνωση κοπράνων

Πώς θα καταλάβετε την εντερική απόφραξη

Μήπως έχετε πολλά αέρια;

Πόνος στην κοιλιά, αλλά που;

Αντιμετώπιση κοιλιακών προβλημάτων στις διακοπές
Μύθοι και αλήθειες για την λαπαροσκοπική χειρουργική
Χειρουργική χωρίς τομές 
Καταστάσεις που δεν απαιτούν χειρουργείο
Παθήσεις οξείας χειρουργικής κοιλίας
www.emedi.gr
Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι

Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι. Κρέμα βρώμης με γάλα αμυγδάλου, καραμελωμένο αχλάδι, αμύγδαλο φιλέ, κανέλα και σιρόπι σφενδάμου Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 1...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ