Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔιατροφήΣαρδέλες παντρεμένες

Σαρδέλες παντρεμένες

Σαρδέλες παντρεμένες. Ενισχύουν την ελαστικότητα των αγγείων, αυξάνουν την καλή χοληστερόλη και το σημαντικότερο έχουν λίγες θερμίδες

Είναι φαγητό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, σε ω-3 λιπαρά, έχει χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο, πολύ σίδηρο και λίγες θερμίδες.

Τα λιπαρά ψάρια, όπως είναι η σαρδέλα, ο γαύρος και ο σολομός, είναι πολύ πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα. Τα ω-3 λιπαρά οξέα είναι δυνατά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη που ενισχύουν την ελαστικότητα των αγγείων και αυξάνουν την καλή χοληστερόλη. Οι σαρδέλες και ο γαύρος είναι τα καλύτερα γιατί είναι μικρά και δεν περιέχουν βαρέα μέταλλα.

Σαρδέλες παντρεμένες

Υλικά

  • 1 κιλό βιολογικές σαρδέλες
  • 6 σκελίδες βιολογικό σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι βιολογικός μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
  • Βιολογικό Λεμόνι
  • Βιολογική Ρίγανη
  • Αν θέλετε βάζετε και λίγο βιολογικό μπούκοβο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε και φιλετάρετε τις σαρδέλες βγάζοντας το κεφάλι και το κόκαλο, προσέχοντας να μην τις κόψετε στα δύο
  • Ανοίγετε πάνω σε ένα πιάτο, το φιλέτο με το δέρμα προς τα κάτω, και τοποθετείτε στην εσωτερική πλευρά σκόρδο και μαϊντανό
  • Αλατίζετε
  • Βάζετε το δεύτερο φιλέτο πάνω στο πρώτο (παντρεμένες), έτσι, ώστε να εγκλωβίσετε τη γέμιση (τα στέφανα για το πάντρεμα) ανάμεσά τους.
  • Ψήνετε στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα.
  • Όταν είναι έτοιμες φτιάχνετε λαδολέμονο και προσθέτετε και 2 κουταλιές καλή μουστάρδα.
  • Σερβίρονται ζεστές.

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά τρόφιμα για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά τρόφιμα για την υγεία σας

 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι married-sardines1-1024x768.jpg

Διαβάστε, επίσης,

Πάμε για ούζα;

Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα κάνουν καλό στον εγκέφαλο

Τροφές για καλή όραση

Συμπληρώματα σιδήρου

Οι καλύτερες τροφές για να ρίξετε την κακή χοληστερίνη

Τροφές φάρμακα

Τα οφέλη του ούζου

Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα κατά του καρκίνου του μαστού

Συμπληρώματα ωμέγα 3 λιπαρών οξέων

Τα θαλασσινά στην εγκυμοσύνη

Τα οφέλη από τις σαρδέλες

Τα παχιά ψάρια προστατεύουν από τον καρκίνο νεφρού

Υπάρχουν κίνδυνοι από τα θαλασσινά;

Χρήσιμες πληροφορίες για τα ψάρια

Ιχθυέλαια

Ήλιος και βιταμίνη D

Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυστίτιδα

Κυστίτιδα. Πρόληψη και θεραπεία κυστίτιδας, που είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστεως, με φυσικούς τρόπους Η κυστίτιδα είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστης ή του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ