Γρήγορο και νόστιμο φαγητό
Ταλιατέλες με μανιτάρια (8 άτομα)
Υλικά
- 500 γραμμάρια ταλιατέλες
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 20 ασπρομανίταρα
- 20 καφέ μανιτάρια
- 2 κρεμμύδια
- 120 ml λευκό κρασί
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 6 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Παρμεζάνα τριμμένη (λίγη)
Εκτέλεση
-Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις ταλιατέλες al dente
-Σουρώνετε και κρυώνετε με αφθονο νερό
-Κόβετε όλα τα μανιτάρια σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι
-Ζεσταίνετε σε ένα βαθύ τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια για 4 λεπτά πασπαλίζοντας με το αλάτι και το πιπέρι
-όταν ετοιμαστούν τα αποσύρετε και τα βάζετε σε ένα μπολ
-Σοτάρετε μετά το κρεμμύδι για 2 λεπτά με το άλλο μισό ελαιόλαδο, ανακατεύοντας
-Προσθέτετε τα μανιτάρια και τις ταλιατέλες, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος
-Σιγοψήνετε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι, πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε
-Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα
by Savvi Diet
Διαβάστε, επίσης,
Μακαρόνια με ντοματίνια, σκόρδο και βασιλικό
Οι χρυσοί κανόνες για μια καλή μακαρονάδα
www.emedi.gr