Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΝα βάζετε αλάτι στις πληγές

Να βάζετε αλάτι στις πληγές

Print Friendly, PDF & Email

Το αλάτι είναι απαραίτητο για την υγεία μας

 

Το αλάτι είναι εντελώς αναγκαίο για την εξέλιξη του ανθρώπου. Βοηθάει το σώμα να διατηρεί την ισορροπία των υγρών, βοηθάει στην μετάδοση σημάτων από τα νεύρα, αλλά και στην διατήρηση της πίεσης του αίματος.

Το αλάτι βοηθάει στην διατήρηση των τροφίμων, γιατί τους προκαλεί αφυδάτωση και έτσι δεν έχουν νερό που θεωρείται απαραίτητο για την επιβίωση των βλαβερών μικροργανισμών. Όπως τα παστά ψάρια αλατίζονται και μετά ξηραίνονται…

Το νάτριο που περιέχει το αλάτι μετά το οξυγόνο και τον άνθρακα είναι το πιο απαραίτητο στοιχείο για την ύπαρξη των περισσότερων ζωντανών οργανισμών στην επιφάνεια της γης. Η αναλογία του μέσα στο σώμα μας είναι μικρή. Όλο το σώμα μας περιέχει 100 γραμμάρια και αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε καθημερινά είναι μόλις 3 γραμμάρια. Αλλά είναι και αυτό απαραίτητο, όπως το νερό και το ασβέστιο.

Η αντλία καλίου-νατρίου  είναι σημαντική για τα νευρικά κύτταρα και βοηθάει στους ηλεκτρικούς παλμούς που μεταφέρουν πληροφορίες μεταξύ των νευρικών κυττάρων. Στην ίδια την κυτταρική μεμβράνη υπάρχει ένας μηχανισμός που επιτρέπει σε ιόντα νατρίου που βρίσκονται έξω από τα κύτταρα να περνούν σε ειδικές θέσεις στη μεμβράνη και μετά στο εσωτερικό του κυττάρου, αλλά δεν μένουν εκεί και βγαίνουν ξανά έξω και την αντίστροφη πορεία και ακολουθούν τα ιόντα καλίου που είναι λιγότερα. Το νάτριο υπάρχει στο σώμα και χάνεται με τον ιδρώτα και τις εκκρίσεις και απαιτείται αναπλήρωση. Σε έντονη διάρροια και εμέτους το χλωριούχο νάτριο πρέπει να αναπληρώνεται (κοκτέιλ με αλάτι με ζάχαρη είναι το καλύτερο). 

Να βάζετε αλάτι σε πληγές. Αφαιρεί το νερό που χρειάζονται οι μικροργανισμοί. Επίσης, αν έχετε άφθες στο στόμα να κάνετε πλύσεις με πυκνό αλατόνερο. Τέλος, το αλάτι κάνει τον πάγο νερό. Αν όμως πίνετε πολύ νερό θα πάθετε υπονατριαιμία.

Διαβάστε, επίσης,

Η αφυδάτωση προκαλεί πολλές ασθένειες

Θαλασσινό αλάτι

Δυσανεξία στο αλάτι

Το θαλασσινό αλάτι στην ομοιοπαθητική

Η καλύτερη λύση για τον πονόλαιμο

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ