Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΠώς η αλόη βοηθάει στον διαβήτη

Πώς η αλόη βοηθάει στον διαβήτη

Όσοι έχουν διαβήτη θα πρέπει να παίρνουν καθημερινά αλόη

Η αλόη προκαλεί μείωση του σακχάρου στο αίμα στους διαβητικούς και, επίσης, έχει αντιθρομβωτική δράση στο κυκλοφορικό και στα τριχοειδή αγγεία.

Τα τριχοειδή αγγεία είναι τα λεπτότερα αιμοφόρα αγγεία από τα οποία τα ερυθρά αιμοσφαίρια διέρχονται ένα ένα. Όπως, είναι γνωστό μέσω των τριχοειδών αγγείων μεταφέρονται οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες στους ιστούς και στα κύτταρα.

Σε περίπτωση στένωσης των τριχοειδών αγγείων οι ιστοί και τα κύτταρα δεν τροφοδοτούνται σωστά. Για να επιζήσουν τα κύτταρα, ενεργοποιούν σε αυτήν την περιοχή που δεν τροφοδοτείται σωστά, μηχανισμούς εξοικονόμησης ενέργειας και μάλιστα, χωρίς οξυγόνο, αλλά και για μικρό χρονικό διάστημα. Κατά τη διαδικασία αυτή παράγονται περισσότερα οξέα με αποτέλεσμα οξύνιση μεγάλη. Η έλλειψη οξυγόνου και η υψηλή οξύνιση επιβαρύνουν σημαντικά τον οργανισμό, επηρεάζοντας ζωτικά όργανα και προκαλούνται ασθένειες: εγκεφαλικό, υπέρταση, αρτηριοσκλήρωση, αλλεργίες, νευροδερματίτιδα, χρόνιες φλεγμονές και καρκίνος.

Το τζελ αλόης έχει την ικανότητα να αποκαθιστά τις βλάβες και να επαναφέρει τη ροή του αίματος στα τριχοειδή αγγεία. Λόγω της αύξησης της διαπερατότητας των τριχοειδών, βελτιώνεται η οξυγόνωση των ιστών και αποβάλλονται οι τοξίνες από τον οργανισμό. 

Επίσης, ορισμένα στοιχεία, όπως το χρώμιο, ο χαλκός, το μαγγάνιο και οι πολυσακχαρίτες που βρίσκονται στο τζελ της αλόης έχουν σημαντική αντιδιαβητική δράση. 

-Το τζελ αλόης θεραπεύει το σακχαρώδη διαβήτη, γιατί ανακουφίζει τη χρόνια υπεργλυκαιμία και το διαταραγμένο λιπιδικό σύστημα.

-Επίσης, περιέχει σαλικυλικό οξύ που ρευστοποιεί το αίμα, διευκολύνει την κυκλοφορία και μειώνει και την αρτηριακή πίεση.

-Το emodin στην αλόη έχει ισχυρή αντιυπερτασική δράση.

-Το acemannan και η β-σιτοστερόλη μειώνουν την υπερλιπιδαιμία και τη χοληστερόλη στο αίμα και ασκούν ευεργετική δράση στην καρδιά και στα αγγεία και μειώνουν τις τιμές της γλυκόζης στο μη ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη.

-Τα μέταλλα (χρώμιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, κάλιο και σίδηρο) που περιέχει προστατεύουν την καρδιά και θεραπεύουν την φλεβίτιδα και τους κιρσούς.

-Το τζελ αλόης περιέχει και πυρίτιο που αν ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με τσουκνίδα έχει πολύ ευεργετικά αποτελέσματα: το πυρίτιο είναι σημαντικό για τη σταθερότητα και την ελαστικότητα των οστών, για την προστασία των τριχοειδών αγγείων και για την ανθεκτικότητα των νυχιών και μαλλιών.

Η αλόη είναι απαραίτητο συμπλήρωμα διατροφής για τους διαβητικούς γιατί μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης.

Μισό κουταλάκι ποιοτικό τζελ αλόης την ημέρα για 14 εβδομάδες μειώνει κατά 45% τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σε μη ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη και χωρίς αλλαγή στο σωματικό βάρος.

Η ρύθμιση του σακχάρου στον διαβήτη τύπου 2 επιτυγχάνεται σε 2 μήνες.

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε βιολογική αλόη

Βιολογική αλόη κατάλληλη για τον καρκίνο και για αποτοξίνωση

Διαβάστε, επίσης,

Η αλόη στη θεραπεία του καρκίνου

Πώς μπορείτε να χάσετε βάρος με το χυμό αλόης

Τι να προσέχετε με την αλόη

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε απολαυστικό ζωμό
Επόμενο άρθροΓκρέιπφρουτ με μέλι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δυσαρθρία

Δυσαρθρία. Η δυσαρθρία είναι μια κινητική διαταραχή της ομιλίας που προκαλείται από βλάβη στο νευρικό σύστημα. Η δυσαρθρία εμφανίζεται όταν οι μυς που χρησιμοποιείτε για...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ