Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Διμεθυλικό σουλφοξείδιο (DMSO)

Print Friendly, PDF & Email

Είναι πολύ καλό για την αρθρίτιδα

Το DMSO είναι ένα βιομηχανικό διάλυμα, παρόμοιο με το νέφτι, που πωλείται σε ορισμένα καταστήματα υγιεινής διατροφής ως θεραπευτικό σκεύασμα για την αρθρίτιδα.

Κάποια στοιχεία δείχνουν ότι το DMSO μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο και να μειώσει το οίδημα.

Το DMSO είναι αποτελεσματικό σαν αναλγητικό για την αρθρίτιδα.

Το διμεθυλοσουλφοξείδιο (DMSO) με  τύπο (CH3) 2SO έχει την ασυνήθιστη ιδιότητα ότι πολλά άτομα αντιλαμβάνονται μια γεύση σκόρδου στο στόμα μετά την επαφή με το δέρμα. 

Στην ιατρική, το DMSO χρησιμοποιείται, κυρίως, ως τοπικό αναλγητικό, σαν βάση για τοπική εφαρμογή φαρμάκων, ως αντιφλεγμονώδες, και ως αντιοξειδωτικό.

Επειδή το DMSO αυξάνει το ρυθμό απορρόφησης μερικών ενώσεων μέσω ιστών, χρησιμοποιείται σε ορισμένα συστήματα διαδερμικής απελευθέρωσης φαρμάκου. Η επίδρασή του μπορεί να ενισχυθεί με την προσθήκη EDTA.

Συχνά συνδυάζεται με αντιμυκητιασικά φάρμακα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διεισδύσουν όχι μόνο στο δέρμα, αλλά και στα νύχια.

Το DMSO έχει εξεταστεί για τη θεραπεία πολλών παθήσεων, όπως για τη συμπτωματική ανακούφιση των ασθενών με διάμεση κυστίτιδα, σε φλεγμονώδεις παθήσεις του ουροποιογεννητικού ή όγκους της ουροδόχου κύστεως.

Επίσης, υπάρχουν τζελ με DMSO που τοποθετούνται σε διαστρέμματα, τενοντίτιδες και τοπική φλεγμονή. 

Στην επεμβατική ακτινολογία, τo DMSO χρησιμοποιείται ως διαλύτης σε εμβολικό παράγοντα, ο οποίος χρησιμοποιείται σε εμβολισμό, για τη θεραπευτική απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων.

Επίσης, έχει χρησιμοποιηθεί ως κρυοπροστατευτικό για τη διατήρηση οργάνων, ιστών, και κυτταρικών εναιωρημάτων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην κατάψυξη και τη μακροχρόνια αποθήκευση των εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων και των αιμοποιητικών βλαστικών κυττάρων, τα οποία συχνά καταψύχονται σε ένα μίγμα με 10% DMSO, ως μέσο καταψύξεως, και 30% εμβρυϊκό βόειο ορό.  Στην αυτόλογη μεταμόσχευση μυελού των οστών το DMSO εγχέεται μαζί με τα  αιμοποιητικά βλαστικά κύτταρα του ασθενούς.

Το DMSO υπόκειται σε νεφρική και σε πνευμονική απέκκριση και μπορεί να προκαλέσει δυσοσμία του στόματος. 

Το DMSO χρησιμοποιείται και ως εναλλακτική θεραπεία για τον καρκίνο.

Το DMSO χρησιμοποιείται και στην κτηνιατρική ως αλοιφή για τα άλογα, μόνη ή σε συνδυασμό με άλλα συστατικά, και η προβλεπόμενη λειτουργία του DMSO είναι ως διαλύτης, για να μεταφέρει τα άλλα συστατικά κατά μήκος του δέρματος. Επίσης, σε άλογα, το DMSO χρησιμοποιείται ενδοφλεβίως, και πάλι μόνο ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα. Χρησιμοποιείται μόνο του για τη θεραπεία της αυξημένης ενδοκρανιακής πίεσης και / ή το εγκεφαλικό οίδημα στα άλογα.

Το DMSO είναι ένας μη τοξικός διαλύτης με μία μέση θανατηφόρα δόση υψηλότερη από την αιθανόλη (DMSO: LD50 Oral-Rat-14500 mg/kg, Η αιθανόλη: LD50 Oral-Rat-7060 mg/kg ).

Μπορεί να προκαλέσει νάρκωση, πονοκέφαλο, ζαλάδα, ναυτία, εμετό, διάρροια και δερματικά προβλήματα.

Διαβάστε, επίσης,

Το μείγμα βοτάνων της EMEDI για τον καρκίνο

Αντιμετωπίστε εναλλακτικά τον καρκίνο του δέρματος

Τι να κάνετε σε εξαγγείωση των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων

Ο κολλοειδής άργυρος στη θεραπεία του καρκίνου

Διάμεση κυστίτιδα

Είναι θαυματουργό το συμπλήρωμα MMS για τον καρκίνο;

www.emedi.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνδρομο μυοπεριτονιακού πόνου

Το σύνδρομο μυοπεριτονιακού πόνου είναι μια διαταραχή των μυών και των μαλακών ιστών που σχετίζονται με αυτό. Το σύνδρομο μυοπεριτονιακού πόνου είναι μια διαταραχή του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ