Καλοκαιρινό, νόστιμο και υγιεινό πιάτο
Σουβλάκι με σαλάτα αγγούρι
Υλικά
120 γραμμάρια κρέας μοσχαρίσιο ή χοιρινό ή κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα τσίλι
Φρέσκος χυμός ενός ζουμερού λεμονιού (κρατάτε τις φλούδες του λεμονιού)
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 αγγούρι μεγάλο
1 μικρό πεπόνι
12 καλαμάκια ξύλινα
Εκτέλεση
Κόβετε τα 120 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας σε λεπτές φέτες.
Ανακατεύετε τις 2 κουταλιές σούπας τσίλι με τα 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού και το 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο και βουτάτε μέσα το κρέας.
Στη συνέχεια περνάτε το κρέας στα καλαμάκια, όπως είναι ολόκληρο και το ψήνετε ελαφρά στο γκριλ.
Ξεφλουδίζετε το αγγούρι και κρατάτε τη φλούδα, την οποία βουτάτε στον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
Στη συνέχεια κόβετε το πεπόνι σε φέτες.
Σερβίρετε το πεπόνι, τις φλούδες λεμονιού και τα καλαμάκια με το κρέας και αν επιθυμείτε βάζετε στο πιάτο περισσότερο τσίλι.
By Savvi Diet
Διαβάστε, επίσης,
Συνταγές για αλκαλοποίηση του οργανισμού
Σάντουιτς για μεσημεριανό ή βραδινό
Τα φυσικά διουρητικά αποβάλλουν τις τοξίνες από το σώμα σας
Τα πικρά θεραπεύουν τον καρκίνο