Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΣυμπληρώματα ΔιατροφήςΤο ασβέστιο και το μαγνήσιο μαζί κάνουν θαύματα

Το ασβέστιο και το μαγνήσιο μαζί κάνουν θαύματα

Print Friendly, PDF & Email

Να παίρνετε ασβέστιο και μαγνήσιο

Μεγάλη μελέτη δείχνει ότι το ασβέστιο και το μαγνήσιο μειώνουν τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης, υψηλής γλυκόζης αίματος και την περίσσεια κοιλιακού λίπους.

Το ασβέστιο και το μαγνήσιο μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο του μεταβολικού συνδρόμου, όπως και να μειώσουν την αυξημένη πίεση του αίματος, το υψηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα, το υπερβολικό σωματικό λίπος γύρω από τη μέση και την υψηλή χοληστερόλη.

Η μελέτη έγινε σε 9.148 ενήλικες για να διαπιστωθεί αν η διαιτητική πρόσληψη ασβεστίου και μαγνησίου μειώνει τον κίνδυνο του μεταβολικού συνδρόμου.

Το μαγνήσιο είναι χρήσιμο για την μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων, τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, την αποτοξίνωση, την παραγωγή ενέργειας, και τη δημιουργία υγιών οστών και  δοντιών.

Οι γυναίκες που λαμβάνουν μαγνήσιο (310 έως -320 mg ανά ημέρα) και ασβέστιο (1000- -1200 mg ανά ημέρα)  έχουν τη μεγαλύτερη μείωση του κινδύνου του μεταβολικού συνδρόμου. Στους άνδρες απαιτούνται 386 mg μαγνησίου και πάνω από 1224 mg ανά ημέρα ασβεστίου για να μειωθεί ο κίνδυνος του μεταβολικού συνδρόμου.

80 τοις εκατό του πληθυσμού έχει έλλειψη ασβεστίου και μαγνησίου.

Το μεταβολικό σύνδρομο είναι ο συνδυασμός της κοιλιακής παχυσαρκίας, της δυσανεξίας στη γλυκόζη, της υπέρτασης και δυσλιπιδαιμίας που συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο, ορισμένες μορφές καρκίνου και διαβήτη τύπου 2.

Οι Eυρωπαίοι άνδρες με μεταβολικό σύνδρομο τείνουν να έχουν περίμετρο μέσης από 94 εκατοστά και οι γυναίκες πάνω από 80 εκατοστά.

Διαβάστε, επίσης,

Συμπληρώματα διατροφής για ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου

Η βιταμίνη D δείκτης για τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης

Τα πεπτίδια για την αθηροσκλήρωση

Μεταβολικό σύνδρομο

Πώς η έλλειψη μαγνησίου προκαλεί πρόωρη γήρανση

Κόλπο για να απαλλαγείτε από το μεταβολικό σύνδρομο

Το τεστ της μέσης

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νευρίνωμα Morton

Το νευρίνωμα Morton είναι μια πάχυνση του ιστού που περιβάλλει το μικρό νεύρο που οδηγεί στα δάχτυλα των ποδιών. Το νευρίνωμα Morton είναι μια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ