Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΓιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε βιολογικά βότανα για την υγεία σας

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε βιολογικά βότανα για την υγεία σας

Βιολογικά βότανα για να έχετε καλή υγεία

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Η στροφή της ανθρωπότητας στα βότανα είναι πια γεγονός.

Η στροφή αυτή έγινε από τον απλό κόσμο και ο επιστημονικός κόσμος ακολούθησε…

Για απλά ή σοβαρά προβλήματα υγείας, όλοι πια θέλουν να χρησιμοποιούν μόνο προϊόντα από την φύση.

Πολύχρονες έρευνες πια έχουν επιβεβαιώσει τις θεραπευτικές ιδιότητες των συστατικών των βοτάνων.

Η ερευνητική ιατρική και η φαρμακοβιομηχανία χρησιμοποιούν πια φαρμακευτικά φυτά για να παρασκευάσουν νέα, αποτελεσματικά φάρμακα για την καταπολέμηση, ακόμη και των ανίατων, μέχρι στιγμής, ασθενειών.

Τα φυτικά φάρμακα παρασκευάζονται από φαρμακευτικά φυτά, με συμπυκνωμένη μορφή των δραστικών συστατικών τους.

Οι γιατροί, είναι γνωστό, ότι προτιμούν τα φυτικά φάρμακα, για την θεραπεία των ασθενειών στον εαυτό τους, έναντι των συνθετικών φαρμάκων, γιατί είναι το ίδιο αποτελεσματικά και φιλικά προς τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σε όλες τις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, τα καλύτερα φαρμακεία έχουν θεραπευτικά παρασκευάσματα αποκλειστικά από βότανα. Ο επιστημονικός κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι τα βότανα, στην απλή, χειροποίητη μορφή τους, χωρίς εξεζητημένη προετοιμασία, μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα πράγματα για την υγεία μας, χωρίς να προκαλούν ανεπιθύμητες ενέργειες και τοξικότητα. Τα χειροποίητα βότανα είναι τα πιο αποτελεσματικά.

Πια και ο απλός κόσμος το έχει κατανοήσει αυτό και αυτός είναι που έφερε την αλλαγή!!!

Η πλειοψηφία των βοτάνων, εκτός από τις ελάχιστες εξαιρέσεις των τοξικών φυτών, που και αυτά έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, όταν χρησιμοποιηθούν σωστά, δεν έχουν παρενέργειες.

Τα τοξικά βότανα, όπως αποκαλούνται από κάποιους, χρησιμοποιούνται στη φαρμακοβιομηχανία για την παρασκευή φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις, όπως ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες, οι νευροπάθειες κ.ά. 

Στην αγορά δειλά δειλά η αρχή έγινε με τα καρυκεύματα, όπως η ρίγανη, ο δυόσμος, η δάφνη κ.ά.

Όμως σήμερα υπάρχει ζήτηση, ακόμη και για σπάνια φαρμακευτικά βότανα.

Η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα! Έχει την μεγαλύτερη ποικιλία στον κόσμο σε φαρμακευτικά βότανα και μάλιστα είναι τα καλύτερης ποιότητας λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν.

Πολλοί καλλιεργητές, σήμερα, δείχνουν ενδιαφέρον για τα αρωματικά φαρμακευτικά φυτά και υπάρχει μεγάλη ζήτηση και για εξαγωγές. Ευτυχώς, η προσπάθεια που γίνεται είναι να καθιερωθούν οι βιολογικές καλλιέργειες και δεν χρησιμοποιούνται χημικά παρασκευάσματα, ώστε τα βότανα, τα αιθέρια έλαια, αλλά και όλα τα προϊόντα βοτάνων της Ελλάδας να θεωρούνται τα καλύτερα σε όλο τον κόσμο.

Ενώ, αρχικά η Βοτανική και η Ιατρική εξελίσσονταν παράλληλα, σταδιακά με την ραγδαία ανακάλυψη της χημείας αποκόπηκαν, σε τέτοιο σημείο, που να απορρίπτεται η οποιαδήποτε χρήση φαρμακευτικών φυτών για θεραπεία, από τους γιατρούς.

Όμως, σήμερα, αφού για μερικές δεκαετίες, χρησιμοποιήθηκαν τα συνθετικά φάρμακα, ο επιστημονικός κόσμος κατάλαβε, ότι είχαν υπερεκτιμηθεί οι δυνατότητες των χημικών φαρμάκων, σε σχέση με τις καταπληκτικές δυνατότητες των δραστικών ουσιών των φαρμακευτικών φυτών.

Αν και η αγορά είναι, ακόμη, πλημμυρισμένη με χημικά φάρμακα, αυξάνεται η ζήτηση για φυτικά φάρμακα και βότανα για θεραπευτικούς σκοπούς. Δεν είναι τυχαίο πως στις πιο ανεπτυγμένες χώρες και στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα που υπάρχει οικονομική ευχέρεια, χρησιμοποιούνται κατεξοχήν βότανα για την υγεία.

Όχι, η στροφή που βιώνετε, τα τελευταία χρόνια, προς τα βότανα δεν είναι τυχαία, αλλά είναι αποτέλεσμα ερευνών που αποδεικνύουν ότι τα φυτικά έχουν πολύ μεγαλύτερες θεραπευτικές ικανότητες από τα χημικά συνθετικά. Επιπλέον, στην επιφάνεια ήρθαν οι επικίνδυνες επιπτώσεις των χημικών φαρμάκων στον ανθρώπινο οργανισμό.

Χάρη στη φυτοχημεία, έχει αυξηθεί ο αριθμός των βιολογικά ενεργών ουσιών που απομονώνονται από τα φυτά: Αλκαλοειδή, αιθέρια έλαια, τερπενοειδή, γλυκοσίδια και χιλιάδες άλλες ουσίες.

Με την αύξηση του μέσου όρου ηλικίας των ανθρώπων, αυξήθηκαν και οι χρόνιες παθήσεις και ειδικά σε αυτή την ηλικιακή ομάδα τα χημικά φάρμακa έχουν πολλές παρενέργειες. Γι΄αυτό αποτελεί καθήκον της πολιτείας να αντικατασταθούν τα χημικά, επικίνδυνα φάρμακα με φαρμακευτικά φυτά, ιδίως, σε μακροχρόνιες θεραπείες, ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στον οργανισμό.

Επίσης, αποτελεί καθήκον της πολιτείας να γνωριστούν οι δυνατότητες των φαρμακευτικών φυτών και στους γιατρούς, για να τις εφαρμόζουν και να βοηθούν τον άνθρωπο. Τα φαρμακευτικά φυτά πρέπει να συνταγογραφούνται από γιατρούς που γνωρίζουν τις ιδιότητές τους, ώστε στον κάθε ασθενή να χορηγείται η εξατομικευμένη ιατρική συνταγή βοτάνων ανάλογα με την ασθένεια.

Η φυτοθεραπεία και η ιατρική θεραπευτική είναι ταυτόσημες…

Και να θυμάστε, όσο πιο χειροποίητα είναι τα προϊόντα βοτάνων είναι τόσο πιο αποτελεσματικά είναι…

Παραγγείλετε τον αποτελεσματικότερο ορό αντιγήρανσης EMEDI BIO πατώντας εδώ!!!

Διαβάστε, επίσης,

Χρήσιμες πληροφορίες για τη φυτοθεραπεία

Πώς να χορηγείτε βότανα στα παιδιά;

Οδηγίες για τη συλλογή, αποξήρανση και διατήρηση των βοτάνων

Γιατί τα φυτά είναι καλύτερα από τα χημικά

Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων και βοτάνων

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

Τα πιο συχνά βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

Να χρησιμοποιείτε τα αιθέρια έλαια κάθε μέρα

Σκεφτείτε ΒΙΟ-λογικά

Να προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα

Πώς να αποστάξετε αιθέρια έλαια

Γιατί πρέπει να προτιμούμε τις φυσικές ιατρικές θεραπείες

Μήπως θέλετε να ασχοληθείτε με τις βιολογικές καλλιέργειες;

Υγεία από το φαρμακείο της φύσης

Τι είναι τα φυτοχημικά

Τι πρέπει να προσέχετε με τα βότανα

Φυσικά προϊόντα ομορφιάς

Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με τοξικές ουσίες

Φτιάξτε μόνοι σας προϊόντα ομορφιάς

Σύγχρονα φάρμακα φτιαγμένα από τη φύση

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε βιολογικά καλλυντικά

www.emedi.gr

Γράφει η
Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά
Ειδικός Παθολόγος- Ογκολόγος, MD, PhD
 
 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Smoothie με μάνγκο

Smoothie με μάνγκο. Smoothie υγιεινό με μέλι, μάνγκο, ανανά, φράουλα, passion fruit και εναλλακτικό γάλα αμυγδάλου Smoothie με μέλι, μάνγκο, ανανά, φράουλες, passion fruit και...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ