Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΟι ασθένειες που θα αποκτήσετε σχετίζονται με το μήνα γέννησής σας
Array

Οι ασθένειες που θα αποκτήσετε σχετίζονται με το μήνα γέννησής σας

Ανακαλύψτε από ποια ασθένεια θα νοσήσετε ανάλογα με το μήνα γέννησής σας

 

Η υγεία ενός ατόμου σχετίζεται με τον μήνα γέννησης

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια ανακάλυψαν ότι υπάρχουν βρίσκουν συσχετίσεις ανάμεσα στο μήνα γέννησης και τον κίνδυνο προσβολής από 55 ασθένειες.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου και του Ινστιτούτου Επιστήμης δεδομένων του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης ανέλυσαν τα ιατρικά ιστορικά 1,7 εκατομ. ασθενών και συσχέτισαν 1.688 ασθένειες με το μήνα γέννησης ενός ατόμου.

Οι γεννημένοι τον Μάιο είναι οι πιο υγιείς ενώ όσοι έχουν γεννηθεί Οκτώβριο είναι οι πιο ευάλωτοι σε νόσους.

 

Όσοι έχουν γεννηθεί Ιούλιο κινδυνεύουν από άσθμα.

Οι γεννημένοι τον Μάρτιο κινδυνεύουν από καρδιακές παθήσεις  (κολπική μαρμαρυγή, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και στένωση ή ανεπάρκεια μιτροειδούς) και οι γεννημένοι τον Ιανουάριο έχουν κίνδυνο για υπέρταση και μυοκαρδιοπάθεια.

Από καρκίνο πνευμόνων κινδυνεύουν όσοι έχουν γεννηθεί Φεβρουάριο και οι γεννημένοι το Απρίλιο έχουν κίνδυνο για στηθάγχη και χρόνια ισχαιμία του μυοκαρδίου.

Όσοι έχουν γεννηθεί Σεπτέμβριο έχουν συχνούς εμέτους. 

Η συσχέτιση οφείλεται στο γεγονός ότι οι μηχανισμοί ανάπτυξης ενός ατόμου εξαρτώνται από την εποχή και αυτό μπορεί να παίξει ένα ρόλο στην αύξηση του κινδύνου για κάποια συγκεκριμένη νόσο.

Μια άλλη μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά που γεννιούνται το φθινόπωρο, είναι περισσότερα εκτεθειμένα  στα ακάρεα σκόνης, και έχουν 30 τοις εκατό μεγαλύτερο κίνδυνο για άσθμα.

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2012 έδειξε ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν στο τέλος του  έτους έχουν υψηλότερο κίνδυνο να πάσχουν από ADHD-Attention deficit hyperactivity disorder (Σύνδρομο διάσπασης προσοχής και υπερκινητικότητας).

Οι νέοι παράγοντες κινδύνου της νόσου μπορεί να φοβίσουν τους γονείς και να στοχεύουν το μέλλον των παιδιών τους, υπολογίζοντας με τη σύλληψη σε συγκεκριμένη ημερομηνία να γεννούν τα παιδιά τους σε συγκεκριμένο μήνα.

Διαβάστε, επίσης, 

Υγεία και ζώδια

Ιατρική Αστρολογία

Τραγούδια και ζώδια

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΠολύ καλή μάσκα για την ακμή
Επόμενο άρθροΣεξ μέχρι θανάτου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ριμεγκεπάντη για τις κρίσεις ημικρανίας

Ριμεγκεπάντη για τις κρίσεις ημικρανίας. Η ριμεγκεπάντη, σύμφωνα με τις μελέτες, βοηθάει στη μείωση του πόνου και των άλλων συμπτωμάτων. Η ριμεγκεπάντη (rimegepant) προσδένεται εκλεκτικά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ