Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠυκνογενόλη
Array

Πυκνογενόλη

Χρήσιμες πληροφορίες για την πυκνογενόλη

 

Η Pycnogenol είναι η εμπορική ονομασία μιας ουσίας που προέρχεται από το φλοιό ενός είδους πεύκου Pinus pinaster.

Τα ενεργά συστατικά στην πυκνογενόλη μπορεί, επίσης, να εξαχθούν και από άλλες πηγές, όπως από τον φλοιό από φυστίκια, από τους σπόρους σταφυλιών, και από τον φλοιό της αμαμελίδας. Η πυκνογενόλη περιέχει 65-75 τοις εκατό προανθοκυανιδίνες (προκυανιδίνες).

Η πυκνογενόλη είναι πολύ καλό αντιοξειδωτικό, όπως τα λαχανικά και τα φρούτα.

Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες όμοιες με αυτές του πράσινου τσαγιού και των σπόρων του σταφυλιού. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα του σώματος.

Η Pycnogenol χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των προβλημάτων του κυκλοφορικού συστήματος, τις αλλεργίες, το άσθμα, το βούισμα  στα αυτιά, στην υψηλή αρτηριακή πίεση, στην υψηλή χοληστερίνη στους πόνους των μυών και άλλους πόνους, στην οστεοαρθρίτιδα, στο διαβήτη, στη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ADHD), στην ενδομητρίωση, σε εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα, σε επώδυνη έμμηνο ρύση, σε στυτική δυσλειτουργία  και σε αμφιβληστροειδοπάθεια. Επίσης, χρησιμοποιείται για την πρόληψη των διαταραχών της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφαλικού επεισοδίου, των καρδιακών νόσων και των κιρσών. Η Pycnogenol χρησιμοποιείται για να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης, για τη διατήρηση υγιούς δέρματος, τη βελτίωση της αθλητικής αντοχής, και για να βελτιώσει την ανδρική γονιμότητα. Επίσης, υπάρχουν κρέμες που περιέχουν πυκνογενόλη για αντιγήρανση.

Πώς λειτουργεί η πυκνογενόλη

Η Pycnogenol περιέχει ουσίες που βελτιώνουν τη ροή του αίματος. Επίσης, διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιοξειδωτική δράση.

Η πυκνογενόλη είναι ακίνδυνη στη συνιστώμενη δοσολογία και δεν έχει παρενέργειες.

Διαβάστε, επίσης,

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με σταφύλια

Τα οφέλη της μαύρης πεύκης στην υγεία

Λάδι για μασάζ με πεύκο

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με πεύκο

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ριμεγκεπάντη για τις κρίσεις ημικρανίας

Ριμεγκεπάντη για τις κρίσεις ημικρανίας. Η ριμεγκεπάντη, σύμφωνα με τις μελέτες, βοηθάει στη μείωση του πόνου και των άλλων συμπτωμάτων. Η ριμεγκεπάντη (rimegepant) προσδένεται εκλεκτικά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ