Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαAdalimumab για τη νόσο του Crohn σε παιδιά

Adalimumab για τη νόσο του Crohn σε παιδιά

Print Friendly, PDF & Email

Η νόσος του Crohn είναι μια χρόνια νόσος

Η νόσος του Crohn προσβάλλει και τα παιδιά και είναι μια χρόνια νόσος τoυ γαστρεντερικού συστήματος που χαρακτηρίζεται από εξάρσεις με συμπτώματα και ενεργότητα της νόσου και από υφέσεις με μείωση και εξαφάνιση των συμπτωμάτων.

Τα συμπτώματα που υπάρχουν όταν η νόσος είναι ενεργή είναι κοιλιακό άλγος, διάρροια, απώλεια βάρους, καθυστερημένη ανάπτυξη και εφηβεία.

Το adalimumab εγκρίθηκε για την θεραπείας της μέτριας έως σοβαρής νόσου του Crohn σε ασθενείς από 6 ετών και άνω και αυτοχορηγείται με υποδόρια ένεση κάθε δεύτερη εβδομάδα σε ασθενείς με ανεπαρκή ανταπόκριση ή δυσανεξία στη συμβατική θεραπεία με τη διατροφή, τα κορτικοειδή και τα ανοσοτροποποιητικά φάρμακα.

Στόχος με τη χορήγηση του νέου βιολογικού φαρμάκου είναι η επίτευξη κλινικής ύφεσης, η διατήρησή της, η πρόληψη και αντιμετώπιση των εντερικών και εξωεντερικών εκδηλώσεων, η διατήρηση καλής θρέψης και η πρόληψη της καθυστέρησης της εφηβείας.

Το adalimumab είναι ένα ανθρώπινο ανασυνδυασμένο μονοκλωνικό αντίσωμα εκφρασμένο σε κύτταρα Ωοθηκών Κινέζικων Ηamster.

Το adalimumab (Humira) έχει καλό προφίλ ασφάλειας για τα παιδιά και ενδείκνυνται για:

Νεανική ιδιοπαθής αρθρίτιδα

Πολυαρθρική νεανική ιδιοπαθής αρθρίτιδα

Το Humira σε συνδυασμό με τη μεθοτρεξάτη ενδείκνυται για τη θεραπεία της ενεργού πολυαρθρικής νεανικής ιδιοπαθούς αρθρίτιδας σε ασθενείς από την ηλικία των 2 ετών των οποίων η ανταπόκριση σε ένα ή περισσότερα τροποποιητικά της νόσου αντιρευματικά φάρμακα (DMARDs) είναι ανεπαρκής. Το Humira μπορεί να χορηγείται ως μονοθεραπεία στην περίπτωση δυσανεξίας σε μεθοτρεξάτη ή όταν η συνέχιση της θεραπείας με μεθοτρεξάτη κρίνεται ακατάλληλη. Το Humira δεν έχει μελετηθεί σε ασθενείς μικρότερους των 2 ετών.

Αρθρίτιδα σχετιζόμενη με ενθεσίτιδα. Το Humira ενδείκνυται για τη θεραπεία της ενεργού αρθρίτιδας που σχετίζεται με ενθεσίτιδα σε ασθενείς, ηλικίας 6 ετών και άνω, οι οποίοι εμφανίζουν ανεπαρκή ανταπόκριση ή δεν ανέχονται τη συμβατική θεραπεία.

Παιδιατρική ψωρίαση κατά πλάκας. Το Humira ενδείκνυται για τη θεραπεία της σοβαρής χρόνιας ψωρίασης κατά πλάκας σε παιδιά και εφήβους από την ηλικία των 4 ετών οι οποίοι εμφάνισαν ανεπαρκή ανταπόκριση ή είναι ακατάλληλοι υποψήφιοι για τοπική θεραπεία και φωτοθεραπείες.

Παιδιατρική νόσος του Crohn. Το Humira ενδείκνυται για τη θεραπεία της σοβαρής ενεργού νόσου του Crohn σε παιδιατρικούς ασθενείς (από 6 ετών) που είχαν ανεπαρκή ανταπόκριση στη συμβατική θεραπεία που περιλαμβάνει πρωτογενή διατροφική θεραπεία, ένα κορτικοστεροειδές και ένα ανοσοτροποποιητικό, ή που έχουν δυσανεξία ή αντένδειξη για τέτοιες θεραπείες.

Το adalimumab είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, νόσο του Crohn, ελκώδη κολίτιδα, μέτρια έως σοβαρή χρόνια ψωρίαση, μέτρια έως σοβαρή διαπυητική ιδρωταδενίτιδα, και νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα. Στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, adalimumab έχει ένα ποσοστό ανταπόκρισης παρόμοια με τη μεθοτρεξάτη, και σε συνδυασμό σχεδόν διπλασιάζει το ποσοστό ανταπόκρισης της μεθοτρεξάτης.

Το adalimumab είναι ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο, βιολογικό που αναστέλλει τον TNF. Το adalimumab δεσμεύεται με τον παράγοντα νέκρωσης των όγκων (ΤΝΡα). Ο TNFα συνδέεται κανονικά με τους υποδοχείς ΤΝΡα και ακολουθεί η φλεγμονώδης απόκριση των αυτοάνοσων νοσημάτων. Με τη δέσμευση του TNFα, το adalimumab μειώνει αυτή την φλεγμονώδη απόκριση. Επειδή ο ΤΝΡα είναι επίσης μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος που προστατεύει τον οργανισμό από τη μόλυνση, η θεραπεία με adalimumab μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο λοιμώξεων και επανενεργοποίηση της φυματίωσης. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει διαταραχές του αίματος,  λέμφωμα, καρκίνο ηπατική βλάβη, απομυελινωτικές διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, καρδιακή ανεπάρκεια, αναφυλαξία ή σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις. 

Διαβάστε, επίσης,

Νόσος του Crohn

Ψωρίαση

Αντιμετώπιση οξείας διάρροιας

Οι καλύτερες εξετάσεις για τις παθήσεις του παχέος εντέρου

Αυτοθεραπεία με GcMAF

Τα οφέλη της σερραπεπτάσης στην υγεία

Καρκίνος παχέος εντέρου

Διατροφή για όσους έχουν έντονα γαστρεντερικά προβλήματα

Νέο φάρμακο για τα αυτοάνοσα νοσήματα

Εναλλακτικές θεραπείες για την νόσο Crohn

Πώς το έντερο επηρεάζει το δέρμα σας

Ακτινολογικές εξετάσεις για έλεγχο του λεπτού εντέρου

Σε ποιους ασθενείς πρέπει να γίνεται έλεγχος για φυματίωση

Πόσο οι βιταμίνες απορροφούνται από τον οργανισμό μας

Συμπληρώματα διατροφής για τις παθήσεις του πεπτικού

Βιταμίνες για τη νόσο του Crohn

Ορθοπρωκτικό απόστημα

Νόσος του Crohn

Σύνδροµο δυσαπορρόφησης εντέρου

Υγεία του πεπτικού συστήματος

Προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Φωτοθεραπεία για τις φλεγμονές του εντέρου

Σύνδρομο διαρροής εντέρου

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ