Πολύ νόστιμα σουβλάκια
Σουβλάκια με μοσχαρίσιο κεμπάπ
ΥΛΙΚΑ (για 12 μερίδες)
1000 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
4 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτός
6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού ξερός δυόσμος
2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι καγιέν
Αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 ασπράδια αυγού
12 ξυλάκια για σουβλάκια των 20 εκατοστών
12 ψημένες πίτες ολικής αλέσεως ή απλές λίγο λαδωμένες με ελαιόλαδο
Για τη σoς γιαουρτιού:
2 κεσεδάκια βιολογικό γιαούρτι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 κουταλιές της σούπας πάπρικα
Συμπληρωματικά Υλικά:
3 κομμένες ντομάτες σε ψιλές φέτες
3 κομμένα κρεμμύδια σε ψιλές φέτες
1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύετε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, σε μπολ και τα ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνουν συμπαγές και στερεό μείγμα.
Πλάθετε σε λουκάνικα στρογγυλά ή πλακουτσωτά μήκους 10 εκ.
Μουσκεύετε χαρτοπετσέτα με το ελαιόλαδο και αλείφετε τα σουβλάκια.
Περνάτε το κρέας στα ξύλινα σουβλάκια, πιέζοντάς το για να κολλήσει.
Τα σκεπάζετε και τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ανάβετε το γκριλ και λαδώνετε ελαφρά τη σχάρα πάνω στην οποία θα ψήσετε τα σουβλάκια κεμπάπ.
Τα ψήνετε 15 εκ. από το γκριλ για 7-8 λεπτά.
Τα βγάζετε και τα σερβίρετε με την πίτα και την σoς γιαουρτιού.
Για την σoς γιαουρτιού, ανακατεύετε το γιαούρτι με λίγο λάδι και την πάπρικα.
Τυλίγετε σε σουβλάκια τα κεμπάπ, την σoς, τη ντομάτα, τον μαϊντανό το κρεμμύδι και ρίχνετε και λίγο αλατοπίπερο.
Σερβίρονται ζεστά.
by Savvi Diet
Διαβάστε, επίσης,
Το πιο νόστιμο και υγιεινό σουβλάκι
Χρήσιμες συμβουλές για τα κρεμμύδια
Παραδοσιακά εδέσματα από τη Θράκη
Το ελληνικό σουβλάκι βγήκε και σε χυμό
Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο ελαιόλαδο
Τηγανητές πατάτες πολύ νόστιμες
www.emedi.gr