Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤρόφιμα για υγιή νεφρά

Τρόφιμα για υγιή νεφρά

Διατροφή για υγιή νεφρά

 

Τα υγιή νεφρά είναι εξίσου σημαντικά, όπως η υγιής καρδιά. Ένα άτομο με προβλήματα στα νεφρά έχει προβλήματα με την επεξεργασία των αποβλήτων του σώματος καθημερινά.

Η δυσκολία στην ούρηση συνοδεύεται με πρήξιμο γύρω από τα μάτια, στα χέρια και στα πόδια.

Διατηρήστε την υγεία των νεφρών σας με τρόφιμα που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία τους. 

Τροφές για υγιή νεφρά

1. Κόκκινες πιπεριές

Οι πιπεριές βοηθούν να διαλυθούν τα απόβλητα που είναι στο αίμα και βοηθούν όσους πάσχουν από νεφρική νόσο. Οι κόκκινες πιπεριές είναι για τους νεφροπαθείς.

2. Ασπράδια αυγού

Εάν έχετε προβλήματα με τους νεφρούς, θα πρέπει να παίρνετε πρωτεΐνες με λιγότερο φώσφορο. Αυτά είναι τα ασπράδια αυγών που έχουν υγιείς πρωτεΐνες και πολύ λιγότερο φώσφορο σε σύγκριση με άλλες πηγές πρωτεϊνών. Δυστυχώς, οι πρωτεϊνες των αυγών δεν απορροφούνται αν δεν τρώτε και τους κρόκους μαζί!

3. Κουνουπίδι

Αυτό το λαχανικό είναι εχθρός για τις τοξικές ουσίες στο σώμα σας. Το κουνουπίδι είναι πλούσιο είναι ινδόλες, γλυκοζινολικά και θειοκυανικά και καθαρίζουν όλα τα τοξικά απόβλητα στο σώμα σας.

4. Λάχανο

Το λάχανο είναι μια μεγάλη πηγή για φυτοχημικά που εξολοθρεύει τις ελεύθερες ρίζες, που καταστρέφουν το σώμα και το δέρμα. Ουσιαστικά, κάθε φρούτο και λαχανικό που διασπά τις ελεύθερες ρίζες είναι ένα χρήσιμο για να έχετε λαμπερό δέρμα. Το ωμό λάχανο είναι ο προτιμώμενος τρόπος για όσους κάνουν αιμοκάθαρση.

5. Χυμοί

Οι χυμοί φρούτων ή λαχανικών, έχουν την ιδιότητα να διασπουν τα απόβλητα και να τα ξεπλύνουν. Οι χυμοί, ειδικά οι χυμοί λαχανικών έχουν φυτοχημικά που είναι πολύ καλά για όσους υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή έχουν νεφρική ανεπάρκεια. Οι χυμοί φρούτων, ιδίως τα μούρα και τα λεμόνια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βελτιώσουν την υγεία των νεφρών. 

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για υγιή νεφρά

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για υγιή νεφρά

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Οι βιοχημικές εξετάσεις για τις παθήσεις νεφρών

Πολλοί γιατροί συνιστούν την μπύρα

Χρήσιμες πληροφορίες για τα διουρητικά

Να πίνετε πολύ νερό

Νεφροτοξικότητα από τη χημειοθεραπεία

Μήπως έχετε νεφροπάθεια;

Μεμβρανώδης σπειραματονεφρίτιδα

Σύνδρομο βαλκανικής νεφρίτιδας

Τι είναι η αρτηριακή υπέρταση;

Υπερηχογράφημα νεφρών

Μάθετε να αξιολογείτε την γενική ούρων

Αμμωνία ορού

Διαβάστε τις αρρώστιες του σώματος στο δέρμα

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία. Καλύτερος και πιο ξεκούραστος ύπνος με βότανα που εξασφαλίζουν και υγεία και ευεξία. Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία Να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ