Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤο πιο νόστιμο τζατζίκι

Το πιο νόστιμο τζατζίκι

Το τζατζίκι είναι πολύ υγιεινό πιάτο

 

Το πιο νόστιμο τζατζίκι

  • 1/2 κιλό γιαούρτι ελληνικό στραγγιστό/σακούλας
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κοφτή κουταλιά αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι
  • 1 μεγάλο βιολογικό αγγούρι με τη φλούδα
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο
  • 3/4 φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το σκόρδο, κόβουμε τις σκελίδες κατά μήκος και λιώνουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλείο πολτοποίησης και βάζουμε το λιωμένο σκόρδο σε γουδί (αφαιρούμε τη φύτρα, έτσι έχει φυσικά τη γεύση σκόρδου το τζατζίκι αλλά δεν μυρίζει άσχημα στο στόμα μας).
  • Προσθέτουμε το αλάτι και λιώνουμε με το γουδοχέρι το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές (το πολτοποιούμε πλήρως, δεν το τρίβουμε απλά κι έτσι η γεύση του πάει παντού και όχι μόνο σε μία τυχόν δυνατή κουταλιά).
  • Χωρίς να καθαρίσουμε το αγγούρι (δεν καθαρίζουμε τη φλούδα γιατί εκεί βρίσκονται όλες οι θρεπτικές ουσίες και δίνει και χρώμα στο τζατζίκι), το κόβουμε στα δύο και κατόπιν κόβουμε το κάθε μέρος στη μέση κατά μήκος.
  • Με ένα κουταλάκι ξύνουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό του αγγουριού με τα σποράκια και τρίβουμε στον τρίφτη και αν παραμείνει ακόμα υγρό το αγγούρι το στραγγίζουμε (έτσι είναι πιο ασφαλές ότι δεν θα νερώσει το τζατζίκι). 
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι και το αγγούρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο!

by Savvi Diet

Διαβάστε, επίσης,

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με αγγούρια

Αγγούρι

Παραδοσιακή ελληνική διατροφή

100 λόγοι να είμαστε Έλληνες

www.emedi.gr

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ