Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιατροφήΡιγκατόνι με κόκκινη σάλτσα

Ριγκατόνι με κόκκινη σάλτσα

Ριγκατόνι με κόκκινη σάλτα ντομάτας και μυρωδικά

Ριγκατόνι με κόκκινη σάλτσα

Υλικά

  • 1 κιλό ριγκατόνι ολικής αλέσεως
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 10 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1 σελινόριζα μέτρια κομμένη σε κομμάτια
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • 400 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1-3 καυτερές πιπεριές
  • Λίγη καστανή ζάχαρη
  • 3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό

Εκτέλεση

  • Τσιγαρίζετε στο λάδι τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν.
  • Προσθέτετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 2 λεπτά ακόμη.
  • Μετά βάζετε τη σελινόριζα, τα καρότα και τις καυτερές πιπεριές.
  • Μετά από 2 λεπτά ρίχνετε την ντομάτα, το θυμάρι, 1 κουταλάκι αλάτι, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και μαγειρεύετε για 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
  • Αφαιρείτε την κανέλα και πολτοποιείτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Αν θέλετε δεν πολτοποιείτε την σάλτσα. 
  • Ετοιμάζετε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Τα σουρώνετε και προσθέτετε τη σάλτσα και τα αφήνετε στη φωτιά για 3 λεπτά να τραβήξουν τη σάλτσα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με το αγαπημένο σας τυρί.

By Savvi Diet

Διαβάστε, επίσης,

Οι χρυσοί κανόνες για μια καλή μακαρονάδα

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο βενζόη

Αιθέριο έλαιο βενζόη. Τα οφέλη από το αιθέριο έλαιο βενζόης ή μοσχολίβανου στην υγεία και οι εφαρμογές της στην ιατρική Αιθέριο έλαιο βενζόη ή μοσχολίβανο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ