Θεραπεία του πυρετού εναλλακτικά
Ο πυρετός στην κινέζικη ιατρική θεωρείται αντίδραση του οργανισμού σε μια αιτία…
Οι κινέζοι γιατροί δίνουν εφιδρωτικά…
Για τους κινέζους γιατρούς ο πυρετός μπορεί να θεραπευθεί σε δέκα ημέρες, περίπου…
Ο πυρετός γίνεται επικίνδυνος μόνο όταν τα 5 σπλάχνα Τσαγκ (συκώτι, καρδιά, σπλήνας, πνεύμονες και νεφρά) και τα 6 σπλάχνα Φου (χοληδόχος κύστη, στομάχι, λεπτό και παχύ έντερο, ουροδόχος κύστη και ο θερμοστάτης) έχουν προσβληθεί από το ρίγος…
Η πορεία του πυρετού γίνεται μέσα από τις τρεις περιοχές Γιν και τις τρεις περιοχές Γιαγκ.
Την πρώτη ημέρα το δέρμα και το τρίχωμα (περιοχή Τάι Γιαγκ) πολιορκούνται από το κρύωμα. Θα ακολουθήσει πονοκέφαλος και η σπονδυλική στήλη θα πιαστεί, τρεμούλες, ανατριχίλα και πόνος στις αρθρώσεις.
Μετά την δεύτερη ημέρα αρχίζουν οι πόνοι στα μάτια, η μύτη ξηραίνεται, υπάρχει ανησυχία και προχωρεί η ασθένεια στην περιοχή Γιαγκ Μιγκ που συνδέεται με τα μάτια και τη μύτη.
Την τρίτη ημέρα η ασθένεια προχωρεί στην περιοχή Σάο Γιαγκ που ελέγχει την χοληδόχο κύστη. Ο σφυγμός Σάο Γιαγκ ανεβαίνει μέσα στο αυτί και υπάρχουν πόνοι στα πλευρά και στο στήθος και μπορεί να εμφανιστεί πλευρίτιδα και μείωση της ακοής. Οι τρεις περιοχές του Γιαγκ με τις αρτηρίες και τις φλέβες έχουν απορροφήσει την αρρώστεια. Στο σημείο αυτό ένας υπερβολικός ιδρώτας θεραπεύει.
Τις επόμενες ημέρες, αν συνεχίσει ο πυρετός προσβάλλονται τα όργανα του ανθρώπου διαδοχικά…
Η περιοχή Τάι Γιν προσβάλλεται την τέταρτη ημέρα και εκτείνεται μέχρι το εσωτερικό του στομάχου και ξεραίνεται και ο λάρυγγας.
Την πέμπτη ημέρα προσβάλλεται η περιοχή Σάο Γιν και ο σφυγμός φτάνει μέχρι τα νεφρά και συνδέεται με τους πνεύμονες και τη ρίζα της γλώσσας και ο ασθενής διψά.
Την έκτη ημέρα προσβάλλεται η περιοχή Τσουέχ Γιν που εκτείνεται μέχρι τα γεννητικά όργανα και συνδέεται και με το συκώτι, με αποτέλεσμα φούσκωμα στο στομάχι, ανορεξία, ατροφία οσχέου και εξάντληση και είναι πολύ επικίνδυνη αυτή η ημέρα, γιατί οι τρεις περιοχές Γιαγκ και οι τρεις περιοχές Γιν έχουν πυρετό και η κυκλοφορία επιβραδύνεται.
Αν έχουν μείνει ανέπαφα και τα 5 σπλάχνα Τσαγκ και τα 6 Φου ο ασθενής επανέρχεται με βελτίωση στην περιοχή Τάι Γιαγκ την έβδομη ημέρα και υποχωρεί ο πονοκέφαλος και η πνευμονία αν υπάρχει.
Την όγδοη ημέρα αποκαθίσταται η περιοχή Γιαγκ Μιγκ και ο πυρετός πέφτει.
Την ένατη ημέρα βελτιώνεται η ακοή, γιατί αναρρώνει η περιοχή Σάο Γιαγκ.
Τη δέκατη ημέρα φεύγει το φούσκωμα και ανοίγει η όρεξη, γιατί το Τάι Γιν αναζωογονείται.
Την ενδέκατη ημέρα η δίψα εξαφανίζεται και η γλώσσα δεν είναι πια ξηρή και ο ασθενής φταρνίζεται, γιατί το Σάο Γιν βελτιώνεται.
Την δωδέκατη ημέρα το Τσουέν Γιν θεραπεύεται, η αναπνοή γίνεται δροσερή και την δέκατη τρίτη ημέρα αποκαθίσταται η υγεία.
Θεραπεία του πυρετού στην κινέζικη ιατρική
Νηστεία: Οι χρόνιες παθήσεις οφείλονται σε άφθονη τροφή που παίρνει ο ασθενής όταν έχει υψηλό πυρετό. Η αναπνοή αναμειγνύεται με τις τροφές και συνδυάζονται οι θερμότητες, γιατί η θερμοκρασία ανακτάται από την χώνεψη της τροφής. Αν φάει πολύ κρέας και πολύ πλούσιες τροφές, θα υποτροπιάσει ή να υπάρξει μόνιμη βλάβη. Όταν ο πυρετός καταλάβει όλα τα εσωτερικά όργανα η κυκλοφορία του αίματος σταματά, γιατί η περιοχή Γιαγκ Μιγκ εξουσιάζει τα δώδεκα κύρια αγγεία του αίματος.
Εφίδρωση
Τόνωση της κυκλοφορίας
Αποκατάσταση της ισορροπίας στα εσωτερικά όργανα
Κένωση εντέρων σε πυρετό άνω των τριών ημερών
Διαβάστε, επίσης,
Μην παίρνετε αντιπυρετικά αν έχετε πυρετό
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα βακτήρια
Τι να κάνετε αν κάποιος κάνει σπασμούς
Κοιμηθείτε καλύτερα όταν είστε κρυωμένοι
Κόλπα για να ρίξετε τον πυρετό
Οι ενδοκρινολογικές αιτίες πυρετού
Το κρητικό χάπι για το κρυολόγημα και τη γρίπη
Οι αρχές της κινέζικης ιατρικής
Σημεία πίεσης για τη θεραπεία των παθήσεων του πεπτικού συστήματος
Τα οφέλη στην υγεία από το κινέζικο τσάι
Το σώμα σας έχει την ικανότητα να αυτοθεραπεύεται
Αυτομασάζ για διάφορες παθήσεις
Το κινέζικο φυτό για τη θεραπεία του καρκίνου
Το κινέζικο φυτό για τη θεραπεία του καρκίνου