Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΠαθολογίαΟλιστική Προσωπική Προπόνηση

Ολιστική Προσωπική Προπόνηση

Φυσιορρύθμιση και Φυσικοπαθητική

Γράφει η

Σοφία Αμούντζια

Holistic personal trainer

Υπάρχουν τρόποι και μάλιστα φυσικοί ένας άνθρωπος να νιώσει καλά, να είναι υγιής -πνευματικά και σωματικά- και σε πλήρη ευεξία. Αυτή ακριβώς η καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού επιδιώκεται με τη Φυσιορρύθμιση και τη Φυσικοπαθητική (ρύθμιση του λειτουργίας του οργανισμού με φυσικό τρόπο).

Είναι σημαντικό, επειδή η Φυσιορρύθμιση περιλαμβάνει άσκηση, κατάλληλη διατροφή (Μεσογειακή), καλή ψυχολογία, ο ενδιαφερόμενος να προστρέξει σε έναν ειδικό, έναν άνθρωπο που έχει τη γνώση και την εμπειρία, που παρακολουθεί τις εξελίξεις, με τη βοήθεια του οποίου θα ενταχθεί σε ένα εξειδικευμένο, αποτελεσματικό πρόγραμμα «ανάτασης». 

Τι κάνουν οι holistic personal trainers;

Οι holistic personal trainers ασχολούνται με το holistic fitness και το «μετατρέπουν» σε τρόπο ζωής, αναλαμβάνουν να συμβουλεύουν και να καθοδηγούν τον ενδιαφερόμενο, προσαρμόζοντας στις ανάγκες του ειδικά προγράμματα (life coaching, αθλητικό coaching, ψυχολογική υποστήριξη), για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και του ενεργειακού προφίλ, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Οι holistic personal trainers μπορεί να δουλέψουν μαζί με τον ενδιαφερόμενο ατομικά ή να τον εντάξουν σε ολιγομελή γκρουπ του holistic fitness, αλλά και να χρησιμοποιήσουν διάφορα φυσικά μέσα, όπως τις αποδράσεις holistic fitness (πεζοπορία), τη μεσογειακή διατροφή (φυσικοπαθητική διατροφή), τα Qi gong, yoga, meditation, τον δημιουργικό οραματισμό και τα μαθήματα αυτογνωσίας.


Ποιοι είναι οι παράγοντες που οδηγούν στην ασθένεια;

Oι τοξίνες (τροφικές, βαριά μέταλλα, ραδιενέργεια, ενεργειακές, συναισθηματικές τοξίνες, ατμοσφαιρικές, ηλεκτρομαγνητικές, γαιοπαθητικές, ομοτοξίνες)

H μείωση της ικανότητας του οργανισμού να τις διαχειρίζεται και να τις αποβάλλει

H «κακή» διατροφή

Oι μη λειτουργικοί μηχανισμοί σκέψης και συναισθηματικής βίωσης


Πώς αντιμετωπίζεται η ασθένεια με τη βοήθεια της Φυσιορρύθμισης

Η Φυσιορρύθμιση είναι μια εξελιγμένη ολιστική θεραπευτική μέθοδο, που «βλέπει» τον άνθρωπο ως ένα ενιαίο αλλά και πολύπλοκο οργανισμό, η υγεία του οποίου εξαρτάται:

-από τη γενετική προδιάθεση του οργανισμού του (γονίδια)

-τον τρόπο που ζει (εργασία, διατροφή, άσκηση, προσλήψεις τοξικών υλικών κ.λπ.)

-το πώς είναι ψυχικά και νοητικά (πώς λειτουργεί, πώς συμπεριφέρεται απέναντι στα ερεθίσματα της ζωής)

-σε τι ηλικία βρίσκεται

Όταν ο άνθρωπος νοσήσει τι έχει συμβεί;

Έχει διαταραχτεί η φυσιολογία του οργανισμού του.

Τι εννοούμε με τη διατάραξη της φυσιολογίας;

Ότι το P.N.E.I. (ο ψυχο – νευρο – ενδοκρινο – ανοσολογικός άξονας) δεν είναι πια φυσιολογικό. Η διάγνωση και η θεραπεία παίρνουν υπόψη τους το γεγονός πως το νευρικό, το ενδοκρινικό και το ανοσοποιητικό σύστημα επικοινωνούν και συνεργάζονται μεταξύ τους και οποιαδήποτε επίδραση σε ένα από αυτά επιδρά και σε όλα τα άλλα.

Πώς αποκαθίσταται η καλή λειτουργία  του οργανισμού

Επιλέγονται συγκεκριμένα βήματα που έχουν στόχο όχι μόνο να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα, αλλά και να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο να ξαναεμφανιστεί η ίδια ασθένεια.

Έτσι, πρώτα απ’ όλα αποτοξινώνεται ο οργανισμός από: τροφικές τοξίνες, βαρέα μέταλλα, ραδιενέργεια, ατμοσφαιρικές, ηλεκτρομαγνητικές, γαιοπαθητικές τοξίνες και ομοτοξίνες που παράγει ο ίδιος.

Εξισορροπείται το ψυχο- νευρο- ενδοκρινο- ανοσολογικού του P.N.E.I. (η αποκατάσταση του νευρο – ανοσο – ενδοκρινικού άξονα γίνεται σε δύο κατευθύνσεις: στην ψυχοσωματική και τη σωματοψυχική) και επιχειρείται να αλλάξουν οι παθογόνοι παράγοντες που γεννούν την ασθένεια. 

Eξειδικευμένοι επαγγελματίες του χώρου από την holistic fitness team, προτείνουν σε όποιον αληθινά επιθυμεί να αλλάξει τρόπο ζωής με τη βοήθεια της Φυσιορρύθμισης:

να εγγραφεί στο holisticfitness (μπορείτε να το κάνετε ανατρέχοντας στο www.holistic fitness.gr)

να γίνει καθοδήγησή του ανάλογα με την κατάστασή του (ψυχική-ιατρική /coach) από τους ειδικούς

Για να νιώσετε πιο δυνατοί, μοναδικοί και υγιείς ο μόνος δρόμος είναι αυτός του holisticfitness-νέου τρόπου ζωής

Αποκτήστε μια άλλη αντίληψη για την καθημερινότητα εντάσσοντας σε αυτήν την αυτογνωσία, την άσκηση, την καλή διατροφή.

Διαβάστε, επίσης,

Όλα μπορούν να θεραπευθούν

Ασκήσεις οραματισμού για τη θεραπεία του καρκίνου

Μήπως πάει να καεί ο εγκέφαλός σας;

Η ασθένεια δεν υπάρχει

Ξεκινήστε να παίρνετε συμπληρώματα διατροφής

Ομοτοξικολογία

Προστατεύστε τα κύτταρά σας από τις τοξίνες

Φυσιορρύθμιση 

www.emedi.gr

Γράφει η

Σοφία Αμούντζια

Holistic personal trainer

Διαβάστε περισσότερα για την Σοφία Αμούντζια

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκεφαλικά τσιπ σε ανθρώπους

Εγκεφαλικά τσιπ σε ανθρώπους. Εγκεφαλικά εμφυτεύματα που θα επιτρέπουν στους ανορώπους να ελέγχουν συσκευές μέσω της σκέψης τους Το τσιπ εγκεφάλου Neuralink του Elon Musk Η...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ