Κέτσαπ πρώτα από όλα υγιεινό, αλλά και πολύ νόστιμο
Τα περισσότερα κέτσαπ που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης που δεν έχει καμία πραγματική θρεπτική αξία και προκαλεί μια μεγάλη άνοδο στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα όταν καταναλώνεται. Το σιρόπι καλαμποκιού με φρουκτόζη χρησιμοποιείται ευρέως για να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των επεξεργασμένων τροφίμων και είναι φθηνότερο από τη ζάχαρη. Άλλα κέτσαπ περιέχουν πολύ ζάχαρη.
Το να φτιάχνετε το δικό σας σπιτικό κέτσαπ είναι η καλύτερη επιλογή.
Φτιάξετε τη δική σας Σπιτική Κέτσαπ
Υλικά
- 1 φλιτζάνι πάστα ντομάτας βιολογικής
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι βιολογικό
- 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό ανεπεξέργαστο αλάτι
- 1/4 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, και απολαύσετε τη!
By Savvi Diet
Διαβάστε, επίσης,
Τα πιο νόστιμα και υγιεινά λουκάνικα
Φτιάξτε γρήγορα φρέσκια κόκκινη σάλτσα
www.emedi.gr