Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΣεξ και υγείαΑφροδισιακή σούπα

Αφροδισιακή σούπα

Print Friendly, PDF & Email

Φθάνει η μυρωδιά του μανιταριού της σούπας για να προκαλέσει οργασμό στη γυναίκα

 

Το μανιτάρι Phallus indusiatus ή Dictyophora indusiata ανήκει στην οικογένεια Phallaceae

Απαντάται σε τροπικές περιοχές, και βρίσκεται στη νότια Ασία, την Αφρική, την Αμερική και την Αυστραλία, όπου φύεται σε δάση και κήπους στο πλούσιο χώμα και με καλά σαπισμένα ξυλώδη υλικά. 

Φτάνει τα 25 cm με ένα κωνικό σε σχήμα καμπάνας καπάκι που είναι 1,5-4 cm. Το καπάκι είναι καλυμμένο με πρασινωπά-καφέ σπόρια περιέχουν λάσπη, η οποία προσελκύει μύγες και άλλα έντομα που τρώνε τα σπόρια και τα διασπείρουν. Χρησιμοποιείται σε σούπες. Τα μανιτάρια αυτά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Το μανιτάρι περιέχει επίσης διάφορες βιοδραστικές ενώσεις, και έχει αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. 

Ο μύκητας πωλείται, ξηραίνεται και συνήθως ενυδατώνεται εκ νέου πριν το μαγείρεμα

Η Tom yuea Phai είναι μια σούπα Ταϊλάνδης σούπα που γίνεται με αυτόν τον μύκητα και έχει αφροδισιακές ιδιότητες

Θρεπτική αξία ανά 100 g 

Λίπος: 1,66

Πρωτεΐνη: 33,6

Μέταλλα

Ασβέστιο: (6%) 61,0 mg

Σίδηρος: (282%) 36,6 mg

Μαγνήσιο: (44%) 156 mg

Μαγγάνιο: (243%) 5,1 mg

Κάλιο: (3%) 153 mg

Νάτριο: (0%) 5,1 mg

Ψευδάργυρος (1400%): 133.0 mg

Μονάδες

μg = μικρογραμμάρια

mg = χιλιοστόγραμμα

IU = διεθνείς μονάδες

Ο μύκητας χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών φλεγμονωδών, πεπτικών, και νευρικών ασθενειών. Χρησιμοποιείται σε τραυματισμούς και πόνους, βήχα, δυσεντερία, εντερίτιδα, λευχαιμία, και ατονία, και ως θεραπεία για τη λαρυγγίτιδα, τη λευκόρροια, τον πυρετό, και την ολιγουρία (χαμηλή παραγωγή ούρων), τη διάρροια, την υπέρταση, το βήχα, την υπερλιπιδαιμία, και ως αντικαρκινική θεραπεία. 

Ο καρπός του μύκητα περιέχει  βιολογικά ενεργούς πολυσακχαρίτες. Μια  β-D-γλυκάνη που ονομάζονται Τ-5-Ν και παρασκευάζεται από αλκαλικά εκχυλίσματα και  έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι πολύ καλή για τα σαρκώματα.

Μια άλλη χημική ουσία είναι η υδροξυμεθυλοφουρφουράλη, που είναι αναστολέας της τυροσινάσης. Η τυροσινάση καταλύει τα πρώτα βήματα της μελανογενέσεως και είναι υπεύθυνη για τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις αμαύρωσης στα κατεστραμμένα φρούτα κατά τη διάρκεια χειρισμού και επεξεργασίας μετά τη συγκομιδή,  και οι αναστολείς της παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την ιατρική, καλλυντικά, και τα τρόφιμα. Το Ρ indusiatus περιέχει επίσης μια μοναδική ριβονουκλεάση (ένα ένζυμο που κόβει το RNA σε μικρότερα συστατικά. Δύο νέα σεσκιτερπένια, τα dictyophorine Α και Β, έχουν αναγνωριστεί στους καρπούς του μύκητα. Αυτές οι ενώσεις, προάγουν την σύνθεση του νευρικού αυξητικού παράγοντα σε αστρονευρογλοιακά κύτταρα και έχουν μια προστατευτική επίδραση σε νευροτοξίνες. 

Ο μύκητας έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες: η προσθήκη του μύκητα στο ζωμό σούπας την διατηρεί για αρκετές ημέρες. Τα μανιτάρια αυτά έχουν αντιμικροβιακή δράση συγκρίσιμη με τα αντιβιοτικά αμπικιλλίνη, τετρακυκλίνη, και νυστατίνη.

Τα εκχυλίσματα P. indusiatus έχουν και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η αντιοξειδωτική δράση του μύκητα οφείλεται η παρουσία των πολυφαινολών των οποίων ο ρόλος στη μείωση της κυτταρικής βλάβης από το οξειδωτικό στρες είναι γνωστή.

Η μυρωδιά του φρέσκου μύκητα μπορεί να προκαλέσει αυτόματους οργασμούς στις γυναίκες όταν το μανιτάρι είναι ακόμα πολύ νεαρό (μόλις αρχίσει να φύεται). Οι ορμόνες, όπως ενώσεις που είναι παρούσες στο πτητικό τμήμα έχουν κάποια ομοιότητα με τους ανθρώπινους νευροδιαβιβαστές που απελευθερώνονται στα θηλυκά κατά την διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.  Πάντως οι άνδρες που συμμετείχαν στο ίδιο πείραμα, όλοι τους δήλωσαν πως βρίσκουν την μυρωδιά του αποκρουστική…

Διαβάστε, επίσης,

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με πιπεριά

Τα οφέλη από το τζίντζερ στην υγεία

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με κόλιανδρο

ατρικές συνταγές με θυμάρι

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με θρούμπι

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με μαϊντανό

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές για την κάππαρη

Το μινθέλαιο

Ο βασιλικός

Τριγωνέλλα η ελληνική

Σεξουαλικό τονωτικό

Σύκα

Σύγκριση αφροδισιακών

Αφροδισιακή διατροφή

Το φυτό που αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση

Πιπερόριζα

Epimedium για έντονη ερωτική επιθυμία

 Απολαυστικό σεξ με φωνές

Ο καλύτερος γυναικείος οργασμός

Το περπάτημα δείχνει το είδος του γυναικείου οργασμού

Χρήσιμες συμβουλές για τις ανοργασμικές γυναίκες

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νευρίνωμα Morton

Το νευρίνωμα Morton είναι μια πάχυνση του ιστού που περιβάλλει το μικρό νεύρο που οδηγεί στα δάχτυλα των ποδιών. Το νευρίνωμα Morton είναι μια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ