Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΠοια φάρμακα μπορείτε να αντικαταστήσετε με την κουρκούμη

Ποια φάρμακα μπορείτε να αντικαταστήσετε με την κουρκούμη

Print Friendly, PDF & Email

Η κουρκούμη είναι πιο αποτελεσματική από πολλά φάρμακα και δεν έχει παρενέργειες

Που είναι η κουρκούμη αποτελεσματική

Η κουρκουμίνη μπορεί να αντικαταστήσει πολλά φάρμακα:

-Την ατορβαστατίνη  και τα φάρμακα χοληστερόλης: Μια μελέτη του 2008 έδειξε ότι η κουρκουμίνη είναι αποτελεσματική στην ενδοθηλιακή δυσλειτουργία που οδηγεί σε αθηροσκλήρωση και προκαλεί μείωση της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες σε ασθενείς με τύπου 2 διαβήτη.

-Τα κορτικοστεροειδή: Μια μελέτη του 1999 που δημοσιεύθηκε διαπίστωσε ότι η κύρια πολυφαινόλη στην κουρκούμη, η κουρκουμίνη, συγκρίνεται με τα στεροειδή στην αντιμετώπιση της χρόνιας πρόσθιας ραγοειδίτιδας, που είναι μια φλεγμονώδης ασθένεια του ματιο. Μια μελέτη του 2008 διεπίστωσε ότι η κουρκουμίνη συγκρίνεται ευνοϊκά με το κορτικοστεροειδές δεξαμεθαζόνη  ως εναλλακτική θεραπεία για την προστασία των πνευμόνων μετά από μεταμόσχευση. Μια προηγούμενη μελέτη του 2003 διεπίστωσε ότι η κουρκουμίνη είχε ίδια δράση με τη δεξαμεθαζόνη σε πνευμονική βλάβη από ισχαιμία-

-Την φλουοξετίνη και ιμιπραμίνη που είναι αντικαταθλιπτικά: Μια μελέτη του 2011 διαπίστωσε ότι η κουρκουμίνη συγκρίνεται ευνοϊκά με δύο φάρμακα για τη μείωση της κατάθλιψης.

-Την ασπιρίνη: Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κουρκουμίνη έχει δράση ίδια με την ασπιρίνη, σε αγγειακή θρόμβωση και στην αρθρίτιδα.

-Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα: Μια μελέτη 2004  διαπίστωσε ότι η κουρκουμίνη, καθώς και ρεσβερατρόλη είνβαι αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις για την ασπιρίνη, την  ιβουπροφένη, την σουλινδάκη, την φαινυλοβουταζόνη, τη ναπροξένη, την ινδομεθακίνη, τη δικλοφενάκη, τη δεξαμεθαζόνη, τη σελεκοξίμπη, και την ταμοξιφένη ασκώντας αντι-φλεγμονώδη και αντι-πολλαπλασιαστική δραστικότητα κατά των κυττάρων σε όγκους.

Την οξαλιπλατίνη (φάρμακο χημειοθεραπείας): Μια μελέτη του 2007 που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Cancer διαπίστωσε ότι η κουρκουμίνη συγκρίνεται  με την οξαλιπλατίνη ως ανασταλτικός αντιαγγειογενετικός  παράγοντας σε κυτταρικές σειρές παχέος, χωρίς να έχει νευροτοξικότητα.

-Την μετφορμίνη (φάρμακο του διαβήτη): Μια μελέτη του 2009 δείχνει πώς η κουρκουμίνη είναι πολύτιμη για τη θεραπεία του διαβήτη, διαπιστώνοντας ότι ενεργοποιεί την AMPK (η οποία αυξάνει την πρόσληψη της γλυκόζης) και καταστέλλει την έκφραση των γλυκονεογενετικών γονίδιων (το οποίο καταστέλλει την παραγωγή γλυκόζης στο το ήπαρ) σε κύτταρα ηπατώματος. Είναι ενδιαφέρον, ότι η κουρκουμίνη είναι 500 φορές έως 100.000 φορές (με τη μορφή που είναι γνωστή ως τετραϋδροκουρκουμινοειδών (THC)) πιο ισχυρή από τη μετφορμίνη στην ενεργοποίηση της ΑΜΡΚ.

Η κουρκούμη είναι πολύ αποτελεσματική σε καρκίνους ανθεκτικούς σε πολλά φάρμακα και μπορεί να επάγει τον κυτταρικό θάνατο.

Να παίρνετε κουρκουμίνη καθημερινά!!!

Διαβάστε, επίσης,

Μέλι με κουρκουμίνη

Τα καλύτερα τρόφιμα κατά του καρκίνου

Το μπαχαρικό που δεν αφήνει το φθόριο να καταστρέψει τον εγκέφαλό σας

Να τρώτε μισό κουταλάκι κουρκουμίνη την ημέρα

Ρόφημα με κουρκουμίνη για τον ύπνο

Χυμός κουρκουμίνης για καλή υγεία

Η κουρκουμίνη αποτελεσματική και στην ψωρίαση

Ρόφημα κουρκουμίνης για τον καρκίνο

Πώς η κουρκουμίνη θεραπεύει το μυέλωμα

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες της κουρκουμίνης

Κουρκουμίνη

Το πιο ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό

www.emedi.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ