Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΨυχολογίαΝα κρατάτε δίπλα σας ανθρώπους με ποιότητα

Να κρατάτε δίπλα σας ανθρώπους με ποιότητα

Print Friendly, PDF & Email

Κάθε άνθρωπος, σε ένα βαθμό, τελικά γίνεται αυτό που είναι οι άνθρωποι που συναναστρέφεται

 

Η σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων πρέπει να στηρίζεται στην εκτίμηση και το σεβασμό.

Όμως, οι αληθινοί φίλοι και οι καλοί σύντροφοι στις δύσκολες στιγμές φαίνονται…

Σε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή σας, κοιτάξτε γύρω σας. Οι άνθρωποι που εξακολουθούν να στέκονται δίπλα σας είναι αληθινοί φίλοι.

Οι φίλοι δεν προσπαθούν να μειώσουν τις φιλοδοξίες σας. Οι μεγαλύτερες καρδιές και τα δυνατά μυαλά σας βοηθούν, αντίθετα, να εκπληρώσετε τις φιλοδοξίες σας.

Οι φίλοι ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσουν το παρελθόν σας εναντίον σας. Αντ ‘αυτού, θα σας βοηθήσουν να παραμένετε σε καλή κατάσταση στο  παρόν και το μέλλον. Αν κάποιος σας κρίνει αδυσώπητα για το παρελθόν σας και το χρησιμοποιεί εναντίον σας, απλά δεν είναι φίλος.

Αν ο φίλος σας αποφεύγει την αλήθεια λέγοντάς σας μόνο ό, τι θέλετε να ακούσετε, το κάνει για το δικό του όφελος, και όχι για δικό σας. Να τους αποφεύγετε αυτούς τους φίλους. Να θυμάστε η ασυμφωνία είναι εποικοδομητική.

Έναν φίλος που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε μαζί τα προβλήματά σας, ακόμη και αν δεν σας βοηθήσει να τα λύσετε είναι πραγματικά φίλος.

Αξίζετε να είσαστε με ανθρώπους που σας κάνουν να χαμογελάτε, σας σέβονται και σας εκτιμούν.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να κάνετε παρέα με ανθρώπους που προσπαθούν να σας ελέγχουν και να σας χειραγωγούν. Όποιος το κάνει, δεν είναι αληθινός φίλος. Αποκτήστε την ανεξαρτησία σας… Βγάλτε τους από την ζωή σας.

Ένας αληθινός φίλος που καταλαβαίνει τα δάκρυα και τα προβλήματά σας είναι πολύ πιο πολύτιμος από εκατό φίλους που εμφανίζονται μόνο για χαμόγελα και χαρές. Επειδή ένας αληθινός φίλος δέχεται αυτό που πραγματικά είστε, επίσης, θα σας βοηθάει να γίνετε αυτός που πραγματικά πρέπει να είστε.


Να κρατάτε δίπλα σας ανθρώπους και φίλους με ποιότητα

Η διαμόρφωση της ανθρώπινης προσωπικότητας στηρίζεται, στο μεγαλύτερο μέρος της, στην επαφή με τους άλλους, στην αλληλεπίδραση σχέσεων και στην ανταλλαγή ερεθισμάτων, συναισθημάτων, αλλά και εμπειριών.

Να δίνετε βάση στην ποιότητα των ανθρώπων που σας περιτριγυρίζουν.

Το πιο δύσκολο εγχείρημα, δεν είναι η συναναστροφή μας με ποιοτικούς ανθρώπους, αλλά να καταλάβουμε ποιοι είναι αυτοί. Η αναγνώρισή τους έχει σχέση με το πόσο καλά έχουμε φιλτράρει τις πληροφορίες που δεχόμαστε και κατά πόσον έχουμε κατανοήσει το προφίλ και την προσωπικότητα του ανθρώπου που έχουμε απέναντί μας.


Πώς θα αντιληφθούμε τους ανθρώπους που δίνουν ποιότητα στη ζωή μας;

Το πιο σημαντικό γνώρισμα των ποιοτικών ανθρώπων είναι ότι έχουν μάθει να δίνουν. Η προσφορά στην κάθε της μορφή: ανωτερότητα, απάρνηση του εγωισμού, αγάπη και αλληλεγγύη.

Ο ποιοτικός άνθρωπος σας δίνει γνώση, θέλει να σας μεταδώσει την αγάπη του για μάθηση για να γίνετε καλύτερος, σας δίνει συμβουλές που πηγάζουν από τις εμπειρίες ζωής του και θέλει να σας προστατεύσει από τυχόν λάθη, σας αγκαλιάζει με πάθος, γιατί σας αγαπά αληθινά και σας το δείχνει χωρίς φόβο και εγωισμό.

Θέλει να σας βλέπει ευτυχισμένο, γι’ αυτό προσπαθεί οι στιγμές σας να είναι ευχάριστες και να έχετε να θυμάστε κάτι όμορφο από αυτές. Δεν σας βασανίζει ούτε προσπαθεί να αναδείξει τα ελαττώματά σας ή να δημιουργήσει εικονικά ελαττώματα.

Ο άνθρωπος που είναι ποιοτικός έχει μάθει να επενδύει. Αυτό σημαίνει ότι αφιερώνει χρόνο στους ανθρώπους που τον ενδιαφέρουν, γιατί γνωρίζει, ότι οι σχέσεις των ανθρώπων ωριμάζουν με το πέρασμα των ετών… και δεν γίνονται χειρότερες.

Οι ποιοτικοί άνθρωποι σας δίνουν χώρο να δείτε και την δική τους ψυχή, γιατί δε φοβούνται μήπως χάσουν.

Η ποιότητα της αγάπης τους, διακρίνεται στη αγνόηση του εγωισμού τους και στην ανιδιοτέλεια.

Η ποιότητα δεν κρύβεται στην τιμή, όταν αναφερόμαστε στον άνθρωπο, για παράδειγμα αν  ντύνεται με επώνυμα ρούχα ή αν συχνάζει σε ακριβά εστιατόρια ήαν μένει μόνο σε ξενοδοχεία πολλών αστέρων ή αν πηγαίνει κρουαζιέρες με ιδιωτικά γιοτ.

Η ποιότητα του ανθρώπου βρίσκεται στην παιδεία που τον κάνει άνθρωπο, στην υπομονή να καλλιεργεί συνεχώς τον εαυτό του, στην επιμονή να κάνει τον κόσμο καλύτερο, στην αποφασιστικότητα να επιτυγχάνει τους στόχους του, στην πίστη στο να είστε μαζί, στο σεβασμό της μοναδικότητας του κάθε ατόμου και στη διπλωματία που χρησιμοποιεί για να κάνει τον εχθρό του να φαίνεται ακόμη πιο μικρός, χωρίς να εμπλέκεται σε ανούσιες συγκρούσεις.

Οι ποιοτικοί άνθρωποι εκπέμπουν κύρος με τη στάση τους, είναι αξιοσέβαστοι και στέκονται πάντα στο ύψος των περιστάσεων. Δεν αποζητούν την επιβεβαίωση μέσω της μείωσης των άλλων και δεν είναι ο εαυτός τους το επίκεντρο του κόσμου τους.

Η ποιότητα των ανθρώπων που μας περιβάλλουν περιλαμβάνει και την επιλογή συντρόφου….

Βάλτε δίπλα σας έναν σύντροφο που κάνει τις στιγμές σας όμορφες και ουσιαστικές!!!

Βάλτε δίπλα σας έναν σύντροφο που σας αξίζει!!!

Να κρατάτε δίπλα σας ανθρώπους καλής ποιότητας, γιατί είναι καλύτερα να είσαστε μόνοι σας παρά να έχετε δίπλα σας ανθρώπους που δεν αξίζουν!!!

Διαβάστε, επίσης,

Τι να κάνετε αν ο άντρας σας σας απατήσει

Τα δάκρυά μας περιέχουν κωδικοποιημένα σήματα

Αποφύγετε τη συζυγική αντιπαράθεση

Κάθε μέρα πρέπει να είμαστε ερωτευμένοι

Η αγάπη είναι επιλογή

Τα μυστικά για ένα πετυχημένο γάμο

Γιατί μια γυναίκα θέλει να χωρίσει τον άντρα από την γυναίκα και τα παιδιά του

Οι συζυγικές συγκρούσεις

Η ζωή είναι ένας σκληρός αγώνας

Βοηθήστε τους φίλους σας

Οι καλύτεροι φίλοι

Ηθικά διδάγματα για τη φιλία

Οι αναγκαιότητες της φιλίας

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστός δακρυϊκός πόρος

Στους ενήλικες ένας κλειστός δακρυϊκός πόρος μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό, μόλυνση ή πιο σπάνια σε όγκο. Όταν έχετε κλειστό δακρυϊκό πόρο, τα δάκρυά σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ