Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΓιάντες
Array

Γιάντες

Εσείς παίζετε γιάντες;

 

Το γιάντες ή ζιννάπιν είναι παιχνίδι μνήμης, στο οποίο χάνει ο παίκτης που παίρνει στα χέρια του ένα αντικείμενο από ένα συμπαίκτη του, χωρίς να πει τη φράση “το ξέρω” ή “το θυμάμαι”.

Επίσης, γιάντες είναι το διχαλωτό κόκκαλο του στέρνου της κότας, που αποτελεί παιχνίδι κατά το οποίο οι παίκτες τραβούν από ένα σκέλος και κερδίζει αυτός που θα μείνει με το μεγαλύτερο κομμάτι στο χέρι και παίρνει ένα δώρο.

Το παιχνίδι παίζεται και αλλιώς…

Το οστό αυτό όποιος το πετύχει κατά τη διάρκεια του γεύματος βάζει ένα στοίχημα, όποιο θέλει αυτός… Αφού το καθαρίσει καλά από το κρέας, οι δύο παίχτες, το έλκουν καθένας προς την πλευρά του μέχρι να σπάσει. Αφού κοπεί στα δύο προσφέρει ο καθένας στον άλλον το σπασμένο και λένε ”Φτύσε, κόλλα το”.

Μετά από αυτό καθένας προσπαθεί να εξαπατήσει τον άλλο προσφέροντάς του κάτι και αν το πάρει και πει ”θυμάμαι ή το ξέρω”, σημαίνει ότι δεν εξαπατάται και το στοίχημα εξακολουθεί να ισχύει. Πολλές φορές αντί να πει θυμάμαι μπορεί να σηκώσει τον αντίχειρα του δεξιού χεριού κατά τη στιγμή που παίρνει το προσφερόμενο αντικείμενο. Αν το δεχθεί και δεν πει τη λέξη θυμάμαι σημαίνει ότι το ξέχασε και τότε αυτός που προσφέρει το αντικείμενο λέει θριαμβευτικά ”γιάντες” οπότε ο άλλος χάνει το στοίχημα και θεωρεί υποχρέωση να δώσει το δώρο που συμφωνήθηκε και χάνει το στοίχημα…

Το στοίχημα εξακολουθεί και μετά το γεύμα για πολύ χρόνο έως ότου κατορθώσει ο άλλος να κάνει τον άλλο να δεχθεί κάτι χωρίς να πει ”θυμάμαι ή το ξέρω”.

Επίσης, γιάντες σημαίνει καλό φαγητό…

Τα καλύτερα βιολογικά τρόφιμα 

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε βιολογικά τρόφιμα

smoothie 2

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο βενζόη

Αιθέριο έλαιο βενζόη. Τα οφέλη από το αιθέριο έλαιο βενζόης ή μοσχολίβανου στην υγεία και οι εφαρμογές της στην ιατρική Αιθέριο έλαιο βενζόη ή μοσχολίβανο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ