Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΔιατροφήΡιγκατόνι με κόκκινη σάλτσα

Ριγκατόνι με κόκκινη σάλτσα

Ριγκατόνι με κόκκινη σάλτα ντομάτας και μυρωδικά

Ριγκατόνι με κόκκινη σάλτσα

Υλικά

  • 1 κιλό ριγκατόνι ολικής αλέσεως
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 10 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1 σελινόριζα μέτρια κομμένη σε κομμάτια
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • 400 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1-3 καυτερές πιπεριές
  • Λίγη καστανή ζάχαρη
  • 3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό

Εκτέλεση

  • Τσιγαρίζετε στο λάδι τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν.
  • Προσθέτετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 2 λεπτά ακόμη.
  • Μετά βάζετε τη σελινόριζα, τα καρότα και τις καυτερές πιπεριές.
  • Μετά από 2 λεπτά ρίχνετε την ντομάτα, το θυμάρι, 1 κουταλάκι αλάτι, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και μαγειρεύετε για 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
  • Αφαιρείτε την κανέλα και πολτοποιείτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Αν θέλετε δεν πολτοποιείτε την σάλτσα. 
  • Ετοιμάζετε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Τα σουρώνετε και προσθέτετε τη σάλτσα και τα αφήνετε στη φωτιά για 3 λεπτά να τραβήξουν τη σάλτσα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με το αγαπημένο σας τυρί.

By Savvi Diet

Διαβάστε, επίσης,

Οι χρυσοί κανόνες για μια καλή μακαρονάδα

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θρακιώτικοι χοροί

Θρακιώτικοι χοροί. Οι Θρακιώτικοι χοροί είναι ξεχωριστοί με ιδιαίτερο ύφος, μελωδία και κίνηση και διαφέρουν από αυτούς της υπόλοιπης Ελλάδας Θρακιώτικοι χοροί Τα τρία τμήματα της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ