Νόστιμη παραδοσιακή συνταγή από τη Σίφνο
Η λέξη μαστέλο, στην κυριολεξία σημαίνει τον ξύλινο κάδο που χρησιμοποιούσαν για τη συλλογή του γάλακτος και είναι ενετικής προέλευσης (mastelo).
Υλικά (για 8 άτομα)
- 4 κιλά κατσικάκι ή αρνάκι
- 2 μπόλιες (λεπτή πέτσα του αρνιού)
- 500 ml. κόκκινο κρασί
- 1 μεγάλο ματσάκι άνηθο
- Αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Μαρινάρετε το κρέας με το κρασί μια μέρα πριν και το βάζετε στο ψυγείο.
- Ξεπλένετε το κρέας με το κρασί και το τοποθετείτε μέσα στη γάστρα ή στο μαστέλο πάνω σε 2 κληματόβεργες, για να ανυψωθεί λιγάκι και να βγάλει τα ζουμιά του.
- Αλατοπιπερώνετε.
- Τέλος, ρίχνετε τον άνηθο.
- Τέλος τυλίξτε το με μπόλια, τη λεπτή πέτσα του αρνιού για να μην ξεραθεί.
- Κλείστε τη γάστρα ή το μαστέλο.
- Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνετε το αρνάκι στους 160º C για 1 ώρα και μετά χαμηλώνετε στους 100º C και το αφήνετε να σιγοψηθεί για 4 ώρες.
Συνοδέψτε το με κόκκινο βιολογικό κρασί
By Savvi Diet
Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με ασκολύμπρους
Μυστικά για το ψήσιμο με γάστρα
www.emedi.gr