Μια πολύ μα πολύ νόστιμη και υγιεινή μακαρονάδα
Μακαρόνια με ντοματίνια, σκόρδο και βασιλικό
Υλικά:
1) 1 πακέτο σπαγγέτι
2) 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
3) 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
4) 500 γραμμάρια ντοματίνια βιολογικά κομμένα στη μέση
5) 1 μεγάλη χούφτα φύλλα βασιλικού
6) Αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό
7) Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
8) Προαιρετικά όποιο κατσικίσιο ή πρόβειο τυρί για μακαρόνια προτιμάται ή αγελαδινό βιολογικό
Εκτέλεση
- Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.
- Σε μια άλλη πλατιά μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το μισό από το λάδι να κάψει. Στο ζεστό λάδι σοτάρετε λίγο το σκόρδο ψιλοκομμένο για να μυρίσει.
- Μόλις είναι έτοιμο προσθέτετε τα ντοματίνια που έχετε κόψει στη μέση, καθώς και λίγο αλάτι και τα μαγειρεύετε για 5 λεπτά ώσπου να βγάλουν τα υγρά τους.
- Σουρώνετε τα μακαρόνια στο μισό του χρόνου που αναγράφεται στη συσκευασία τους, κρατώντας ένα μεγάλο ποτήρι από το ζουμί τους. Τα μακαρόνια πρέπει να είναι αρκετά σκληρά ακόμα.
- Τα προσθέτετε στο μείγμα με τα ντοματίνια ενώ αυτό βράζει, καθώς και λίγο από το νερό που κρατήσατε στο ποτήρι.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε αφήνοντάς τα να βράσουν.
- Συνεχίζετε το βράσιμο για 3 λεπτά περίπου και αν χρειαστεί προσθέτετε και άλλο από το νερό τους.
- Η μακαρονάδα είναι έτοιμη όταν τα μακαρόνια είναι al dente και έχουν απορροφήσει όλα τα υγρά από την κατσαρόλα.
- Απομακρύνετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, τα φύλλα του βασιλικού και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας προαιρετικά με το τυρί που προτιμάτε.
by Savvi Diet
Καλή επιτυχία!
Διαβάστε, επίσης,
Γιατί σε όλο τον κόσμο προτιμούν την ελληνική κουζίνα
Μακαρόνια με σάλτσα κιμά μπολωνέζα
Μακαρόνια με μανιτάρια και πιπεριά
Οι χρυσοί κανόνες για μια καλή μακαρονάδα
www.emedi.gr