Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΟγκολογίαΗ αλόη στη θεραπεία του καρκίνου

Η αλόη στη θεραπεία του καρκίνου

Η αλόη στηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα ενάντια στον καρκίνο

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Όλοι σήμερα γνωρίζουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης…

Όλοι γνωρίζουν ότι η αλόη είναι κατάλληλη για τα ηλιακά εγκαύματα, για τα επιφανειακά εγκαύματα και για τις επιφανειακές πληγές. Λόγω των μαλακτικών ιδιοτήτων της, το ζελέ της αλόης βέρας είναι το βασικό συστατικό σε προϊόντα ομορφιάς, όπως προϊόντα καθαρισμού, ενυδατικές κρέμες και σαπούνια.

Η γέλη, επίσης, καταναλώνεται σαν χυμός.

Ένα εκχύλισμα που λαμβάνεται από το εξωτερικό έσω τοίχωμα των φύλλων και ονομάζεται aloe latex, μπορεί να ξηρανθεί σε καφετί κόκκους και περιέχει μια ουσία που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Η Aloe vera ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται για δερματικές παθήσεις (προβλήματα του δέρματος και εγκαύματα). Επίσης, χρησιμοποιείται για τα εγκαύματα που προκαλούνται από ακτινοθεραπεία. 

Ο χυμός της Aloe vera λαμβάνεται και απευθείας από τα φύλλα του φυτού και μπορεί να τεθεί κατ ‘ευθείαν επάνω στο δέρμα  για να βοηθήσει να θεραπευθούν κοψίματα, γρατζουνιές και εγκαύματα. Πολλοί έχουν ένα φυτό αλόης βέρας στο σπίτι τους και το χρησιμοποιούν με αυτόν τον τρόπο.

Μπορείτε, επίσης, να αγοράσετε  τζελ ή κρέμα αλόης.

Μπορείτε να πάρετε και άλλα προϊόντα αλόης, όπως την αλόη λατέξ ή χυμό αλόης ως υγρό ή κάψουλες για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. 

Υπάρχει και συμπυκνωμένος χυμός αλόης που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική θεραπεία του καρκίνου ο οποίος πίνεται, αλλά μπορεί να γίνει και ενδοφλέβια ή και να εγχυθεί κατευθείαν στον όγκο ή στην περιοχή της καρκινωμάτωσης.  

Το ζελέ αλόης βέρας τοποθετείται απευθείας στο δέρμα για να βοηθήσει στην πρόληψη και τη μείωση των δερματικών αντιδράσεων από την ακτινοθεραπεία. 

Το ζελέ της αλόης θεραπεύει, επίσης, τον πόνο του στόματος και τη μυκητίαση σε άτομα που κάνουν  θεραπεία για τον καρκίνο. 

Η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει να μαλακώσει το δέρμα γύρω από τις πληγές και να αποτρέψει την ξηροδερμία και βοηθάει τις πληγές να επουλωθούν, σε καρκινοπαθείς. 


Η αλόη στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου

Η αλόη βέρα μπορεί να εξισορροπήσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να θεραπεύσει τον καρκίνο.

Τα εκχυλίσματα από αλόη μπορεί να βοηθήσουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. 

Το εκχύλισμα αλόης που ονομάζεται emodin μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των κυττάρων του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου και του καρκίνου του ήπατος.

Η Acemannan είναι μια ουσία που λαμβάνεται από τα φύλλα της αλόης βέρας και μπορεί να διεγείρει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού να εκκρίνουν τις χημικές ουσίες (κυτοκίνες) που δολοφονούν τα καρκινικά κύτταρα.

Η aloeride (μια ένωση αμύλου στο χυμό αλόης) μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, παράγοντας και αυτή χημικές ουσίες που εξοντώνουν τα καρκινικά κύτταρα.

Μια άλλη ένωση που κατασκευάζεται από την aloe vera, η di 2-ethyl hexyl phthalate (DEHP) σταματά την ανάπτυξη των κυττάρων της λευχαιμίας.

Πολλές από τις χημικές ουσίες που υπάρχουν στην αλόη έχουν χρήσιμες επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να θεραπεύσουν τον καρκίνο, όπως τον καρκίνο του δέρματος.

Για όσους επιθυμούν να πάρουν χημειοθεραπεία (καλύτερα όχι), η  αλόη μαζί με τη χημειοθεραπεία σε άτομα με καρκίνο του πνεύμονα, καρκίνο του εντέρου, του στομάχου ή άλλο μεταστατικό καρκίνο (3 φορές ημερησίως κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας) βοηθά να ελεγχθεί ο καρκίνος ή να συρρικνωθεί για ένα χρονικό διάστημα στο 67% των ασθενών, όταν γίνεται συνδυασμένη θεραπεία αλόης και χημειοθεραπείας, σε σχέση με το 50% των ασθενών που λαμβάνουν μόνο χημειοθεραπεία. Επιπλέον, οι ασθενείς που λαμβάνουν  Aloe Vera έχουν  καλύτερη ποιότητα ζωής και  λιγότερες παρενέργειες από τη χημειοθεραπεία, όπως αιμωδίες και κόπωση. Επιπλέον δεν υπάρχουν παρενέργειες από την αλόη βέρα. Οι ασθενείς που παίρνουν αλόη βέρα ζουν τουλάχιστον 3 χρόνια περισσότερο από τους ασθενείς που κάνουν  μόνο χημειοθεραπεία. 


Οι παρενέργειες της αλόης

Η αλόη δεν έχει παρενέργειες.

Η αλόη είναι κατάλληλη για τη θεραπεία του καρκίνου…

Μηχανισμοί δράσης της αλόης στη θεραπεία του καρκίνου…

Τρία συστατικά που υπάρχουν στην αλόη η emodin, η mannose και η lectin δρουν ενάντια στην πνευμονική καρκινογένεση, στην λευχαιμία, στο σάρκωμα και στο σχηματισμό των όγκων.

Η Aloe emodin προλαμβάνει τον καρκίνο του ήπατος, έχει εξειδικευμένη δράση στους νευροεκτοδερμικούς όγκους (PNET) και είναι κατάλληλη και για τους όγκους στο δωδεκαδάκτυλο. 

Το emodin καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα σε πλακώδες καρκίνωμα των πνευμόνων.

Οι aloemannan και το acemannan είναι πολυσακχαρίτες με αντικαρκινική δράση. 

Οι λεκτίνες ενεργοποιούν τα το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί κατά των καρκινικών κυττάρων. Κακοήθεις όγκοι που εμβολιάζονται με λεκτίνη καταστρέφονται από τα λευκοκύτταρα. Επίσης, οι λεκτίνες αυξάνουν την ιντερφερόνη και την ιντερλευκίνη και διεγείρουν τα Τ λεμφοκυτταρα και απελευθερώνουν TNFα (παράγοντα νέκρωσης του όγκου).

Η αλόη επιμηκύνει το χρόνο ζωής και διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα σε ασθενείς με καρκίνο (100mg/kg). Κατά 32% αυξάνεται ο μέσος όρος ζωής. Όσοι έχουν μεταστατικό καρκίνο και λαμβάνουν αλόη μαζί με τη χημειοθεραπεία έχουν υψηλότερη ανταπόκριση, και υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης (ζουν 3 χρόνια περισσότερο).

Τέλος, όσοι καπνίζουν και πίνουν χυμό αλόης προστατεύονται όχι μόνο από τον καρκίνο του πνεύμονα, αλλά και από πολλούς άλλος καρκίνους που αναπτύσσονται στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ζητήστε από το γιατρό σας να σας ενημερώσει αν η αλόη είναι κατάλληλη για τη θεραπεία σας!!!

Να χρησιμοποιείται μόνο ποιοτική αλόη και να είναι συμπυκνωμένη…

Δεν είναι όλα τα προϊόντα αλόης καλά

Κάποια προϊόντα αλόης δεν είναι ποιοτικά.

Αυτά αραιώνονται με άλλα υλικά άγνωστης προέλευσης.

Ένα τέτοιο υλικό είναι η μαλτοδεξτρίνη που εισάγεται κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης, για να ενισχυθει η περιεκτικότητα σε πολυσακχαρίτες. Ο έλεγχος της νοθείας γίνεται με Φασματοσκοπία Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού.

Άλλο υλικό είναι  η προσθήκη νερού, που αραιώνει το τελικό προϊόν και μειώνει την δράση των συστατικών του.

Το τζελ αλόης απαιτεί συντηρητικά γιατί αλλοιώνεται σε 1 εβδομάδα.

Η περιεκτικότητα σε τζελ αλόης πρέπει να είναι 85-98%.

Το τζελ αλόης πρέπει να παρασκευάζεται με ψυχρή μέθοδο για να διατηρούνται τα φυσικά συστατικά του.

Το προϊόν αλόης, τέλος δεν πρέπει να περιέχει αλοϊνη πάνω από 50 ppm ανά ένα εκατομμύριο γιατί είναι πολύ ισχυρό καθαρτικό.

Να προτιμάτε τις φυσικές θεραπείες για τον καρκίνο, σύμφωνα με το Μοριακό Προφίλ του Όγκου

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

Διαβάστε, επίσης,

Πώς μπορείτε να χάσετε βάρος με το χυμό αλόης

Τα κρητικά βότανα είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως

Τι να προσέχετε με την αλόη

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Smoothie με μάνγκο

Smoothie με μάνγκο. Smoothie υγιεινό με μέλι, μάνγκο, ανανά, φράουλα, passion fruit και εναλλακτικό γάλα αμυγδάλου Smoothie με μέλι, μάνγκο, ανανά, φράουλες, passion fruit και...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ