Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΠώς ο βηματομετρητής σας βοηθάει να χάσετε βάρος

Πώς ο βηματομετρητής σας βοηθάει να χάσετε βάρος

Print Friendly, PDF & Email

Ο βηματομετρητής είναι πολύτιμος όταν θέλετε να αδυνατίσετε

Επιπλέον κιλά το χρόνο μπορείτε να χάσετε αγοράζοντας έναν βηματομετρητή.

Κι αυτό γιατί σας παροτρύνει να κάνετε έως και 2000 βήματα παραπάνω.

Ένας βηματομετρητής μπορεί να είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για κάποιον που προσπαθεί να αποκτήσει περισσότερα κίνητρα για να ασκηθεί. Υπάρχει κάτι εγγενώς ενθαρρυντικό στο να παρακολουθεί κανείς τον αριθμό των βημάτων που κάνει  σε μια μέρα περίπου ή τον αριθμό των βημάτων που πρέπει να κάνει, προκειμένου να επιτευχθεί ένας συγκεκριμένος στόχος.

Συνιστάται ότι, προκειμένου να αντιμετωπίσετε την αύξηση του σωματικού βάρους και να διατηρήσετε μια υγιή καρδιά,  θα πρέπει να στοχεύετε τα 10.000 βήματα την ημέρα. Αυτή η καθημερινή απόσταση είναι αρκετή για κάποιον που τρώει υγιεινά. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, θα χρειαστεί να κάνετε περισσότερα βήματα κάθε μέρα. Μπορείτε να αγοράσετε πολύ φθηνά τους βηματομετρητές και πολλοί από αυτούς έχουν και επιπλέον χαρακτηριστικά, και μπορούν να μετρήσουν το λίπος και τις θερμίδες που καίτε και μπορείτε να τον έχετε στην τσέπη σας ή στην τσάντα σας.

 


Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν βηματομετρητή για να χάσετε βάρος

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που κάνουν καθιστική ζωή και αρχίζουν να χρησιμοποιούν έναν βηματομετρητή για να χάσουν βάρος, αυξάνουν την καθημερινή τους δραστηριότητα κατά μέσο όρο κατά 2000 βήματα ανά ημέρα.  Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 100 επιπλέον θερμίδες που καίγονται καθημερινά, δηλαδή 36.500 ανά έτος.

Μερικές συμβουλές για το πώς να αξιοποιήσετε καλύτερα αυτό το απλό gadget για το σκοπό αυτό:

  • Ορίστε ένα ημερήσιο στόχο για τον αριθμό των βημάτων που πρέπει να κάνετε. Αν σας ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσετε τον βηματομετρητή για να χάσετε βάρος, είναι επιτακτική ανάγκη να ορίσετε έναν ημερήσιο στόχο για τα ελάχιστα βήματα που πρέπει να κάνετε. Τα 14.000 βήματα την ημέρα, είναι αρκετά, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το αν κάνετε καθιστική ζωή και τι άλλου είδους άλλα προγράμματα γυμναστικής κάνετε για άσκηση, όπως κολύμβηση, ποδηλασία, ή προπόνηση δύναμης, οπότε καίτε και επιπλέον θερμίδες. Τις ημέρες που κάνετε δραστηριότητες εκτός του προγράμματος, όπως περπάτημα ή τρέξιμο, μπορείτε  να περιορίσετε τον αριθμό των βημάτων που πρέπει να κάνετε.
  • Χρησιμοποιήστε τον βηματομετρητή σας σε συνδυασμό με μια δίαιτα για να παρακολουθείτε και να ενισχύσετε την απώλεια βάρους. Κρατώντας ένα ημερολόγιο με τα τρόφιμα που καταναλώνετε έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει να χάσετε το διπλάσιο βάρος. Συνδυάζοντας την καταγραφή των θερμίδων που λαμβάνετε με ένα ημερολόγιο  και την παρακολούθηση του αριθμού των βημάτων που κάνετε με έναν βηματομετρητή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αδυνατίσετε γρήγορα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορείτε να ελέγχετε αν θα πρέπει να αυξήσετε τον αριθμό των βημάτων που κάνετε κάθε μέρα ή να περικόψετε τις θερμίδες (ή και τα δύο) προκειμένου να δείτε τα καλύτερα αποτελέσματα.
  • Ο βηματομετρητής βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν βάρος, επειδή τους αναγκάζει να συνειδητοποιήσουν το πόσο δραστήριοι ή αδρανείς είναι στην καθημερινή τους ζωή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον βηματομετρητή για να επιτύχετε τους στόχους σας και να κάνετε δραστηριότητες που απαιτούν περισσότερη κίνηση. Για παράδειγμα, ξαφνικά αν αποφασίσετε να πάρετε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, θα υπάρξει ένα ρεκόρ στο βηματόμετρο, που σημαίνει επιπλέον απώλεια βάρους. Φορώντας συνέχεια τον βηματομετρητή θα σας βοηθήσει να κινήστε περισσότερο και να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές στα τρόφιμα.

Οι βηματομετρητές  είναι ένας εξαιρετικά αποδοτικός τρόπος για να σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να ασκηθείτε, αλλά και για να χάσετε γρήγορα βάρος.

Διαβάστε, επίσης,

Τα πεπτίδια για την παχυσαρκία

Σημεία πίεσης για να χάσετε βάρος

Ρόφημα για να αδυνατίσετε

Η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για το ότι δεν μπορείτε να αδυνατίσετε

Να κοιτάζεστε στον καθρέφτη κάνει καλό

Ροφήματα για να χάσετε βάρος

Αδυνατίστε ενεργοποιώντας το καφέ σας λίπος

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ