Πώς να απολαμβάνετε καλύτερα το ούζο σας
Το ούζο θέλει τρόπο σερβιρίσματος, κατάλληλα σκεύη και φυσικά σωστά εδέσματα.
Τα πιο κατάλληλα ποτήρια είναι τα κανονάκια που είναι σωληνωτά ποτηράκια με χονδρό πάτο και το καθένα χωράει 4 γουλιές ούζο το οποίο αναμειγνύεται με νερό. Επίσης, τα ποτήρια επιτρέπεται να έχουν ένα άνοιγμα στο χείλος.
Με τα ποτήρια αυτά ελέγχεται η ποσότητα της μερίδας του ούζου και διασφαλίζεται η γρήγορη κατανάλωσή του και η μη αλλοίωσή του από τη χρήση του πάγου.
Ακόμη η μύτη μένει έξω από το ποτήρι, καθώς πίνουμε και δεν εισπνέουμε τις αναθυμιάσεις οι οποίες μεθούν γρήγορα.
Το ούζο πρέπει να το πίνετε αργά και μεθοδικά
Η ουζοποσία θέλει απλότητα, ανοιχτή καρδιά, αμεσότητα, ειλικρινή διάθεση και επικοινωνία, γι΄αυτό δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση σε μπαρ.
Το ούζο είναι ένα εγχώριο ελληνικό προϊόν που φέρει ελληνική ταυτότητα.
Το ούζο θέλει ελληνική θάλασσα και φως για να είναι γλυκόπιοτο.
Το ούζο είναι σκληρό οινοπνευματώδες ποτό και πρέπει να καταναλώνεται προσεκτικά. με εκλεκτούς μεζέδες.
Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να επιφέρει μέθη και φρικτό πονοκέφαλο. Όταν μουδιάζει το σώμα, στεγνώνει η γλώσσα, υπάρχει ελαφρά ζάλη, δυσκολία εκφοράς λόγου σταματήστε να το πίνετε.
Το ούζο δεν πρέπει να το μπερδεύετε με άλλα ποτά. Όταν θέλετε να συνεχίσετε με άλλο ποτό μην πιείτε πάνω από ένα ποτήρι ούζου. Αν πιείτε πάνω από ένα ποτήρι τότε ολοκληρώστε το γεύμα σας με ούζο.
Επίσης, μετά την κατανάλωση ούζου δεν πρέπει να τρώτε παγωτό ή γλυκό. Η ανάμειξη ζάχαρης και αλκοόλ δεν μεταβολίζεται εύκολα από τον οργανισμό και επιφέρει έντονη δυσφορία και πονοκέφαλο.
Η πόση του ούζου είναι τελετουργία.
Διαβάστε, επίσης,
Τα οφέλη της τσικουδιάς στην υγεία
Παραδοσιακά εδέσματα από τη Θράκη
Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά
www.emedi.gr