Biber Sosu – Μπίμπερ Σόσου
Πάστα πιπεριάς που δίνει εκπληκτική πικάντικη γεύση
Biber Sosu – Μπίμπερ Σόσου
- 2 κιλά κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- 400 γραμμάρια πιπεριές τσίλι
- 2 κιλά ντομάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, χωρίς την φύτρα
- 1 φλιτζάνι βιολογικό ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
- Ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
- Θυμάρι
- 1/ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Ξεπλένετε και αφαιρείτε τα κοτσάνια από τις πιπεριές Φλωρίνης
- Τις ψιλοκόβετε και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν μαζί με τις ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες.
- Προσθέτετε το πολτοποιημένο σκόρδο, λίγο αλάτι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές τσίλι.
- Βράζετε 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν εντελώς όλα τα υγρά από τις ντομάτες.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το θυμάρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Αποστειρώνετε το βάζο που είναι σκούρο και αδιαφανές και βάζετε τη ζεστή σάλτσα μέσα.
- Κουμπώνετε σφιχτά και βάζετε το βάζο ανάποδα.
- Μόλις κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο.
- Αν το ανοίξετε, μετά από κάθε χρήση θα ρίχνετε μέσα στο βάζο λίγο ελαιόλαδο για να καλύπτεται η επιφάνεια και να μην μουχλιάσει η σάλτσα.
Πώς να αποστειρώνετε τα βάζα: Πλύνετε καλά τα βάζα με νερό και σαπούνι, τα ξεπλένετε καλά, τα αφήνετε να στεγνώσουν, και τα βάζετε με το άνοιγμα προς τα κάτω, όπως και τα καπάκια στους 150 o C για 15 λεπτά.
Διαβάστε, επίσης,
Σας αρέσει το μεξικάνικο φαγητό;
Οι καυτερές πιπεριές φάρμακο για τον καρκίνο παχέος εντέρου
Αδυνατίστε ενεργοποιώντας το καφέ σας λίπος
Οι καυτερές πιπεριές σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα
Καυτερές πιπεριές και καψαϊκίνη
www.emedi.gr