Πολύ νόστιμα χορτοπιτάκια
Η κουζίνα της Ρόδου είναι πολύ νόστιμη και υγιεινή
Χορτοπιτάκια Ρόδου
Υλικά
Για τη ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι σταρένιο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- λίγο αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό
- κρύο νερό
Για τη γέμιση
- 500 γρ. σπανάκι
- 250 γρ. καυκαλήθρες
- 250 γρ. άλλα χόρτα εποχής
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 ματσάκια άνηθο
- 3 μικρές καυτερές κόκκινες πιπεριές
- 125 ml αγνό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το ξύδι και το αλάτι, ανακατεύετε λίγο με τα χέρια σας και προσθέτετε λίγο λίγο, όσο κρύο νερό χρειαστεί για να σχηματιστεί μια ζύμη.
- Ζυμώνετε καλά, γυρνώντας συχνά το ζυμάρι από πάνω προς τα κάτω.
- Το αφήνετε να σταθεί για 20 λεπτά και στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια των 200 γραμμαρίων.
- Ανοίγετε τα κομμάτια του με μια λεπτή βέργα, σε πάρα πολύ λεπτό φύλλο και το κόβετε σε παραλληλόγραμμα.
- Στο μεταξύ πλένετε, καθαρίζετε καλά και ψιλοκόβετε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ρίχνετε στη λεκάνη.
- Προσθέτετε το αλάτι και το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και τα αφήνετε όλα μαζί να σταθούν στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά.
- Μετά τα στύβετε καλά με τα χέρια σας, κρατάτε τα υγρά τους και μοιράζετε τη γέμιση στα φύλλα.
- Τα διπλώνετε σε τετράγωνα πιτάκια, πιέζετε τις άκρες τους να κολλήσουν και τα διαβρέχετε με τα υγρά της γέμισης και λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνετε τα χορτοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ο C για 12 λεπτά μέχρι να πάρει το φύλλο τους χρώμα.
by Savvi Diet
Διαβάστε, επίσης,
Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά
www.emedi.gr