Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΑπαιτείται αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες

Απαιτείται αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες

Οι πρόσφυγες χρειάζονται βοήθεια και προστασία

Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες ειδήσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τα δεινά ανθρώπων, οι οποίοι  προσπαθούν να βρουν ευκαιρία να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Εκτός από το βασικό πρόβλημα της ικανοποίησης των βασικών αναγκών, στο ταξίδι τους κινδυνεύουν από μια σειρά εμποδίων και επιβαρυντικές συνθήκες, με τις οποίες επιδιώκεται να αποτραπεί η είσοδος ή η διέλευσή τους από ευρωπαϊκές χώρες.

Όλα αυτά μεγαλώνουν τον πόνο και τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αναζητώντας ασφάλεια…

Δεν είναι οικονομικοί μετανάστες είναι πρόσφυγες.

Όλοι αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους εξαιτίας των συνθηκών και λόγω πολιτικών, πολεμικών και στρατιωτικών απειλών.

Είναι πρόσφυγες, δεν είναι “τυχοδιώκτες”, δεν είναι “εγκληματίες”, δεν είναι “τρομοκράτες”…

Οι επιθέσεις εναντίον των προσφύγων τροφοδοτούν περαιτέρω ένα κλίμα φόβου, μισαλλοδοξίας, ξενοφοβίας και αποκλεισμού. Αυτές δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία!!!

Τέτοιου είδους δηλώσεις και συζητήσεις δημιουργούν πρόσθετες πρακτικές εχθρότητας, ρητορικής μίσους και διακρίσεων σε βάρος των προσφύγων και κατά της άφιξής τους κι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ανοικτή βία προς αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και εντός των κοινοτήτων από τις οποίες διέρχονται ή στις οποίες φιλοξενούνται…

Είναι συνάνθρωποί μας και χρειάζονται την βοήθειά μας!

Η αλληλεγγύη είναι η επιλογή!

Η EMEDI ανήκει στις ομάδες αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Γαλατσίου και την EMEDI και με εθελοντές νοσηλευτές από το Φαρμακείο Αλληλεγγύης Πατησίων, προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους στους πρόσφυγες στο Παλαί Γαλατσίου, όπου γίνεται προσωρινή στέγαση των προσφύγων.

Συμμετέχει και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παράλληλα εθελοντές μοιράζουν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις συστήνεται νοσοκομειακή περίθαλψη και οι ασθενείς μεταφέρονται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Από αριστερά Νούλη Κακιωμένου (εθελόντρια ΦΑΠ), Θεοδώρα Ζιάκα (εθελόντρια ΦΑΠ) και Σάββη Μαλλιου Κρριαρά (Ειδ. Παθολόγος-Ογκολόγος) εξετάζουν τον Javad Abbasi από το Αφγανιστάν

www.emedi.gr

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο βενζόη

Αιθέριο έλαιο βενζόη. Τα οφέλη από το αιθέριο έλαιο βενζόης ή μοσχολίβανου στην υγεία και οι εφαρμογές της στην ιατρική Αιθέριο έλαιο βενζόη ή μοσχολίβανο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ