Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΨυχολογίαΤα 8 στάδια που θα περάσετε μετά από έναν χωρισμό

Τα 8 στάδια που θα περάσετε μετά από έναν χωρισμό

 O χωρισμός είναι μια απώλεια και ισοδυναμεί με τον θάνατο

O χωρισμός είναι ο θάνατος μιας σχέσης

Όποιος χωρίζει περνάει τα στάδια που θα περνούσε και κατά την απώλεια του αγαπημένου προσώπου του που πέθανε.

Τα στάδια του χωρισμού

-ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ

Απελπισία

Ο πόνος, αποδιοργάνωση, και η σύγχυση κυριαρχεί στο άτομο που χωρίζει. Γίνονται συζητήσεις με φίλους, με την οικογένεια, με τους συναδέλφους, ακόμη και με ξένους σχετικά με το γιατί η σχέση τελείωσε, συζητούνται οι λόγοι και οι αιτίες και αναζητούνται λύσεις, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκονται. Μάλιστα, το μπέρδεμα γίνεται μεγαλύτερο.

-ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ

Άρνηση

Δεν δέχεται το άτομο την κατάσταση και λειτουργεί σαν να μην έχει συμβεί. Δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Αυτό δεν συμβαίνει! Απλά δεν μπορεί. Ήταν όλος του ο κόσμος και η ζωή του. Έχει κάποια ελπίδα ότι η σχέση μπορεί ακόμα να διασωθεί. 

-ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ

Θυμός

Όταν αρχίζει το άτομο και συνειδητοποιεί αυτό που του έχει συμβεί, περνάει στη φάση του θυμού. Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα κατά το οποίο το άτομο απειλεί, παίρνει τηλέφωνο, θυμάται όλες τις κακές στιγμές και τις απαριθμεί και θυμώνει και με τον εαυτό του, γιατί επέτρεψε να συμβεί αυτό. Για τον θυμό φταίει η αδρεναλίνη.

-ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ

Κατάθλιψη

Πέφτει η αδρεναλίνη και έρχεται η κούραση, η μιζέρια, η απογοήτευση και όλα τα χειρότερα.

-ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΑΔΙΟ

Διαπραγμάτευση

Το άτομο αρχίζει να διαπραγματεύεται με τον εαυτό του και αρχίζει και σκέφτεται το ποιος έφταιγε και πόσο και προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του πως η κατάσταση ήταν αναπόφευκτη. Επίσης, μπορεί να κάνει οτιδήποτε για να αποφευχθεί η αποδοχή. Είναι πρόθυμο το άτομο, να κάνει υποχωρήσεις και να σώσει τη σχέση του.

-ΕΚΤΟ ΣΤΑΔΙΟ

Υποτροπή

Επειδή ο πόνος είναι τόσο ανυπόφορος, μπορεί στην πραγματικότητα να προσπαθήσετε ξανά να σώσετε τη σχέση σας. Αν τα καταφέρετε καλώς. Αν δεν τα καταφέρετε θα περάσετε ξανά από όλα τα προηγούμενα στάδια. Όμως, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και γι’ αυτό αξίζει να ξαναπροσπαθήσετε.

-ΕΒΔΟΜΟ ΣΤΑΔΙΟ

Αποδοχή

Αφού λοιπόν διαπραγματευθεί με τον εαυτό του και του δώσει τα δίκια του και τις ευθύνες του, τότε μπαίνει στην τελική φάση που είναι η αποδοχή της κατάστασης η οποία έχει και τον θρήνο μέσα της και το πένθος. Δηλαδή την αίσθηση της απουσίας, αλλά είναι πλέον πολύ κοντά η λύτρωση.

-ΟΓΔΟΟ ΣΤΑΔΙΟ

Λύτρωση

Θα γίνει η κάθαρση μέσα από τη συνειδητοποίηση του ότι αυτό τελείωσε οριστικά. Έκλαψε, θρήνησε, αλλά τελικά το αφομοίωσε και κατάλαβε ότι η απόφαση είναι αμετάκλητη και είναι έτοιμο το άτομο να το ξεπεράσει και να τραβήξει μπροστά.

Διαβάστε, επίσης,

Είναι σκληρός ο χωρισμός

Πότε πρέπει να κάνετε σιάτσου

Κάθε ζευγάρι χρειάζεται αγάπη

Χειρομαντεία

Μετρήστε τον πόνο σας

Ερωτική απογοήτευση

Τι να κάνετε αν ο άντρας σας σας απατήσει

Ότι σιχαίνονται οι γυναίκες στους άντρες

Να παίρνετε θεραπεία σε περίπτωση χωρισμού

Διακοπές μαζί ή καλύτερα χώρια;

Γιατί μια γυναίκα θέλει να χωρίσει τον άντρα από την γυναίκα και τα παιδιά του

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Διατροφή για παιδιά

Διατροφή για παιδιά. Κάντε τη διατροφή των παιδιών υγιεινή μέσω της ψυχαγωγίας κι εξασφαλίστε τους μια καλή υγεία Fun Food για τα παιδιά με υγιεινές...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ