Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΔιατροφήΜπουτάκια κοτόπουλου με ρύζι basmati

Μπουτάκια κοτόπουλου με ρύζι basmati

Μια πεντανόστιμη συνταγή με κοτόπουλο

Μπουτάκια κοτόπουλου με ρύζι basmati

Υλικά για 8 άτομα

-8 μπουτάκια κοτόπουλου

-1 κούπα ελαιόλαδο και 60 ml για το ρύζι basmati

-2 κρεμμύδια μέτρια ξερά ψιλοκομμένα και 100 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο για το ρύζο basmati

-8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

-120 ml μέλι

-240 ml μπίρα της αρεσκείας σας

-160 ml βιολογική σόγια σος

-2 καυτερές πιπεριές

-Αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό

-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

-700 γραμμάρια ρύζι basmati

-1600 ml ζωμό κότας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια.

Σε μια κατσαρόλα που να μπαίνει στο φούρνο, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε μαζί με τις πιπεριές τα μπουτάκια μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ρίχνουμε το μέλι και σβήνουμε με τη μπίρα.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη σόγια σος και λίγο νερό, ίσα να μισοσκεπάζει τα μπουτάκια.

Βάζουμε την κατσαρόλα στο φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Αν χρειαστεί μετά το ψήσιμο, βάζουμε τα μπουτάκια σε μια πιατέλα και δένουμε τη σάλτσα με 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό.

Συνοδεύουμε με ρύζι basmati: Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι για το basmati με το ελαιόλαδο για το basmati, προσθέτουμε το ρύζι, σοτάροντας για λίγο και μουλιάζουμε με το ζωμό, προσθέτοντας και λίγο αλάτι. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 12 λεπτά, ανακατεύοντας σποραδικά με μια πιρούνα, μέχρι να εξατμιστεί όλος ο ζωμός και προσθέτουμε και άλλο  αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε μαζί με τα μπουτάκια.

By Savvi Diet

Σας αρέσει το μεξικάνικο φαγητό;

Τι να προσέχετε με τα κοτόπουλα αν δεν έχετε το δικό σας κοτέτσι

Λευκό ή κόκκινο κρέας;

Γλυκόξινη καυτερή σάλτσα

Νόστιμο φαγητό στην κατσαρόλα

Κόκορας με μακαρόνια

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ