Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε τις αγκινάρες στην κατσαρόλα
Όταν μαγειρεύετε αγκινάρες, πρέπει να επιλέγετε φρέσκες αγκινάρες, τις οποίες καθαρίζετε, αφαιρώντας τα σκληρά φύλλα και το χνούδι τους. Αυτό που μένει είναι το τρυφερό μέρος της αγκινάρας.
Όταν καθαρίζετε τις αγκινάρες, πρέπει να φοράτε γάντια ή να τρίβετε προηγουμένως τα χέρια σας με λεμόνι, επειδή κατά το καθάρισμα οι αγκινάρες μαυρίζουν τα χέρια. Κόψτε, επίσης, ένα λεμόνι και τρίψτε τις αγκινάρες και μετά αφήστε τις μέσα σε μια λεκάνη με νερό για μία ώρα. Το νερό αυτό είναι το ίδιο που θα χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια για την παρασκευή τους, ούτως ώστε να μην έχετε απώλεια θρεπτικών συστατικών. Αυτή η διαδικασία μαλακώνει τις αγκινάρες και τις κάνει πιο γευστικές.
Μετά κόβετε και τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πατάτες και τον άνηθο και τα βάζετε στην κατσαρόλα με το νερό από τις αγκινάρες. Εάν χρειάζεται προσθέτετε και άλλο νερό.
Στην κατσαρόλα τις αγκινάρες να τις βάλετε έτσι, ώστε, η μια να ακουμπάει πάνω στην άλλη, επειδή όταν βράσουν, θα είναι μαλακές και μπορεί να διαλυθούν.
Βάλτε στην αρχή αλάτι θαλασσινό ανεπεξέργαστο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Οι αγκινάρες χρειάζονται μιάμιση ώρα, σε απλή κατσαρόλα και το τελευταίο τέταρτο χαμηλώνετε τη φωτιά και λίγο πριν σβήσετε το μάτι της κουζίνας, προσθέτετε και το ελαιόλαδο για να είναι ωμό και θρεπτικό.
Διαβάστε, επίσης,
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με αγκινάρες
Ευεργετικές ιδιότητες της αγκινάρας
Πλήρης οδηγός για την αλκαλική δίαιτα
Εναλλακτικές θεραπείες για την νόσο Crohn
Μεσημεριανό φαγητό χωρίς κρέας
Πρόγραμμα διατροφής για τη διακοπή καπνίσματος
Διατροφή για τον καρκίνο του πνεύμονα
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με κόλιανδρο
Φυτά που τα φυτεύετε μια φορά και τα έχετε για πάντα
Χρήσιμες συνταγές βοτάνων για τη διάρροια
Χρήσιμες συμβουλές για τα λαχανικά
Τα πικρά θεραπεύουν τον καρκίνο
Οι καλύτερες συμβουλές διατροφής από την EMEDI
Μήπως έχετε φούσκωμα μετά το φαγητό;
Ιατρικές συνταγές με γαϊδουράγκαθο
Προβιοτικά για καλή στοματική υγιεινή
www.emedi.gr