Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΧρήσιμες πληροφορίες για τη φυτοθεραπεία

Χρήσιμες πληροφορίες για τη φυτοθεραπεία

Θεραπευθείτε με τα φυτά

Φυτοθεραπεία είναι η θεραπεία ή η πρόληψη ασθενειών με την πρόσληψη φυτών, δηλαδή φαρμάκων που προέρχονται από τα φυτά.

Θεραπευτικό φυτό είναι κάθε φυτό που περιέχει σε ένα ή περισσότερα μέρη του (άνθη, ρίζες, φύλλα, στελέχη, σπόροι κ.ά) ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φαρμακευτικούς σκοπούς ή που είναι πρόδρομοι μιας χημειοφαρμακευτικής σύνθεσης.

Η φυτοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη της ή συμπληρωματικά στην ιατρική.

Όταν κάποιος ακολουθεί την φυτοθεραπεία πρέπει να λαμβάνει υπόψιν του τις ανεπιθύμητες ενέργειες, τις αλληλεπιδράσεις και τις δηλητηριάσεις.

Η γεμμοθεραπεία είναι η φυτοθεραπεία που βασίζεται στη θεραπευτική δύναμη ορισμένων μερών του βοτάνου, των εμβρυϊκών ιστών. Τα γεμμοθεραπευτικά περιέχουν ένζυμα, βιταμίνες, πρωτεϊνες, αυξητικούς παράγοντες, αμινοξέα και φυτικές ορμόνες και ασκούν ποικίλη δράση στον οργανισμό. Υπάρχουν διαφορετικές δυνάμεις στις γέμμες, στα φύλλα, στα μπουμπούκια, στα άγουρα φρούτα, στα ώριμα φρούτα. Επομένως, πρέπει να δίνουμε προσοχή από το πρώτο βλαστάρι μέχρι και το τελευταίο, γιατί έτσι είναι η φύση. Υπάρχει διαφορετική ωρίμανση στα βλαστάρια, στα κοτσάνια, στα φύλλα στα άνθη, στα φρούτα. Τα γεμμοθεραπευτικά επεξεργάζονται με αλκοόλ και γλυκερίνη σε ίσα μέρη. Στη φύση τίποτα δεν χάνεται… 

Οι συνταγές φυτοθεραπείας πρέπει να συνταγογραφούνται από γιατρούς και οι συνταγές να εκτελούνται από εξειδικευμένα φαρμακεία.
Τα βότανα είναι η φυσική μηχανή της δύναμης, της υγείας και της τροφής.
Η φύση είναι δώρο Θεϊκό. 
Και μετά τη φύση έρχεται η αγάπη… Το άγγιγμα του ασθενούς θεραπεύει. Η επαφή, η φροντίδα το χάδι δρουν θεραπευτικά. Δεν είναι τυχαίο που η μοναξιά και η εγκατάλειψη προκαλεί ασθένειες του δέρματος, όπως εκζέματα.
Όταν νοσεί ένα όργανο ή ένα σύστημα στο σώμα μας νοσεί όλο το σώμα μας. Και εκδηλώνονται συμπτώματα στο σώμα μας και στην ψυχολογία μας.
Με τα συμπτώματα αυτά το σώμα προσπαθεί να απομονώσει αυτό το όργανο ή το σύστημα, ή να αμυνθεί, γιατί κινδυνεύει η συνοχή του.
Όποιος θέλει, όμως, να θεραπευθεί πρέπει να έχει θετική σκέψη. Οι αρνητικές σκέψεις δηλητηριάζουν το σώμα και δεν το αφήνουν να θεραπευθεί. Γιατί η ασθένεια δεν έχει καμιά δύναμη πέρα από αυτή που της προσδίδουμε με τη σκέψη μας…
Η φυτοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί για όλες τις ασθένειες…
Με βότανα φρέσκα, με βότανα αποξηραμένα, με μητρικά βάμματα, με γεμμοθεραπευτικά επεξεργασμένα με γλυκερίνη, συνήθως, στην 1η δεκατιαία διάλυση και πιο σπάνια στην 1η εκατοστιαία διάλυση, με ομοιοπαθητικά φάρμακα, με αιθέρια έλαια, με αφεψήματα, με καταπλάσματα, με εγχύματα, με εκχυλίσματα, με εμβρέγματα, με χυμούς, με σιρόπια, με κομπρέσες, με λουτρά, με ημίλουτρα, με αλοιφές, με λάδια, με σκόνες ή με την τροφή, όπως και να τα χρησιμοποιήσετε τα βότανα δρουν θεραπευτικά.
Αφήστε τα φυτά να σας θεραπεύσουν…
Μερικά από τα χρήσιμα δραστικά συστατικά των φυτών
 • Ανθρακινόνες, ουσίες που έχουν γενικά υπακτικές και λιποδιαλυτικές ιδιότητες στο σώμα
 • Μπετουλίνη με ιδιότητες κατά των ιών και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
 • Κουμαρίνες που δρούν σαν πρόδρομοι  αντιπηκτικών
 • Ερικοδίνη η οποία είναι ένα ισχυρό αντισηπτικό και διουρητικό αλκαλοειδές
 • Φλαβονειδή με  αντιοξειδωτική τους δράση, με ευεργετική δράση στα αγγεία και στο κυκλοφορικό και επίσης, διουρητικές ιδιότητες
 • Γάμμα λινολενικό οξύ που είναι ωμέγα 6 λιπαρό οξύ
 • Γλυκοσίδια στοιχεία με καταπραϋντικό απότέλεσμα στην καρδιά και τους πνεύμονες
 • Γιουγλόνες ή Juglones (5-υδροξυ-alphanapthaquinone) με ιδιότητες κατά των μυκητών και με αντιβιοτικές ιδιότητες
 • Λιγνάνες που έχουν ίδιες ιδιότητες με τα οιστρογόνα και δρουν σαν αντιοξειδωτικά
 • Αποβαλλόµενη ριζική βλέννα ή Mucilages και ρητίνες ή Gums με καταπραϋντικές και επουλωτικές ιδιότητες 
 • Ναφθοκινόνες που έχουν υπακτικές ιδιότητες 
 • Σαπωνίνες που μαλακώνουν το δέρμα όταν έλθουν σε επαφή με το νερό
 • Ταννίνες με αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες
 • Τερπίνες που είναι συστατικά των απαραίτητων ελαίων των φυτών
 • Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία υπάρχουν σε όλα τα φυτά
Κάθε φυτό αποτελείται από μια σειρά στοιχείων. Κάθε φυτό οφείλει τις ιδιότητές του και την μοναδική του ταυτότητα με το τρόπο που αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται και δρουν μεταξύ τους.
Και μην ξεχνάτε οι ίδιες ουσίες που προκάλεσαν την αρρώστια μπορούν και να την θεραπεύσουν…
 
Διαβάστε, επίσης,
www.emedi.gr
Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία. Καλύτερος και πιο ξεκούραστος ύπνος με βότανα που εξασφαλίζουν και υγεία και ευεξία. Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία Να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ