Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚατσικάκι μαστέλο
Array

Κατσικάκι μαστέλο

Νόστιμη παραδοσιακή συνταγή από τη Σίφνο

 

Η λέξη μαστέλο, στην κυριολεξία σημαίνει τον ξύλινο κάδο που χρησιμοποιούσαν για τη συλλογή του γάλακτος και είναι ενετικής προέλευσης (mastelo).

Υλικά (για 8 άτομα)

  • 4 κιλά κατσικάκι ή αρνάκι
  • 2 μπόλιες (λεπτή πέτσα του αρνιού)
  • 500 ml. κόκκινο κρασί 
  • 1 μεγάλο ματσάκι άνηθο
  • Αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Μαρινάρετε το κρέας με το κρασί μια μέρα πριν και το βάζετε στο ψυγείο.
  • Ξεπλένετε το κρέας με το κρασί και το τοποθετείτε μέσα στη γάστρα ή στο μαστέλο πάνω σε 2 κληματόβεργες, για να ανυψωθεί λιγάκι και να βγάλει τα ζουμιά του.
  • Αλατοπιπερώνετε.
  • Τέλος, ρίχνετε τον άνηθο.
  • Τέλος τυλίξτε το με μπόλια, τη λεπτή πέτσα του αρνιού για να μην ξεραθεί.
  • Κλείστε τη γάστρα ή το μαστέλο.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνετε το αρνάκι στους 160º C για 1 ώρα και μετά χαμηλώνετε στους 100º C και το αφήνετε να σιγοψηθεί για 4 ώρες. 

Συνοδέψτε το με κόκκινο βιολογικό κρασί

By Savvi Diet

Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με ασκολύμπρους

Μυστικά για το ψήσιμο με γάστρα

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΣας αρέσει το ωμό φαγητό;
Επόμενο άρθροΕίναι υγιεινή η στέβια;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιχμέα

Αιχμέα. Ένα φυτό που οξυγονώνει το χώρο, ιδανικό για κρεβατοκάμαρες και για τον ύπνο σας και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό φυτό Αιχμέα Η αιχμέα είναι ένα από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ