Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΝα χρησιμοποιείτε αλόη για τα καψίματα

Να χρησιμοποιείτε αλόη για τα καψίματα

Η αλόη έχει καταπραϋντική δράση στα καψίματα και στα εγκαύματα

Η αλόη βέρα έχει την ιδιότητα να φθάνει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, όταν εφαρμόζεται τοπικά.

Η αλόη βέρα έχει μεγάλη ικανότητα να αναγεννά τα κύτταρα. Δρα ως δυνατό επουλωτικό για κάθε τραύμα είτε εσωτερικό είτε εξωτερικό, και επιτρέπει την πολύ γρήγορα επούλωση, μέχρι και 50%, χωρίς να σχηματίζονται χηλοειδή, αφού ανασυνθέτει τους ιστούς χωρίς να εμποδίζει, πάνω από όλα, το οξυγόνο να φτάνει στο τραύμα. 

Το ακετυλοσαλικυλικό οξύ, που βρίσκεται σε πολλά συστατικά της αλόης, σε συνδυασμό με το μαγνήσιο που, επίσης, περιέχεται στην αλόη, έχει αναισθητικό αποτέλεσμα. Η αλόη έχει, επίσης και καταπραϋντική δράση ακριβώς, γιατί περιέχει φυσικά αναλγητικά που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και την ικανότητα να διεισδύουν στις πιο βαθιές στιβάδες του δέρματος, κάτι που καθιστά την αλόη αποτελεσματικό φάρμακο κατά του πόνου.

Η αλόη έχει ισχυρή αντισηπτική ιδιότητα και είναι βακτηριοκτόνος, μυκητοκτόνος και δρα και ενάντια στους ιστούς. Λόγω της ευρείας αντιμικροβιακής δράσης της, μειώνει έτσι την πιθανότητα μόλυνσής τους.

Τέλος, δρα στο μηχανισμό των προσταγλανδινών, μέσω του οποίου τα κύτταρα διατηρούν την ακεραιότητά τους.

Η περιεκτικότητα της αλόης σε ασβέστιο, κάλιο και κυτταρίνη βοηθά να δημιουργείται στα τραύματα ένα δίχτυ από ίνες που προστατεύει τα αιμοπετάλια, συμβάλλοντας στην πήξη και την επούλωσή.

Η αλόη προάγει την αύξηση των κυττάρων.

Η αλόη είναι ηρεμιστική για τα νεύρα.

Η αλόη είναι αποτοξινωτικός παράγοντας.

Η αλόη στις πρώτες βοήθειες χρησιμοποιείται στη θεραπεία εγκαυμάτων και κρυοπαγημάτων.

Η αλόη βέρα επιταχύνει τη διαδικασία θεραπείας των εγκαυμάτων, ενεργοποιεί την ανάπτυξη των υγιών κυττάρων του δέρματος, και περιορίζει την παραγωγή του ιστού των ουλών. Η αλόη προκαλεί τόσο γρήγορα την αναζωογόνηση του οργανισμού, που νέα κύτταρα της επιδερμίδας συγκεντρώνονται γύρω από την πάσχουσα περιοχή χωρίς να δημιουργείται κρούστα ή ουλή. 

Πώς να εφαρμόσετε την αλόη σε περίπτωση εγκαύματος: Απλά τοποθετήστε μια γάζα εμποτισμένη με τζελ αλόης πάνω στο έγκαυμα 2 φορές την ημέρα. Σε 12 ημέρες θα έχει επουλωθεί.

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε βιολογική αλόη

Βιολογική αλόη κατάλληλη για τον καρκίνο και για αποτοξίνωση

Διαβάστε, επίσης,

Θεραπευτικός χυμός με αλόη, τζίντζερ και κουρκουμά

Όλες οι χρήσεις της αλόης

Πώς η αλόη βοηθάει στον διαβήτη

Η αλόη στη θεραπεία του καρκίνου

Πώς μπορείτε να χάσετε βάρος με το χυμό αλόης

Τι να προσέχετε με την αλόη

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ