Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤα φυσικά αίτια του καρκίνου

Τα φυσικά αίτια του καρκίνου

Print Friendly, PDF & Email

Πώς προκαλείται ο καρκίνος;

 

Καταρχήν για να θεραπεύσετε τον καρκίνο σας πρέπει να κατανοήσετε ότι μπορείτε να αυτοθεραπευθείτε!

Καρκινικά κύτταρα είναι τα κύτταρα που έχουν χάσει την ικανότητα να προάγουν την ισορροπία, δηλαδή την ομοιόσταση του οργανισμού. Τα καρκινικά κύτταρα θεωρείται ότι αντί να προάγουν την ομοιόσταση προσπαθούν να βοηθήσουν τον οργανισμό να αποβάλλει τα επιβλαβή παραπροϊόντα του μεταβολισμού. 

Τώρα τίθεται το εξής αναπάντητο ερώτημα…

Γιατί, ενώ το 1900 μόνο ένας στους 10.000 ανθρώπους έπασχε από καρκίνο, σήμερα ένα στους 2 κινδυνεύει από αυτόν;

Γιατί, ο καρκίνος αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα αίτιο θανάτου κι έχει ξεπεράσει τις καρδιοπάθειες;

Κάθε μέρα που περνάει το ανθρώπινο σώμα ανανεώνει περίπου 30 δισεκατομμύρια κύτταρα και περίπου το 1% από αυτά φθείρεται και γίνονται καρκινικά. 

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι έτσι προγραμματισμένο, ώστε, αμέσως να ανιχνεύει και να καταστρέφει αυτά τα κύτταρα, όπως με τα κυτταροτοξικά Τ κύτταρα.

Όταν σε κάποιο σημείο του σώματος υπάρξει συμφόρηση συμβαίνει υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος για να λυθεί η συμφόρηση αυτή. Στην φάση αυτή τα καρκινικά κύτταρα θεωρούνται απαραίτητα για τον οργανισμό. Εισέρχονται στους λεμφικούς πόρους, μεταφέρονται σε άλλα σημεία του σώματος με μετάσταση, αν και κάποιοι θεωρούν ότι δεν μεταφέρονται, αλλά ένας νέος καρκίνος δημιουργείται σε άλλο σημείο για τους ίδιους λόγους που προκάλεσε την εκδήλωση του πρώτου όγκου. Άρα καρκινικά κύτταρα υπάρχουν, όπου υπάρχει συμφόρηση, δηλαδή σε σημεία που δεν οξυγονώνονται.

Τα υγιή και τα καρκινικά κύτταρα αναγνωρίζονται από τα Τ κύτταρα. Στα μελανώματα και τον καρκίνο του νεφρού δεν είναι τυχαίο που το 50% της μάζας του καρκίνου αποτελείται από λευκά αιμοσφαίρια. Αυτά τα Τ κύτταρα αναγνωρίζουν τα ξένα κύτταρα και τα μεταλλαγμένα καρκινικά. Τα καρκινικά κύτταρα στη συνέχεια παράγουν ουσίες-πρωτεϊνες, ώστε να μην τους επιτεθούν τα ανοσοκύτταρα.

Στη συνέχεια τα καρκινικά κύτταρα μαζί με το ανοσοποιητικό σύστημα συνεργάζονται και δημιουργούνται οι όγκοι που συγκρατούν τις τοξικές καρκινογόνες ουσίες και τα παραπροϊόντα του μεταβολισμού, μακριά από τη λέμφο και το αίμα και μακριά από την καρδιά, τον εγκέφαλο και άλλα ζωτικά όργανα. Μόλις, λυθεί η συμφόρηση που προκάλεσε την ανάπτυξη του όγκου, όπως μέσω μιας λοίμωξης, μπορεί να παρατηρηθεί και αυτόματη υποχώρηση του καρκίνου.

Διαβάστε, επίσης,

Πώς το λεμφοίδημα προκαλεί καρκίνο

Στον καρκίνο, το σώμα ασφυκτιά από μια συμφόρηση. Τα θρεπτικά στοιχεία, όπως το οξυγόνο και η γλυκόζη, δεν φθάνουν στα κύτταρα και τα προϊόντα του κυτταρικού μεταβολισμού δεν αποβάλλονται. Άρα θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να γίνει αποσυμφόρηση της περιοχής.

Τα φυσιολογικά κύτταρα γίνονται καρκινικά όταν δεν λαμβάνουν αρκετό οξυγόνο, για να επιτελέσουν τις μεταβολικές τους δραστηριότητες. Όμως, αν δεν μπορεί να φθάσει εκεί το οξυγόνο η περιοχή θα νεκρωθεί. Έτσι τα κύτταρα πρέπει να μεταλλαχθούν και να γίνουν αναερόβια, για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα προϊόντα του μεταβολισμού και να δώσουν στο σώμα ενέργεια. Η συμφόρηση αυτή μπορεί να προκληθεί είτε με συμφόρηση των λεμφικών πόρων είτε με πάχυνση ή θρόμβωση και κλείσιμο των τριχοειδών αγγείων.

Τα θρεπτικά στοιχεία που κυκλοφορούν στο αίμα διαπερνούν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και εισέρχονται στα κύτταρα με ώσμωση. Στ συνέχεια το αίμα επιστρέφει στους πνεύμονες, το ήπαρ και το πεπτικό σύστημα για να παραλάβει τα νέα θρεπτικά συστατικά. Ορισμένα θρεπτικά στοιχεία, όπως το νερό και το οξυγόνο, διαπερνούν εύκολα τα αιμοφόρα αγγεία, ενώ άλλα χρειάζονται κάποια βοήθεια από άλλα μόρια. 

Η ινσουλίνη είναι η ορμόνη που εκκρίνεται από τα παγκρεατικά κύτταρα και εκκρίνεται σε ανταπόκριση στην πρόσληψη πρωτεϊνών και στην παρουσία γλυκόζης στο αίμα. Από το πάγκρεας η ινσουλίνη εκκρίνεται στο αίμα και τη γλυκόζη την μεταφέρει σε μυς, λιποκύτταρα και ηπατοκύτταρα για να μετατραπεί σε ενέργεια (ATP- αδενοσινοτριφωσφορικό οξύ) ή να αποθηκευτεί ως λίπος.

Το αίμα στο σώμα μας μας πρέπει να κινείται γρήγορα και να είναι αραιό. Όταν η πυκνότητα του σώματος αυξάνεται, τα αιμοπετάλια συσσωματώνονται και το αίμα δεν μπορεί να περάσει από τα μικρά τριχοειδή αγγεία που προμηθεύουν τα κύτταρα με οξυγόνο και θρεπτικά στοιχεία.

Έτσι όταν σταματά η παροχή οξυγόνου και θρεπτικών στοιχείων στα εγκεφαλικά κύτταρα, στο νευρικό ιστό και στα κύτταρα της καρδιάς δημιουργούνται οξέα και χρόνια νοσήματα, όπως έμφραγμα, εγκεφαλικό επεισόδιο, σκλήρυνση κατά πλάκας, ινομυαλγία, νόσος Αλτσχάιμερ, νόσος Πάρκινσον και καρκίνος του εγκεφάλου. 

Η αποχή από τις πρωτεϊνες προστατεύει από τον καρκίνο;

Το κρέας, όταν δεν είναι ντόπιο και βιολογικό περιέχει πολλές καρκινογόνες ουσίες, όπως ετεροκυκλικές αμίνες και νιτροζαμίνες. Το κόκκινο κρέας περιέχει αιμικό σίδηρο, νιτρώδη, νιτρικά άλατα, κορεσμένα λίπη, αντιβιοτικά, ορμόνες και άλατα. Όλες αυτές οι ουσίες επηρεάζουν αρνητικά τον μεταβολισμό των ορμονών, αυξάνουν την ταχύτητα πολλαπλασιασμού των κυττάρων, προκαλούν βλάβες στο DNA, ενθαρρύνουν την παραγωγή ορμονών, όπως η ινσουλίνη και ευνοούν την πρόκληση βλαβών στα κύτταρα από ελεύθερες ρίζες.

Να προτιμάτε κρέας βιολογικό ή ντόπιο.

Να μην καταναλώνετε επεξεργασμένο κρέας!

Οι πρωτεϊνούχες τροφές είναι όξινες και αυξάνουν την πυκνότητα του αίματος. Όμως, οι πρωτεϊνες εναποτίθενται στο συνδετικό ιστό κι έτσι αποφεύγεται η αύξηση της πηκτικότητας. Αν λαμβάνονται πολύ μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών, χωρίς σύγχρονη αλκαλοποίηση του οργανισμού, το μεσοκυττάριο υγρό αυξάνει την πηκτικότητά του και παγιδεύονται εκεί τα θρεπτικά στοιχεία. Οι πρωτεϊνες μετατρέπονται σε ίνες κολλαγόνου, στη συνέχεια και η βασική μεμβράνη των τοιχωμάτων των αγγείων γίνεται πιο πυκνή και προκαλείται αρτηριοσκλήρυνση. Τα παχιά τοιχώματα των τριχοειδών φράζουν και δεν προωθούνται τα θρεπτικά στοιχεία στα κύτταρα. Το οξυγόνο, η γλυκόζη και το νερό δεν μπορούν να περάσουν το πρωτεϊνικό φράγμα. Επέρχεται μείωση του μεταβολισμού και αύξηση των αποβλήτων.

Διαβάστε, επίσης,

Πλήρης οδηγός για την αλκαλική δίαιτα

Μάθετε αν το σώμα σας είναι υπερβολικά όξινο

Οι επιπλέον πρωτεϊνες, αν δεν γίνεται αλκαλοποίηση του οργανισμού, απορροφούνται και από τους λεμφικούς πόρους που συνοδεύουν όλα τα τριχοειδή αγγεία. Οι λεμφικοί πόροι και οι λεμφαδένες που συνδέονται με αυτούς, απομακρύνουν και εξουδετερώνουν τα παραπροϊόντα του κυτταρικού μεταβολισμού και τα κυτταρικά υπολείμματα των φθαρμένων και γηρασμένων κυττάρων.

Όταν υπάρχει κατακράτηση υγρών και αυτό συμβαίνει όταν δεν γίνεται αλκαλική δίαιτα το λεμφικό σύστημα μπλοκάρεται και δημιουργείται συμφόρηση αποβλήτων, τα κύτταρα δεν μπορούν να λάβουν θρεπτικά στοιχεία και οξυγόνο και μεταλλάσσονται και γίνονται καρκινικά, για να επιβιώνουν χωρίς οξυγόνο και να αντλούν ενέργεια από τα απόβλητα. Τα καρκινικά κύτταρα μεταβολίζουν το γαλακτικό οξύ για να πάρουν ενέργεια.

Οι πρωτεϊνες όταν το περιβάλλον δεν είναι αλκαλικό συσσωρεύονται μόνο στα τριχοειδή αγγεία και τις αρτηρίες και όχι στις φλέβες. Οι φλέβες και τα φλεβίδια λαμβάνουν διοξείδιο του άνθρακα που είναι παραπροϊόν του μεταβολισμού και το μεταφέρουν στους πνεύμονες, για να εμπλουτιστεί με οξυγόνο. Το οξυγόνο, το διοξείδιο του άνθρακα, το άζωτο και το υδρογόνο από τον αέρα είναι απαραίτητα για τα αμινοξέα για να δομηθούν οι πρωτεϊνες των κυττάρων. Στη συνέχεια το αίμα περνάει από το πεπτικό σύστημα και εμπλουτίζεται και με άλλα θρεπτικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διατροφή των κυττάρων. Αν το περιβάλλον δεν είναι αλκαλικό προκαλείται φλεγμονή στα τριχοειδή αγγεία και τις αρτηρίες, αλλά όχι στις φλέβες και τα φλεβίδια. Όταν όμως μια φλέβα τοποθετηθεί σε σημείο αρτηρίας, όπως στα στεφανιαία μοσχεύματα τότε λόγω της μεγάλης έκθεσης σε πρωτεϊνες, χωρίς αλκαλοποίηση, μπορεί κι εκεί να προκληθεί φλεγμονή και να σχηματιστεί αθηρωματική πλάκα. Η κακή χοληστερόλη εναποτίθεται στις αρτηρίες για να επουλωθούν κακώσεις που προκαλούνται. 

Για παράδειγμα, αν τα καρδιακά κύτταρα για κάποιο διάστημα στερηθούν το οξυγίνο από συμφόρηση θα πεθάνουν εξαιτίας της οξέωσης. Όμως, άλλα κύτταρα του σώματος μπορεί να επιβιώσουν εάν στερηθούν το οξυγόνο και να γίνουν καρκινικά, όταν υπάρχει συμφόρηση.

Η αποχή από τα ραφιναρισμένα λίπη προστατεύει από τον καρκίνο;

Όμως και ορισμένα κακά λίπη τα τρανς λιπαρά οξέα μπορούν να προσκολληθούν στις κυτταρικές μεμβράνες και να κάνουν δύσκολη την πρόσληψη οξυγόνου και νερού, οπότε τα κύτταρα φθείρονται και γίνονται καρκινικά. Μην καταναλώνετε σπορέλαια, έτοιμες μαγιονέζες, έτοιμα ντρέσινγκ και μαργαρίνες. Αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο. Τα ραφιναρισμένα λίπη προκαλούν καρκίνο.

Να καταναλώνετε μόνο μονοακόρεστα λίπη, όπως το ελαιόλαδο.

Τα πολυακόρεστα λίπη προσελκύουν πολλές ελεύθερες ρίζες και οξειδώνονται και ταγγίζουν. Οι ελεύθερες ρίζες  παράγονται όταν τα μόρια του οξυγόνου χάσουν ένα ηλεκτρόνιο κι έτσι γίνονται δραστικές και καταστρέφουν ιστούς και όργανα. Επίσης, αυτά τα λίπη προσκολλούνται στις κυτταρικές μεμβράνες και προκαλούν συμφόρηση στα κύτταρα. Στα ραφιναρισμένα λίπη, επίσης, η βιταμίνη Ε, που είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό καταστρέφεται.

Τα κορεσμένα λίπη, όπως το λαρδί και το βούτυρο, αντίθετα έχουν πολλά φυσικά αντιοξειδωτικά και είναι ανθεκτικά στην οξείδωση.

Σταματήστε να τρώτε πολυακόρεστα λίπη, όπως η μαργαρίνη. Προκαλούν ελεύθερες ρίζες και φθείρουν τις κυτταρικές μεμβράνες και προκαλούνται εκφυλιστικές παθήσεις κι επέρχεται γήρανση.

Τα φυσικά υγιεινά λίπη μειώνουν τον κίνδυνο για νόσο Αλτσχάιμερ (40 γραμμάρια ημερησίως).

Να διαβάζετε τις ετικέτες και να μην παίρνετε τρόφιμα με υδρογονωμένα φυτικά έλαια. Όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν την πηκτικότητα του αίματος, σχηματίζουν θρόμβους, προκαλούν εναπόθεση πλακών, και καρδιοπάθειες. 

Ο Otto Warburg διαπίστωσε ότι τα καρκινικά κύτταρα έχουν χαμηλότερο ρυθμό αναπνοής σχετικά με τα φυσιολογικά κύτταρα. Τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται σε περιβάλλον με μικρή περιεκτικότητα οξυγόνου και τα υψηλά επίπεδα οξυγόνου είναι θανατηφόρα γι΄αυτά. Η αντικατάσταση της φυσιολογικής αερόβιας λειτουργίας των κυττάρων με αναερόβια μετατρέπει τα κύτταρα σε καρκινικά. Επίσης, το οξυγόνο παίζει ουσιώδη ρόλο στην ισορροπημένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ιδίως στην αντίστασή του ενάντια στη νόσηση, τα βακτήρια και τους ιούς.

Η υποξία προκαλεί καρκίνο, εκφυλιστικά νοσήματα και γήρανση.

Ο ρόλος της λέμφου στην ανάπτυξη του καρκίνου

Η λέμφος έχει σύνθεση παρόμοια με του πλάσματος. Περιέχει οξυγόνο, γλυκόζη, μέταλλα, βιταμίνες, ορμόνες, πρωτεϊνες, αντισώματα και λευκά αιμοσφαίρια. Το πλάσμα του αίματος διαπερνά τα τοιχώματα των τριχοειδών αγγείων και αναμιγνύεται με το υγρό που περιβάλλει όλα τα κύτταρα. Σε αυτό το μεσοκυττάριο υγρό λαμβάνονται τα θρεπτικά στοιχεία και αδειάζονται τα άχρηστα προϊόντα. Το 90% του μεσοκυττάριου υγρού επιστρέφει στο αίμα και μετατρέπεται πάλι σε πλάσμα και το 10% σχηματίζει τη λέμφο που περιέχει διοξείδιο του άνθρακα, άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού των κυττάρων, παθογόνους παράγοντες, διαλυμένες πρωτεϊνες και καρκινικά κύτταρα. Τα λεμφοφόρα τριχοειδή λαμβάνουν τη λέμφο, απομακρύνουν τα απόβλητα, προλαμβάνουν την συμφόρηση και την φθορά των κυττάρων.

Ο βαθμός της θρέψης, της υγείας και της αποτελεσματικότητας των κυττάρων εξαρτάται από την ταχύτητα αποβολής των άχρηστων προϊόντων από τη λέμφο. Τα άχρηστα προϊόντα συγκεντρώνονται στο αίμα για να αποβληθούν μέσω του λεμφικού συστήματος. Τα λεμφαγγεία μεταφέρουν τα επιβλαβή προϊόντα στα λεμφογάγγλια για να φιλτραρισθούν και να αποτοξινωθεί ο οργανισμός. Τα λεμφογάγγλια συμβάλλουν στην αποβολή κάποιας ποσότητας υγρού και προλαμβάνουν το οίδημα και την αύξηση βάρους.

Το λεμφικό σύστημα διατηρεί το διάμεσο υγρό απαλλαγμένο από παθογόνες ουσίες. Όλοι οι καρκίνοι είναι αποτέλεσμα της λεμφικής συμφόρησης, γι΄αυτό και οι όγκοι εκδηλώνονται εκεί που υπάρχει η μεγαλύτερη λεμφική συμφόρηση. Το λεμφικό σύστημα συνεργάζεται στενά με το ανοσοποιητικό σύστημα για να απαλλαγεί ο οργανισμός από τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού, τις τοξίνες, τους παθογόνους παράγοντες, το επικίνδυνο υλικό και τα κυτταρικά υπολείμματα. Το διάμεσο υγρό κατακλύζεται από επιβλαβές υλικό λόγω της κακής κυκλοφορίας του αίματος, αλλά και των λεμφικών πόρων και λεμφογαγγλίων που έχουν συμφόρηση και τότε συμβαίνει η κυτταρική μετάλλαξη, αφού το κύτταρο δεν λαμβάνει το απαραίτητο οξυγόνο που φυσιολογικά μεταφέρεται στα κύτταρα με το αίμα.

Ο ρόλος της χολής στην ανάπτυξη του καρκίνου

Επιπλέον, η περιορισμένη έκκριση χολής δυσχεραίνει την πέψη των τροφών. Η άπεπτη τροφή αποδομείται από τα βακτήρια του εντέρου και μεγάλες ποσότητες τοξικών ουσιών και άχρηστων προϊόντων, υφίστανται ζύμωση και σήψη και φέρονται στους λεμφικούς πόρους του εντέρου. Μαζί με άπεπτα λίπη και πρωτεϊνες, οι τοξικές ουσίες εισέρχονται στο θωρακικό πόρο και τη χυλοφόρο δεξαμενή, που είναι σάκος που βρίσκεται μπροστά από τους δύο πρώτους οσφυϊκούς σπονδύλους, στο ύψος του ομφαλού και επεκτείνεται σε άλλα μικρότερα λεμφαγγεία σε σχήμα σάκου.

Αυτοί οι σάκοι του λεμφικού συστήματος περιέχονται σε κατάσταση φλεγμονής και διογκώνονται εξαιτίας των τοξινών, των αντιγόνων και των άπεπτων ζωϊκών πρωτεϊνών και προκαλούν λεμφοίδημα. Όταν κάποια κύτταρα πεθαίνουν, τα κυτταρικά ένζυμα αρχίζουν να διασπούν τις πρωτεϊνικές δομές, οι οποίες γίνονται επιβλαβείς για το σώμα αν δεν αποβληθούν γρήγορα και ενθαρρύνεται η μικροβιακή δραστηριότητα και τρέφονται από αυτά παράσιτα, μύκητες και βακτήρια και προκαλούνται αλλεργίες.

Όταν κατανοήσετε τα πραγματικά αίτια του καρκίνου, τότε θα μπορέσετε να αυτοθεραπευθείτε.

Διαβάστε, επίσης,

Μάθετε τι είναι ο καρκίνος για να μην τον φοβάστε

Μην φοβάστε αν έχετε καρκίνο

Όλα μπορούν να θεραπευθούν

Αντιμετωπίστε εναλλακτικά τον καρκίνο του δέρματος

Διατροφικές συμβουλές για την πρόληψη του καρκίνου

Μην κάνετε προεγχειρητική χημειοθεραπεία για τις ηπατικές μεταστάσεις

Το πέρασμα στην εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου

Η θεραπεία του καρκίνου στα παιδιά πρέπει να είναι εξατομικευμένη

Τι να κάνετε σε εξαγγείωση των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων

Το Glycobloc θεραπεύει τον καρκίνο φυσικά

Αυτοθεραπεία με GcMAF

Πώς η κάνναβη θεραπεύει τον καρκίνο

Ασκήσεις οραματισμού για τη θεραπεία του καρκίνου

Βιβλία για όσους έχουν καρκίνο

Βιβλία για όσους έχουν καρκίνο

Το πάχος είναι αιτία καρκίνου

Το μείγμα βοτάνων της EMEDI για τον καρκίνο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα βακτήρια

Εμπιστευθείτε το ογκολογικό συμβούλιο της EMEDI

www.emedi.gr

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νευρίνωμα Morton

Το νευρίνωμα Morton είναι μια πάχυνση του ιστού που περιβάλλει το μικρό νεύρο που οδηγεί στα δάχτυλα των ποδιών. Το νευρίνωμα Morton είναι μια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ