Ριγκατόνι με κόκκινη σάλτα ντομάτας και μυρωδικά
Ριγκατόνι με κόκκινη σάλτσα
Υλικά
- 1 κιλό ριγκατόνι ολικής αλέσεως
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 10 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 1 σελινόριζα μέτρια κομμένη σε κομμάτια
- 3 καρότα ψιλοκομμένα
- 400 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1-3 καυτερές πιπεριές
- Λίγη καστανή ζάχαρη
- 3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζετε στο λάδι τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν.
- Προσθέτετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 2 λεπτά ακόμη.
- Μετά βάζετε τη σελινόριζα, τα καρότα και τις καυτερές πιπεριές.
- Μετά από 2 λεπτά ρίχνετε την ντομάτα, το θυμάρι, 1 κουταλάκι αλάτι, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και μαγειρεύετε για 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
- Αφαιρείτε την κανέλα και πολτοποιείτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Αν θέλετε δεν πολτοποιείτε την σάλτσα.
- Ετοιμάζετε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Τα σουρώνετε και προσθέτετε τη σάλτσα και τα αφήνετε στη φωτιά για 3 λεπτά να τραβήξουν τη σάλτσα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με το αγαπημένο σας τυρί.
By Savvi Diet
Διαβάστε, επίσης,
Οι χρυσοί κανόνες για μια καλή μακαρονάδα
www.emedi.gr