Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤα μαγειρικά σκεύη που πρέπει να χρησιμοποιείτε

Τα μαγειρικά σκεύη που πρέπει να χρησιμοποιείτε

Print Friendly, PDF & Email

Υπάρχει κίνδυνος για την υγεία σας από τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιείτε

 

Το ξέρατε ότι τα τηγάνια από τεφλόν μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στην υγεία σας;

Οποιαδήποτε υπερθέρμανση του τεφλόν μπορεί να διασπάσει την αντικολλητική επίστρωση για να διασπαστεί και να απελευθερώνουν τοξικές χημικές ουσίες. Με άλλα λόγια, η υπερθέρμανση Teflon για ακόμη ένα λεπτό ή δύο συνδέεται με συμπτώματ γρίπης, καρκίνο, υψηλή χοληστερόλη, νόσο του θυρεοειδούς, και μειωμένη γονιμότητα. 

Ναι, αλλά τι μαγειρικά σκεύη πρέπει να χρησιμοποιείτε;

Έχετε δύο επιλογές: Μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο (μαντέμι) ή κεραμικά.


Μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο ή μαντέμι

Πλεονεκτήματα:

  • Άφθαρτος.
  • Ασφαλής για το φούρνο. 
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικά εργαλεία και να μην πάθει τίποτα.
  • Το μαντέμι πλένεται με βραστό νερό. 
  • Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε.

Μειονεκτήματα:

  • Ο χυτοσίδηρος δεν θερμαίνεται ομοιόμορφα.
  • Ο χυτοσίδηρος δεν είναι πολύ καλό υλικό αντικολλητικό.
  • Ο χυτοσίδηρος είναι βαρύ υλικό.
  • Κεραμικά μαγειρικά σκεύη

Πλεονεκτήματα

  • Είναι αντικολλητικά, σχεδόν, όπως τα Teflon. 
  • Δίνουν την θερμότητα ομοιόμορφα
  • Καθαρίζονται εύκολα, αλλά δεν πρέπει να τα κακομεταχειρίζεστε.
  • Είναι ασφαλή για το φούρνο.

Μειονεκτήματα

  • Είναι βαριά όσο ο χυτοσίδηρος, αλλά υπάρχουν και ελαφρύτερα.
  • Είναι εύθραυστα.
  • Είναι ακριβά.

Διαβάστε, επίσης,

Τα μαγειρικά σας σκεύη υπεύθυνα για την πρόωρη εμμηνόπαυση

Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με τοξικές ουσίες

Φούρνοι μικροκυμάτων

Αλουμίνιο

Παραδοσιακή ελληνική διατροφή

Υγιεινό μαγείρεμα στο ταψί

Υγιεινό μαγείρεμα στην κατσαρόλα

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ