Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΣεξ και υγείαΤι είναι η οργόνη

Τι είναι η οργόνη

Η οργόνη συνδέεται στενά με τη σεξουαλικότητα

Η σεξουαλικότητα είναι η κύρια ενεργειακή δύναμη της ζωής.

Ο οργασμός έχει κοινή ρίζα με την οργόνη.

Η οργόνη είναι μια θεμελιώδης έκφραση της ψυχικής υγείας. 

Η οργόνη είναι ένας υποτιθέμενος τύπος “αρχέγονης κοσμικής ενέργειας” που ανακαλύφθηκε από τον Δρ. Βίχελμ Ράιχ-Wilhelm Reich (1897-1957) στα τέλη του ’30. Ο Ράιχ ήταν ένας Αυστριακός μετανάστης στην Αμερική, που είχε εκπαιδευτεί ως ιατρός, ψυχίατρος και Φροϋδικός ψυχαναλυτής.

Ο Ράιχ ισχυρίστηκε πως η οργόνη είναι πανταχού παρούσα και εξηγεί φαινόμενα, όπως το χρώμα του ουρανού, τη βαρύτητα, τους γαλαξίες, την αποτυχία των περισσοτέρων πολιτικών επαναστάσεων και ένα καλό οργασμό.

Στα έμβια όντα, η οργόνη ονομάζεται και βιοενέργεια ή ζωτική ενέργεια.

Ο Ράιχ πίστευε πως η οργόνη είναι μετρήσιμη οπτικά, θερμικά, ηλεκτροσκοπικά και με τη χρήση μετρητών Geiger-Mueller. 

Ο Ράιχ δημιούργησε μια καινούργια επιστήμη, την οργονομία και ανακάλυψε τα βιόντα, που είναι κυστίδια οργόνης, που δεν είναι ούτε ζωντανά ούτε μη ζωντανά, αλλά μεταβατικά όντα.

Ο Συσσωρευτής Οργόνης και οι “εκτοξευτές” οργόνης, οι οποίοι μαζεύουν και διανέμουν την οργόνη, θεραπεύουν οποιασδήποτε ασθένεια…

Οι συσσωρευτές οργόνης

Ο επιστήμονας Βίλχελμ Ράιχ, ανακάλυψε την οργονενέργεια, δηλαδή τον αιθέρα των αρχαίων Ελλήνων. Ο ίδιος ο Ράιχ θεωρούσε τον αιθέρα ταυτόσημο της οργόνης.

Κυρίαρχη έννοια στην επιστήμη της οργονομίας είναι η “Οργόνη”. Μια ενέργεια η οποία ήταν γνωστή, από τα αρχαία χρόνια. Η οργόνη, όπως έχει δηλώσει και ο Ράιχ, είναι ο Αιθήρ των αρχαίων Ελλήνων κι έχει σημαντικές ομοιότητες με το Τσι των Κινέζων και το Πράνα των Ινδών, δηλαδή, τη βιοενέργεια της ζωής. 

Ο Ράιχ έφτασε μέσα από θετικά και αρνητικά προσωπικά βιώματα, ατέλειωτη σειρά, θεωρητικών προβληματισμών, ερευνών, κλινικών παρατηρήσεων και αμέτρητων εργαστηριακών πειραμάτων, που εδράστηκαν στο πρώιμο ξύπνημα της σεξουαλικής του ζωής, βρήκαν υλικό για να αναπτυχθούν στο γόνιμο μυαλό του Ράιχ.

Σε πολλές θεωρίες διαφωνούσε με πολλούς ψυχαναλυτές.

Θεωρούσε ότι η βιοηλεκτρική ενέργεια εκφράζεται με τέσσερα στάδια κατά τη σεξουαλική πράξη. Τη μηχανική ένταση, την ενεργειακή φόρτιση, την ενεργειακή εκφόρτιση και τη μηχανική χαλάρωση. Κατά τη στιγμή της σεξουαλικής κορύφωσης εμφανίζεται το αντανακλαστικό του οργασμού, μια αυθόρμητη βαθιά ηδονική κλονική κίνηση όλου του οργανισμού. Για τον οργασμό στη γυναίκα πίστευε ότι έχει έδρα τον κόλπο.

Παρατήρησε ότι η βιοηλεκτρική ενέργεια, όταν ρέει από το κέντρο του οργανισμού προς την περιφέρεια και ειδικά προς το δέρμα, τότε βιώνεται ως ηδονή. Όταν κινείται από την περιφέρεια προς το κέντρο του οργανισμού, τότε βιώνεται ως άγχος.

Ο Ράιχ ανακάλυψε κατάπληκτος ότι από την αποδόμηση των τροφών δημιουργούνταν κάποια μικρότατα σφαιρίδια που εμφάνιζαν αυτόνομη κίνηση και ακόμα είχαν την ικανότητα να καλλιεργούνται περαιτέρω.

Τα βιόντα ακτινοβολούσαν ενέργεια χρώματος μπλε…

Η οργόνη είναι η πρωταρχική, αρχέγονη, κοσμική ενέργεια από την οποία προήλθε η ζωή, και η ύλη γενικότερα! Η οργόνη συνιστά βασικό συστατικό της ζωής. Ακριβώς γι’ αυτό έχει τη δυνατότητα να τη συντηρεί και να την αναπτύσσει, βοηθά τις μορφές ζωής να αναπτυχθούν, αλλά και να επιβιώνουν από ασθένειες.

Η οργόνη εκτείνεται παντού στο χώρο, ενυπάρχει μέσα σε κάθε κύτταρο έμβιων όντων, ενώ ταυτόχρονα κινείται και πάλλεται τόσο στο εξωτερικό πεδίο όσο και στο εσωτερικό του ανθρωπίνου σώματος. Βρίσκεται στην ατμόσφαιρα, στη θάλασσα, στο έδαφος, στο σύμπαν, παντού…. Είναι αυθορμήτως κινούμενη, διεγέρσιμη, διαστελλόμενη και συστελλόμενη, είναι ελεύθερη ενέργεια και ικανή να διατηρεί παλμό.

Ο πλανήτης μας περιβάλλεται από ένα κέλυφος οργόνης, ένα ενεργειακό κάλυμμα το οποίο κινείται πιο γρήγορα από την περιστροφή της Γης, από την Δύση προς την Ανατολή. Την οργόνη μπορούμε να την παρατηρήσουμε οπτικά, να τη φωτογραφίσουμε και να τη μετρήσουμε με επιστημονικά όργανα.

Η οργόνη είναι ενέργεια που διαπερνά όλα τα υλικά, αλλά κινείται μέσα σε αυτά με διαφορετικές ταχύτητες! Όλα τα υλικά την επηρεάζουν, είτε έλκοντας, είτε αντανακλώντας την. Η ποσότητα της οργόνης σε έναν συγκεκριμένο χώρο αλλάζει, δεδομένου ότι αυτή βρίσκεται σε συνεχή κίνηση…

Οι ιδιότητες της οργόνης

Ο Ράιχ χρησιμοποίησε την οργόνη για ιατρικούς και γενικότερα επιστημονικούς σκοπούς, ενώ κατάφερε να κατασκευάσει μικρά μοτέρ τα οποία κινούνταν με οργονοενέργεια.

Το μπλε ή πρασινο-μπλε είναι το κύριο χρώμα της Οργόνης, όπως μπλε φαίνεται και ο πλανήτης μας. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γη είναι ένας κολοσσιαίος οργονοσυσσωρευτής. Στον πυρήνα της υπάρχουν μέταλλα και στο εξωτερικό της οργανικά υλικά, νερό, χώμα κ.λπ. Πρόκειται για τεράστιο φυσικό δυναμό οργόνης και πιθανώς αυτός είναι ο λόγος που αναπτύχθηκε η ζωή με τέτοια τεράστια ποικιλία και αφθονία στον πλανήτη μας. Εάν ισχύει αυτή η εκτίμηση, τότε θα πρέπει να παρατηρηθεί σύντομα με την εξερεύνηση που κάνουμε στους πλανήτες ή τους δορυφόρους του Ηλιακού μας συστήματος, ότι εκείνοι που έχουν μέταλλα στο εσωτερικό τους και οργανικό περίβλημα στο εξωτερικό τους θα έχουν αναπτύξει κάποια είδη μικροβιακής ή άλλης ζωής, ανάλογη με την ισχύ του ενεργειακού πεδίου που έχει δημιουργήσει η ποιότητα και η διαστρωμάτωση των υλικών τους.

Το χρώμα του Ουρανού, το χρώμα των βιόντων, το χρώμα των αιμοσφαιρίων, το χρώμα του ξύλου που σαπίζει, το χρώμα πολλές φορές της ομίχλης, το μπλε περίβλημα του πλανήτη από φωτογραφίες παρμένες από το διάστημα, το μπλε περίβλημα, φόντο των γαλαξιών και άλλα, όλα έχουν σχέση με την οργόνη. 

Η αίσθηση ζέστης, η ροή θερμότητας, η άνοδος της θερμοκρασίας του σώματος, η έντονη εφίδρωση ειδικά κατά την εαρινή και καλοκαιρινή περίοδο και επίσης, το κοκκίνισμα του δέρματος γίνεται αντιληπτό από το πρώτο πεντάλεπτο στον συσσωρευτή και ακόμη και τις κρύες ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες.

Η πτώση της πίεσης του αίματος τόσο της μικρής όσο και της μεγάλης με μεγάλη ενεργειακή φόρτιση στο συσσωρευτή σε άτομα με προβλήματα πίεσης είναι γεγονός.

Τι είναι ένας συσσωρευτής οργονικής ενέργειας;

Ο συσσωρευτής οργόνης είναι ένα όργανο που έχει συναρμολογηθεί με τέτοια διάταξη υλικών, ώστε η ζωτική ενέργεια ή η βιοηλεκτρική ενέργεια που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας, να μπορεί να συλλεχθεί, να συσσωρευτεί και να χρησιμοποιηθεί για επιστημονικούς, διδακτικούς και ιατρικούς σκοπούς.

Ο συσσωρευτής οργόνης εφευρέθηκε από τον ερευ­νητή επιστήμονα και γιατρό Βίλχελμ Ράιχ, το 1940 στις ΗΠΑ.

Η αποτελεσματικότητα της συλλο­γής και της συγκέντρωσης της ατμοσφαιρικής οργονικής ενέργειας εξαρτάται:

α) Από το είδος του μη μεταλλικού υλικού που χρησιμοποιείται, γιατί υπάρχουν καλοί (πλαστικό) και κακοί (ξύλο) απορροφητές.

β) Από το είδος του μετάλλου που χρησιμοποιείται, γιατί για ιατρι­κούς σκοπούς μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σίδερο.

γ) Από το βαθμό της μέσης υγρασίας στην ατμόσφαιρα, γιατί το νερό έλκει πάρα πολύ την οργονική ενέργεια, και αντίστροφα. Άρα, όσο στεγνότερο είναι το κλίμα τόσο καλύτερη είναι η συσσώρευση. Μια καλή προϋπόθεση για τη συγκέντρωση της οργονικής ενέργειας είναι η σχετική υγρασία να είναι 40-50%.

δ) Από το γεωγραφικό πλάτος όπου γίνεται η συσσώρευση. Όσο πιο κοντά είναι κάποιος στον ισημερινό, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η απορρόφηση. Ένας συσσωρευτής οργόνης με δύο στρώματα είναι πιο αποτελεσματικός στο Ισραήλ παρά στο Λονδίνο.

ε) Από το υψόμετρο. Όσο πιο ψηλά βρίσκεται κάποιος από το επίπεδο της θάλασσας τόσο πιο ελεύθερη είναι η ατμόσφαιρα από αέριες προσμίξεις και τόσο καλύτερα λειτουργεί ο συσσωρευτής.

ζ) Από τον αριθμό των στρωμάτων που χρησιμοποιούνται στη συσσωρευτική συσκευή. Ένα στρώμα στην πραγματικότητα συνίσταται από δύο στρώματα, ένα οργανικής ύλης στην εξωτερική πλευρά, και ένα άλλο μεταλλικό στο εσωτερικό. Η οργανική ύλη απορροφά και συγκρατεί την οργονική ενέργεια, ενώ το μέταλλο την έλκει και την αντανακλά γρήγορα. Επομένως, είναι προφανές ότι η διαστρωμάτωση του συσσωρευτή πάντοτε με την οργανική ύλη προς τα έξω και το μέταλλο προς τα μέσα, δίνει κατεύθυνση στην οργονική ενέργεια με ένα οργονομικό δυναμικό που κατευθύνεται από τα έξω προς τα μέσα.

η) Από την απόσταση των εσωτερικών τοιχωμάτων από τον οργανισμό που βρίσκεται μέσα στο συσσωρευτή. Όσο πιο κοντά βρίσκεται η επιφάνεια του ζωντανού οργανισμού στο μεταλλικό τοίχωμα τόσο πιο ισχυρό είναι το αποτέλεσμα της οργονικής ακτινοβολίας.

θ) Από τον αριθμό των συσσωρευτών που βρίσκονται στο δωμάτιο ή στο κτίριο. Όσο περισσότεροι συσσωρευτές υπάρχουν, τόσο ψηλότερη είναι η ατμοσφαιρική φόρτιση στο δωμάτιο και τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα στον καθένα απ’ αυτούς. Η παρουσία ενός δωματίου οργονικής ενέργειας βοηθά πάρα πολύ τη συνολική διαδικασία της φόρτισης.

Το αυτόνομο νευρικό σύστημα με το παρασυμπαθητικό που προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, ανακούφιση του πόνου, καλύτερη πέψη και περισταλτισμό, μείωση της αρτηριακής πίεσης,  διέγερση της παραγωγής καλίου και λεκιθίνης, αίσθηση ευεξίας, και ηδονής και το συμπαθητικό με συστολή αιμοφόρων αγγείων, μείωση της ροής αίματος, πόνο, αύξηση της αρτηριακής πίεσης και του ρυθμού της καρδιάς, αύξηση της αδρεναλίνης και της χοληστερόλης, καταστολής της πέψης και της παροχής αίματος προς τα γεννητικά όργανα, άγχος και στρες, ελέγχεται από την οργόνη.

Το ανθρώπινο σώμα δημιουργεί ένα ενεργειακό πεδίο, που συχνά ονομάζεται «αύρα». Κανονικά, θα αντικαταστήσει την χρησιμοποιούμενη οργόνη από την κατανάλωση τροφών που διασπώνται σε βιόντα μέσω της πέψης. Επίσης, η αναπνοή παίρνει την οργόνη απευθείας από την ατμόσφαιρα μέσα στους πνεύμονες και το αίμα. Το δέρμα απορροφά οργόνη, ειδικά όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου. Σε ένα υγιές άτομο, οι λειτουργίες αυτές είναι ανεμπόδιστες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, κυρίως λόγω του άγχους, καταστέλλουν τα συναισθήματα και μπλοκάρουν τη ροή αυτή της ενέργειας. Αυτό επιτυγχάνεται με την παρεμπόδιση της αναπνοής και την σύσπαση μυών που εμποδίζουν την πλήρη φόρτιση και αποφόρτιση της ενέργειας στο σώμα μας. Όταν η ρηχή αναπνοή και η σπαστικότητα των μυών γίνουν χρόνιες, η οργόνη στο σώμα ελαττώνεται. Κατά συνέπεια, η οργόνη γύρω από τα ερυθρά κύτταρα του αίματος μειώνεται, το πλάσμα στα κύτταρα συρρικνώνεται, ολόκληρο το σώμα εξασθενεί και γίνεται ευαίσθητα σε ασθένειες. 

Το μπλοκάρισμα των λειτουργιών της ενέργειας

Στην μία περίπτωση ο βιολογικός πυρήνα του σώματος συνεχίζει να παράγει ενέργεια στο μέγιστο βαθμό και η σεξουαλική λειτουργία παραμένει ζωντανή, αλλά το άτομο αντιδρά με κρούσματα άγχους ή θυμού. Τα σωματικά συμπτώματα είναι ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός, η υπερδραστηριότητα του θυρεοειδούς, η διάρροια, κ.λπ.

Στην άλλη περίπτωση ο βιολογικός πυρήνας μειώνει την παραγωγή ενέργειας και τη σεξουαλική διέγερση και συναισθήματα γίνονται πιο αδύναμα, συνυπάρχει κόπωση, και μια ενεργειακή ασφυξία των κυττάρων και των ιστών. Αυτή η εξάντληση της κυτταρικής ενέργειας οδηγεί σε  κατάρρευση, μόλυνση, αναιμία, δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, εκφυλιστικές ασθένειες, και καρκίνο.

Τέλος, μπορεί να συμβεί ξαφνική, υπερβολική ελάττωση των ενεργειακών λειτουργιών στο σώμα το οποίο μπορεί άμεσα και σοβαρά να μειώσει το ποσό της ενέργειας που διατίθεται από τον πυρήνα προς το υπόλοιπο σώμα. Όταν αυτή η κατάσταση γίνεται χρόνια, μπορεί το άτομο βιώνει σοβαρό σεξουαλική άγχος και η κατάσταση αυτή ονομάζεται ανοργονία.

Η σχέση της οργόνης με τον καρκίνο

Πώς ένα υγιές κύτταρο, που ζει αρμονικά με άλλα κύτταρα, γίνεται καρκινικό κύτταρο το οποίο πολλαπλασιάζεται γρήγορα, γίνεται διεισδυτικό και καταστρέφει τον περιβάλλοντα ιστό;

Τα καρκινικά κύτταρα δεν αναπτύσσονται από τα υγιή κύτταρα, αλλά από μεταλλασσόμενα υγιή κύτταρα και τοπικές αλλαγές στον υγιή ιστό. 

Ο ιστός πρώτα αποδυναμώνεται από την στασιμότητα της ενέργειας και τα κύτταρα γρήγορα διασπώνται σε μικρά κυστίδια ή βιόντα που συσσωρεύονται μαζί και γύρω από μια μεμβράνη. Τα νέα «κύτταρα» γίνονται καρκινικά κύτταρα που σταδιακά γίνονται κινητικά και μοιάζουν με τα μικρόβια. Η χρόνια στάση ενέργειας του σώματος, που συνοδεύεται από αναστολή της αναπνοής και τοπικούς μυϊκούς σπασμούς, συχνά στην περιοχή του όγκου δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την δημιουργία καρκίνου, με στέρηση της ενέργειας και του οξυγόνου των ιστών. Το εξασθενημένο κύτταρο αρχίζει να συρρικνώνεται, το πλάσμα γίνεται λιγότερο σε σχέση με τον πυρήνα και στη συνέχεια ενεργοποιείται ένας μηχανισμό επιβίωσης στον πυρήνα του κυττάρου και αρχίζει να διαιρείται και να πολλαπλασιάζεται. Τα ταχέως διαιρούμενα καρκινικά κύτταρα αποδυναμώνουν το σώμα.

Η σχέση της οργόνης στην ανακούφιση από τον πόνο

Το αυτόνομο νευρικό σύστημα με αναστροφή της σύσπασης προσπαθεί να απαλύνει τον πόνο.  Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αυξηθεί η ενέργεια φόρτισης στα ερυθρά αιμοσφαίρια και τους ιστούς, με αύξηση του φορτίου της ενέργειας σε όλο το σώμα. Η άσκηση αναπνοών και η σωματική άσκηση είναι χρήσιμες. Η ποιότητα των τροφίμων είναι επίσης σημαντική, γιατί τα πιο θρεπτικά τρόφιμα έχουν την τάση να σπάνε σε βιόντα, ενώ τα μεταποιημένα τρόφιμα παράγουν περισσότερα μικρόβια. Η έκθεση στον καθαρό αέρα και τον ήλιο αυξάνουν επίσης την ενέργεια. Τέλος, η συναισθηματική θεραπεία είναι χρήσιμη για να βοηθήσει στην απελευθέρωση της σπαστικότητας των μυών.

Η λειτουργία του συσσωρευτή οργόνης

Όταν ένα άτομο χρησιμοποιεί έναν συσσωρευτή οργόνης, το ενεργειακό πεδίο του χρήστη και το ενεργειακό πεδίο της συσκευής έρχονται σε επαφή, διεγείρει το ένα το άλλο. Δεδομένου ότι ένα ανθρώπινο ον έχει υψηλότερο ενεργειακό φορτίο, ο χρήστης προσελκύει και απορροφά την ενέργεια από το συσσωρευτή σε κάθε μέρος του σώματός τους. Η αυξημένη απορρόφηση της βιοενέργειας που είναι μέσα στο σώμα βοηθά το σώμα να μειώνει την συσπαστική κατάσταση και την αποκατάσταση των φυσικών παλμών. 

Η αποκατάσταση του παρασυμπαθητικού βελτιώνει τη ροή του αίματος προς τους ιστούς και τα όργανα και τους επιτρέπει να λειτουργούν καλύτερα, να αντισταθεί στη βλάβη και να ανακάμψει πιο εύκολα μετά από τραυματισμό, προάγει την κυτταρική ανάπτυξη, ανακουφίζει από την ένταση και τον πόνο, βοηθά την πέψη και περισταλτισμό, βελτιώνει την όρεξη, αυξάνει την κεντρική θερμοκρασία του σώματος και μπορεί να δώσει μια αίσθηση ευεξίας. Ο συσσωρευτής οργόνης βοηθά το σώμα να συγκεντρώνει οργόνη.

Επίσης, ο συσσωρευτής οργόνης έχει αξιοσημείωτη επίδραση στην πληγές και στα εγκαύματα. Με την αύξηση της οργόνης επαναφορτίζονται τα ερυθρά αιμοσφαίρια και οι ιστοί και μπορεί να αντιστραφεί η κυτταρική εκφύλιση και η μόλυνση. Το ήπαρ και τα νεφρά μπορεί να δυσκολεύονται να εξαλείψουν τα προϊόντα εκφύλισης των ιστών και κυττάρων και μπορεί να απαιτείται και αποτοξίνωση. 

Σήμερα, πολλοί περβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο, όπως το κάπνισμα, ο αμίαντος και ο καρκίνος του πνεύμονα και η χρόνια καταστροφή των ιστών μπορεί να δημιουργήσει μια τοπική αντίδραση και μόλυνση που μπορεί τελικά να εξελιχθεί σε έναν όγκο. 

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν οργονοσυσσωρευτή;

Οι συσσωρευτές οργόνης μπορεί να χρησιμοποιηθούν από σχεδόν όλους. Ωστόσο, όσοι έχουν υψηλή ενέργεια θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην χρησιμοποιούν έναν συσσωρευτή οργόνης, γιατί προκαλείται αύξηση του καρδιακού ρυθμού. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τον συσσωρευτή οργόνης, όσοι έχουν καρδιακές παθήσεις  ή μπορούν να τον χρησιμοποιούν μόνο κάτω από πολύ στενή επιτήρηση, όσοι έχουν μη αντιρροπούμενη καρδιακή νόσο, υψηλή αρτηριακή πίεση, αρτηριοσκλήρυνση ή βαριά παχυσαρκία, όσοι έχουν όγκους εγκεφάλου, γλαύκωμα, επιληψία ή άτομα που έχουν πάθει εγκεφαλικό. Με προσοχή πρέπει να χρησιμοποιείται και από όσους έχουν σκλήρυνση κατά πλάκας, φλεγμονές του δέρματος, εξανθήματα, και επιπεφυκίτιδα.

Με τον συσσωρευτή οργόνης καταγράφονται  υψηλότερες θερμοκρασίες του πυρήνα του σώματος και επίσης, αύξηση του ρυθμού της καρδιάς, αίσθηση ευεξίας και διέγερση του παρασυμπαθητικού συστήματος.

Τα άτομα με πολύ χαμηλή ενέργεια ή συσπαστικότητα πρέπει να χρησιμοποιούν ισχυρούς συσσωρευτές. Πόσο συχνά και για πόσο καιρό ένα άτομο πρέπει να χρησιμοποιήσει έναν συσσωρευτή οργόνης εξαρτάται τόσο από την ενεργητική δύναμη του χρήστη όσο και του συσσωρευτή. Ένα άτομο με ισχυρή ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα συσσωρευτή 3 ply μία φορά την εβδομάδα για 10 λεπτά ή μόνο όταν αισθάνεται ιδιαίτερα κουρασμένος. Ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να τον χρησιμοποιήσει δύο φορές την εβδομάδα για 15 έως 20 λεπτά, ή μόνο όταν τον χρειάζεται. Ένας ασθενέστερος ή ηλικιωμένος μπορεί να χρησιμοποιεί έναν συσσωρευτή 5 ply κάθε δεύτερη ημέρα επί 20 λεπτά, ή μόνο όταν τον χρειάζεται και κάποιος με μια σοβαρή συρρίκνωση της ενέργειας μπορεί να χρησιμοποιεί ένα 7 ή 10 ply για 20 λεπτά έως μία ώρα κάθε δεύτερη ημέρα για ένα μήνα. 

Μετά τη χρήση ενός συσσωρευτή οργόνης για μερικά λεπτά, μια ζεστασιά, μια χαλάρωση και μερικές φορές ένα κνησμός μπορεί να γίνει αισθητός. Το δέρμα μπορεί να ιδρώσει. Υπάρχει μια αίσθηση ευημερίας. Όταν σταματήσει αυτή η αίσθηση η συνεδρία πρέπει να τελειώσει. Μερικοί άνθρωποι που έχουν πολύ χαμηλά ενεργειακά πεδία μπορεί να χρειαστούν ένα μήνα ή περισσότερο για να αισθανθούν καλύτερα.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα συσσωρευτή οργόνης, πρέπει να φοράτε λίγα ρούχα και άνετα, έτσι ώστε η ενέργεια να μπορεί πιο εύκολα να διαπεράσει το δέρμα.

Συμπτώματα υπερφόρτισης με τους συσσωρευτές οργόνης

Τα συμπτώματα της υπερφόρτισης είναι ζάλη, πίεση στο κεφάλι, πονοκέφαλος, και ελαφρά ναυτία. Με τον τερματισμό της συνεδρίας και τον φρέσκο ​​αέρα και την ενυδάτωση θα λυθούν τα συμπτώματα.

Ένα άλλο σημάδι της υπερφόρτισης είναι όταν ένα άτομο κάνει χρήση ενός συσσωρευτή καθημερινά, παρατηρεί βελτίωση στην ενέργειά του, αλλά επίσης είναι δύσκολο να τον πάρει ο ύπνος το βράδυ ή γίνεται οξύθυμος. Εάν συμβεί αυτό, ελαττώνεται ο χρόνος σε μια συνεδρία, ή δεν γίνονται συνεδρίες κάθε μέρα.

Επίσης, οι συσσωρευτές οργόνης δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μακροπρόθεσμα, αλλά μόνο όταν χρειάζεται, για σύντομες περιόδους. 

Συναισθήματα, όπως ο θυμός, το άγχος ή θλίψη μπορεί επίσης να ενισχυθούν με την υπερβολική χρήση ενός συσσωρευτή οργόνης.  

Προϋποθέσεις για τη σωστή χρήση ενός συσσωρευτή οργόνης

Τρεις παράγοντες επηρεάζουν την χρήση ενός συσσωρευτή οργόνης:

Η ενεργειακή κατάσταση του χρήστη.

Η ποιότητα και η αντοχή της διάταξης του συσσωρευτή οργόνης και πόσο συχνά χρησιμοποιείται.

Η κατάσταση ενέργειας στο περιβάλλον στο οποίο χρησιμοποιείται ένας συσσωρευτής οργόνης.

Δύναμη, Υλικά και Ποιότητα του οργονοσυσσωρευτή

Η κατασκευή ενός οργονοσυσσωρευτή είναι βασικά η διαστρωμάτωση των οργανικών και είναι δι-ηλεκτρικά υλικά που εναλλάσσονται με μεταλλικά υλικά, με ένα μεταλλικό στρώμα πλησιέστερα στο σώμα για να απωθήσει και να κατευθύνει την ενέργεια προς το χρήστη. Η κατεύθυνση της ροής ενέργειας είναι πάντα από έξω από την οργανική στοιβάδα, προς το εσωτερικό που καλύπτεται με ένα μεταλλικό υλικό. Οι συσσωρευτές οργόνης υπάρχουν σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, από διάφορα υλικά, και ως εκ τούτου εξυπηρετούν μια σειρά από λειτουργίες.

Υλικά: Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενός συσσωρευτή οργόνης είναι πολύ σημαντικά γιατί θα συμβάλουν στην ποιότητα του φορτίου οργόνης. Ο πετροβάμβακας ή υαλοβάμβακας για οργανικά στρώματα είναι ιδανικά, επειδή κρατάνε την υγρασία. Οι πολυεστέρες, τα βινύλια, η πολυουρεθάνη και οι αφροί δεν είναι  καλά υλικά για να χρησιμοποιήσετε. Το μαλλί, ΤΟ φυσικό πρόβειο, έχει οργόνη και η λανολίνη αντιστέκεται στην υγρασία 

Πρέπει να χρησιμοποιούνται μέταλλα με βάση το σίδηρο. Η ανθρώπινη αιμοσφαιρίνη είναι ένα μόριο που αποτελείται από άνθρακα και σίδηρο. Άλλα μέταλλα, όπως το αλουμίνιο ή ο χαλκός είναι ανθυγιεινά για τον άνθρωπο και τα ζώα και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται.

Ο αριθμός των εναλλασσόμενων στρωμάτων της οργανικής ύλης και του μεταλλικού υλικού, καθορίζει την ισχύ του φορτίου ενέργειας. Η αύξηση του φορτίου μπορεί υποκειμενικά να γίνει αισθητή, αλλά και αντικειμενικά μετράται από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Ένα στρώμα αποτελείται από οργανικό υλικό και μέταλλο αναφέρεται ως ένα φύλλο. Τα 3 ply (φύλλα) μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερο από 5 φορές αύξηση στη συγκέντρωση της οργόνης σε σχέση με την περιβάλλουσα ατμόσφαιρα και είναι συχνά περισσότερο από επαρκή για το μέσο χρήστη.

Η Ενέργεια Περιβάλλοντος

Δεδομένου ότι ο συσσωρευτής οργόνης επικεντρώνεται στην ατμοσφαιρική οργόνη, η ποιότητα της ατμόσφαιρας είναι πολύ σημαντική για τη λειτουργία του. Οι συσσωρευτές οργόνης λειτουργούν καλύτερα σε ξηρές, ηλιόλουστες ημέρες, όταν η επιβάρυνση στην ατμόσφαιρα είναι ισχυρή. Ο χρόνος μεταξύ το μεσημέρι και 3:00 το απόγευμα είναι ο καλύτερος. Σε συννεφιασμένες ή βροχερές ημέρες, η οργόνη κρατιέται στα σύννεφα, μακριά από την επιφάνεια της Γης, και έτσι το φορτίο του συσσωρευτή θα είναι μικρότερο. Η αύξηση είναι, επίσης, λιγότερη τη νύχτα, όταν η άμεση ακτινοβολία του ήλιου έχει φύγει. Μια συσκευή συσσώρευσης οργόνης μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά θα πάρει περισσότερο χρόνο για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι νύχτες με πανσέληνο, όμως, μπορεί να είναι αρκετά ενεργητικές. Επίσης, οι συσσωρευτές οργόνης είναι ισχυρότερες στα μεγαλύτερα υψόμετρα και όταν βρίσκονται πιο κοντά στον ισημερινό.

 Όταν υπάρχει ομίχλη, δεν είναι καλό να χρησιμοποιήσετε ένα συσσωρευτή οργόνης. Σκουπίστε τη συσκευή οργόνης με νερό για να την αποτοξινώσετε, αμέσως, από οποιαδήποτε αρνητικά ενεργειακά επιβάρυνση.

Μην χρησιμοποιείτε ή αποθηκεύετε ένα συσσωρευτή οργόνης κοντά σε CRT, LCD ή plasma τηλεοράσεις, λαμπτήρες φθορισμού ή υπολογιστές CRT. Δεν θα πρέπει, επίσης, να χρησιμοποιηθεί γύρω από  μηχανήματα ακτίνων Χ, ραδιενεργούς ανιχνευτές καπνού, ή εντός 50 μιλίων από έναν πυρηνικό αντιδραστήρα. Ζώντας κοντά σε ηλεκτρικούς σταθμούς μετασχηματιστών, πύργους μικροκυμάτων και άλλους φορείς μεγάλης ισχύος ενέργειας δεν είναι σκόπιμο να έχετε ένα συσσωρευτή οργόνης. Επιπλέον, λόγω των υψηλών πεδίων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, οι συσσωρευτές οργόνης δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κοντά σε κινητήρες ηλεκτρικών σπινθήρων, μηχανήματα ιοντίζοντος αέρα, φούρνους μικροκυμάτων, ή με ηλεκτρικές κουβέρτες. Οι ισχυρές χημικές αναθυμιάσεις διαταράσσουν, επίσης, την οργόνη. Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως ή οι οικιακές συσκευές δεν παράγουν πολύ υψηλά πεδία ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και δεν είναι, συνήθως, ένα πρόβλημα.

Η ισχυρή ηλεκτρομαγνητική και τα ραδιενεργά πεδία είναι επιβλαβή για τα έμβια όντα. Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα σύστημα οργόνης και επηρεάζεται από αυτές τις ακτινοβολίες. Αυτό παρατηρείται, κυρίως, σε παιδιά που έχουν υπερδιέγερση, όταν αρχίζουν να παρακολουθούν τηλεόραση. Ωστόσο, εάν η έκθεσή τους είναι παρατεταμένη. Είναι καλύτερα να καθαρίσετε το ενεργειακό περιβάλλον σας από τις λάμπες φθορισμού. Υπάρχουν μερικά χρώματα με βάση τον άνθρακα που μπορεί να προστατεύσουν από τις εκπομπές.

Πού να τοποθετείτε τους συσσωρευτές οργόνης;

Καλύτερο είναι να τους τοποθετήσετε σε εξωτερικό στεγασμένο χώρο, όπου θα παραμείνουν στεγνοί και θα έχουν μια καλή κυκλοφορία φρέσκου αέρα για να βοηθήσει να διατηρήσουν το φορτίο τους. Εάν ένας συσσωρευτής πρέπει να τοποθετηθεί μέσα σε ένα σπίτι, ένα αχρησιμοποίητο δωμάτιο, με καλό αερισμό και χωρίς οργόνη είναι κατάλληλο. Τα υπόγεια μπορεί να χρησιμοποιηθούν εφ ‘όσον είναι στεγνά, έχουν καλό εξαερισμό, και ο συσσωρευτής δεν έχει τοποθετηθεί κοντά σε ηλεκτρικά κουτιά, φούρνους, κλπ. Το συχνό σκούπισμα κάτω από τα μεταλλικά τοιχώματα με νερό, ή η τοποθέτηση ενός μπολ με νερό μέσα σε ένα συσσωρευτή, όταν δεν χρησιμοποιείται, θα συμβάλει στην συντήρηση και την αποφυγή της  υπερφόρτισης του συσσωρευτή.

Διαβάστε, επίσης,

Τεχνολογία LED και υγεία

Η ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα

Διατηρήστε με ένα βιοενεργειακό βραχιόλι την υγεία σας

Η έκτη αίσθηση

Παγκοσμιοποίηση και καρκίνος

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δυστονία

Η δυστονία είναι μια διαταραχή της κίνησης που χαρακτηρίζεται από μη φυσιολογικές παρατεταμένες ή διακοπτόμενες μυϊκές συσπάσεις. Η δυστονία είναι μια κινητική διαταραχή που προκαλεί...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ