Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΦτιάξτε μόνοι σας ταμπάσκο

Φτιάξτε μόνοι σας ταμπάσκο

Πώς να φτιάξετε τη δική σάλτσα ταμπάσκο

Φτιάχνοντας το δικό σας ταμπάσκο σίγουρα θα είναι πιο υγιεινό.

Το αυθεντικό ταμπάσκο χρησιμοποιεί μικρά κόκκινα ή πράσινα πιπέρια τσίλι Χηλής ωριμασμένα κάτω από τον ήλιο πάνω στο θάμνο, τα οποία μαζεύονται με το χέρι κατά την αιχμή τους για τέλειο χρώμα και χυμούς, τοποθετούνται σε θαλασσινό αλάτι και στη συνέχεια ζυμώνονται και ωριμάζουν για 3 χρόνια σε βαρέλια άσπρου δρυ.

 


Σπιτικό ταμπάσκο

Υλικά

  • 20 πιπεριές Chili  (μικρές κόκκινες Χηλής ή μικρές πράσινες Χηλής) (Αν θέλετε το κάνετε λιγότερο ή περισσότερο δυνατό)
  • 2 κουταλιές της σούπας ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα τσίλι σας, το ξύδι και το αλάτι σε ένα μπλέντερ μέχρι ο χυμός από το τσίλι να αρχίζει να απελευθερώνεται και το αλάτι να αναμειχθεί τέλεια με το τσίλι και το ξύδι. Προσοχή! Μην αναπνέετε τους καπνούς από το μπλέντερ γιατί θα επηρεάσουν τους βλεννογόνους σας.
  • Η πήξη του ταμπάσκου πρέπει να είναι περίπου η ίδια με τη σάλτσα ντομάτας (παχιά υφή, αλλά πρέπει να εξακολουθεί να ρέει).
  • Κατόπιν βάλτε τα όλα αυτά σε μια μικρή κατσαρόλα και  βράστε τα για ένα λεπτό ή δύο και στη συνέχεια βάλτε τα σε μια χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν.
  • Βάλτε το μετά σε ένα γυάλινο δοχείο και κλείστε το καλά. Αφήστε το για περίπου ένα μήνα και ελέγξτε τη γεύση.
  • Μπορείτε να το αφήσετε να ζυμωθεί για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (μέχρι 3 χρόνια).
  • Αυτή η σάλτσα Tabasco είναι πολύ φθηνότερη από την έτοιμη και θα διαρκέσει από ένα έως δύο έτη.
  • Με το χρόνο το ταμπάσκο σας θα πάρει ένα σκούρο πορτοκαλί χρώμα. Βεβαιωθείτε ότι με τη ζύμωση δεν θα ξεχειλίσει. Χαλαρώστε το καπάκι ή ανοίξτε το να φύγουν τα αέρια.

Λίγες σταγόνες από το ταμπάσκο σας προσθέτει γεύση στα φαγητά.

Πολλές σταγόνες από το ταμπάσκο σας προσθέτουν πολύ ζωή.

Διαβάστε, επίσης,

Φυτοθρεπτικά συστατικά που θεραπεύουν τον καρκίνο

Οι καυτερές πιπεριές φάρμακο για τον καρκίνο παχέος εντέρου

Αδυνατίστε ενεργοποιώντας το καφέ σας λίπος

Αδυνατίστε τρώγοντας καυτερά

Οι καυτερές πιπεριές σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα

Τροφές φάρμακα

Πώς τα καυτερά αδυνατίζουν

Τι να τρώτε όταν παθαίνετε κρυολόγημα

Κόλπο για να βγει αρνητικό το αλκοτεστ

Προστατέψτε την υγεία σας με το κόκκινα τρόφιμα

Καυτερές πιπεριές και καψαϊκίνη

Γλυκόξινη καυτερή σάλτσα

www.emedi.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ