Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΟ καρκίνος δεν μπορεί να μας σκοτώσει

Ο καρκίνος δεν μπορεί να μας σκοτώσει

Print Friendly, PDF & Email

Ο οργανισμός μας έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ιαθεί από τον καρκίνο

 

Όπως όλες οι παθήσεις έτσι και ο καρκίνος έχει τις αιτίες εμφάνισής του…

Ο καρκίνος είναι μια πάθηση που προέρχεται από πολλαπλές τοξικώσεις…

Τα διεγερτικά ροφήματα, τα συναισθηματικά τραύματα, τα καταπιεσμένα συναισθήματα, οι διατροφικές καταχρήσεις και ανεπάρκειες, η παχυσαρκία, οι πολλές ώρες εργασίας, η νυχτερινή εργασία, το στρες, η αϋπνία, η συσσώρευση βαρέων μετάλλων, όπως από τα οδοντιατρικά αμαλγάματα, η συνεχής έκθεση σε τοξικές ουσίες, τα αντηλιακά και η ελλιπής έκθεση στον ήλιο είναι μερικές από τις αιτίες καρκίνου. Όταν παρεμποδίζεται η αποβολή των παραπροϊόντων μεταβολισμού, των τοξινών και των 30 δισεκατομμυρίων κυττάρων που ανανεώνονται καθημερινά προκαλείται καρκίνος. Όταν όλα αυτά συσσωρεύονται σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος προκαλείται ερεθισμός, οίδημα, σκλήρυνση, φλεγμονή, έλκη και τα κύτταρα αρχίζουν και πολλαπλασιάζονται ανώμαλα.

Έτσι, προκαλείται ο καρκίνος…

Αν ένας καρκινοπαθής επιλέξει να κάνει χημειοθεραπεία, ενώ ο οργανισμός προσπαθεί να αυτοθεραπευθεί από τις τοξίνες, τότε μπορεί να εξοντωθεί.

Οι χειρουργικές παρεμβάσεις συμβάλλουν στην αποβολή των σηπτικών τοξινών του όγκου, αλλά δεν εξαλείφουν την αιτία του καρκίνου.

Για να εξαλειφθεί ο καρκίνος και να μην συσσωρεύονται τοξίνες στον οργανισμό πρέπει ο καρκινοπαθής να αλλάξει την διατροφή του και να κάνει υγιεινή ζωή.

Και ο οργανισμός προσπαθεί να αποβάλλει τις τοξίνες, τα παραπροϊόντα μεταβολισμού, τα νεκρά κύτταρα και τα όξινα υλικά. Ο καρκίνος οφείλεται σε σοβαρή τοξίκωση.

Το ανοσοποιητικό σύστημα όταν γίνεται χειρουργική επέμβαση είναι αδύναμο.

Οι συμβατικές θεραπείες του καρκίνου έχουν επιτυχία σε ποσοστό 7%, αλλά οι παρενέργειες που έχουν είναι πολλές και αποδιοργανώνουν ένα υγιές κύτταρο.

Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να προσλάβουν νερό, τροφή, οξυγόνο και δεν έχουν χώρο κι έτσι προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα όξινο περιβάλλον κι έτσι μεταλλάσσονται και καταναλώνουν πολλές τοξικές ουσίες. Επιπλέον, καταναλώνουν περισσότερες θρεπτικές ουσίες, όπως γλυκόζη, μαγνήσιο και ασβέστιο από ότι τα υγιή κύτταρα. Τα καρκινικά κύτταρα καταναλώνουν 15 φορές περισσότερη γλυκόζη για να παράγουν ακριβώς την ίδια ενέργεια με τα φυσιολογικά κύτταρα. Αυτή τη γλυκόζη τα καρκινικά κύτταρα την ζυμώνουν για να παράγουν κυτταρική ενέργεια. Τα υγιή παρακείμενα κύτταρα αρχίζουν να φθείρονται από αυτές τις διεργασίες και ένα ολόκληρο όργανο μπορεί να καταστραφεί. Η έντονη επιθυμία κατανάλωσης ζάχαρης μπορεί από μόνη της να σημαίνει έντονη κυτταρική δραστηριότητα και όσοι καταναλώνουν πολύ ζάχαρη εμφανίζουν συχνά καρκίνο.

Κόψτε τελείως τη ζάχαρη…

Ο θάνατος ενός καρκινοπαθή δεν οφείλεται στα καρκινικά κύτταρα. Τα καρκινικά κύτταρα αντίθετα προσπαθούν να βοηθήσουν τον οργανισμό να επιβιώσει από τη συμφόρηση. Το ανοσοποιητικό σύστημα παραβλέπει τα καρκινικά κύτταρα που σχηματίζουν τον όγκο, γιατί αυτά επιτελούν έργο, προσπαθώντας να σώσουν τον οργανισμό που ασφυκτιά από τις τοξίνες. Τα καρκινικά κύτταρα απορροφούν τις τοξίνες που κάνουν κακό στο σώμα. Ο οργανισμός δεν κινδυνεύει από τα καρκινικά κύτταρα, αλλά από τις αιτίες που προκάλεσαν τον καρκίνο.

Όταν τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται υπέρμετρα μπορεί να καταστρέψουν ένα ολόκληρο όργανο. Αν μερικά καρκινικά κύτταρα διαφύγουν από τον όγκο και εισέλθουν στη λέμφο ταξιδεύουν σε άλλες περιοχές που έχουν όξινο περιβάλλον και έχουν τοξικές ουσίες και κάνουν μετάσταση. Είναι μεταλλαγμένα και προσπαθούν να κάνουν αποτοξίνωση του οργανισμού και προσπαθούν να εξουδετερώσουν μέρος των εγκλωβισμένων παραπροϊόντων του μεταβολισμού, όπως το γαλακτικό οξύ και τα νεκρά κύτταρα. Αν δεν είχε σχηματισθεί ο όγκος οι επικίνδυνες τοξίνες θα διαπερνούσαν τα τοιχώματα των τριχοειδών αγγείων, θα εισέρχονταν στο αίμα και θα προκαλούσαν τον θάνατο του οργανισμού.

Ο καρκίνος σκοτώνει μόνο όταν επηρεάσει κάποια ζωτική λειτουργία. Ο αριθμός των καρκινικών κυττάρων σε έναν όγκο στους πνεύμονες ή σε άλλο όργανο είναι πολύ μικρός για να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του ατόμου.

Οι όγκοι σε διάφορα σημεία του σώματος καθαρίζουν τις τοξίνες που κυκλοφορούν στον οργανισμό. Ακόμη κι αν εξαλειφθεί αυτός ο όγκος, μπορεί να συμβεί υποτροπή αν ο ασθενής κάνει θεραπεία με χημειοθεραπευτικά και ανοσοκατασταλτικά φάρμακα και ο καρκίνος γίνεται πιο επιθετικός. Όταν αφαιρεθεί ο όγκος, οι τοξίνες δεν απορροφούνται και η ζωή του καρκινοπαθούς κινδυνεύει. Η χειρουργική αφαίρεση δεν προλαμβάνει την μετάσταση, γιατί πρέπει να καταπολεμηθούν τα αίτιά του με καθαρισμό του οργανισμού και διατήρηση της καλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος. 

Πολλοί επιστήμονες, μάλιστα, ισχυρίζονται πως το 90-95% των όγκων μπορούν να υποχωρήσουν μόνοι τους. Οι αυτοθεραπευτικοί μηχανισμοί του σώματος είναι πολύ ισχυροί. Το 1% από τα δισεκατομμύρια κύτταρα που ο οργανισμός ανανεώνει καθημερινά είναι καρκινικά. Τα καρκινικά αυτά κύτταρα είναι προγραμματισμένη μετάλλαξη για να διατηρητείται σε εγρήγορση το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αν όμως, ο οργανισμός είναι εξαντλημένος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα καρκινικά κύτταρα, με αποτέλεσμα συμφόρηση στο διακυττάριο υγρό και δεν μεταφέρονται τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα και δεν αποβάλλονται τα παραπροϊόντα του μεταβολισμού και ένας αριθμός νεκρών κυττάρων αρχίζει να αποσυντίθεται και παραμένουν πρωτεϊνικά θραύσματα. Για να αποβληθούν αυτές οι βλαβερές πρωτεϊνες, ο οργανισμός τις ενσωματώνει στις βασικές μεμβράνες των αιμοφόρων αγγείων και στους λεμφικούς πόρους και προκαλείται λεμφική συμφόρηση, διαταράσσονται οι φυσιολογικές μεταβολικές διεργασίες και απομονώνονται ομάδες κυττάρων, τα οποία απομωνόνται και φθείρονται, μερικά υφίστανται μετάλλαξη και γίνονται κακοήθη. Αν ένας όγκος έχει μέγεθος αυγού θα υποχωρήσει μόνος του όπου και να βρίσκεται μετά την κρίση τοξίκωσης. Ο οργανισμός όταν καταφέρει να αποβάλλει τις τοξίνες από το αίμα, τον χοληδόχο πόρο, το πεπτικό σύστημα, τα λεμφαγγεία και το συνδετικό ιστό και δεν έχει υποστεί σοβαρή λειτουργική βλάβη θα αυτοϊαθεί.

Προειδοποιητικά συμπτώματα καρκίνου:

  • Κεφαλαλγίες
  • Κόπωση
  • Νευρικότητα
  • Λήψη πολλών συμβατικών φαρμάκων
  • Κρυολογήματα συχνά
  • Έλλειψη διασκέδασης και χαλάρωσης
  • Συνεχείς ψυχικές εντάσεις
  • Απόκρυψη άσχημων συναισθημάτων
  • Χαμηλή αυτοεκτίμηση
  • Ανθυγιεινή διατροφή

Το DNA βρίσκεται στον πυρήνα των κυττάρων και με 6 δισεκατομμύρια γονίδια ελέγχει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού. Αν ο οργανισμός δεν εφοδιάζεται με επαρκή θρεπτικά συστατικά το DNA τροποποιεί το γενετικό του πρόγραμμα για να επιβιώσει. Έτσι τα μεταλλαγμένα κύτταρα μπορούν να επιβιώσουν σε τοξικό περιβάλλον, αντλούν τα θρεπτικά συστατικά από τα υγιή κύτταρα, αυξάνεται ο όγκος, ο οποίος αναπτύσσεται κι επιβιώνει χωρίς οξυγόνο.

Οι διαφορές των υγιών και καρκινικών κυττάρων:

Και τα δύο είδη κυττάρων προσλαμβάνουν γλυκόζη, αλλά τα φυσιολογικά κύτταρα διασπούν τη γλυκόζη με οξυγόνο, ενώ τα καρκινικά κύτταρα τη διασπούν χωρίς οξυγόνο. Από την αναερόβια διάσπαση παράγεται μόνο το 1/15 της ενέργειας που παράγεται από τα φυσιολογικά κύτταρα. Τα τριχοειδή αγγεία που προμηθεύουν με οξυγόνο μια ομάδα κυττάρων ή έναν συνδετικό ιστό που περιβάλλει τα καρκινικά κύτταρα έχουν συμφόρηση από τα τοξικά παραπροϊόντα του μεταβολισμού, τις τοξίνες, τα χημικά πρόσθετα, την κατανάλωση πολλών πρωτεϊνών και την αποσύνθεση των κυτταρικών υπολειμμάτων κι έτσι δεν εφοδιάζονται τα κύτταρα με επαρκές οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες.

Αφού, δεν προσλαμβάνουν οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες τα καρκινικά κύτταρα καταναλώνουν πολύ ζάχαρη. Το κύριο προϊόν που παράγεται από την αναερόβια διάσπαση της γλυκόζης από τα καρκινικά κύτταρα είναι το γαλακτικό οξύ, γι΄αυτό και ο οργανισμός των καρκινοπαθών έχει όξινο pH, ενώ ο φυσιολογικός οργανισμός αλκαλικό.

Για να αντιμετωπισθούν τα επικίνδυνα υψηλά επίπεδα γαλακτικού οξέος το ήπαρ μετατρέπει ένα μέρος του γαλακτικού οξέος σε γλυκόζη χρησιμοποιώντας το 1/5 της ενέργειας ανά μόριο γλυκόζης σε σχέση με την ποσότητα που μπορεί να λάβει το φυσιολογικό κύτταρο και είναι η τριπλάσια ενέργεια που μορεί να λάβει το καρκινικό κύτταρο. Έτσι, για να τραφούν τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται καινούρια αιμοφόρα αγγεία για να τροφοδοτηθούν με περισσότερη ζάχαρη και όσο περισσότερο πολλαπλασιάζονται τα φθαρμένα κύτταρα, τόσο λιγότερη ενέργεια λαμβάνουν τα υγιή κύτταρα. Ο καρκίνος εξαπλώνεται ταχύτατα σε περιβάλλον με ελάχιστο οξυγόνο και ενέργεια. Αν ο ασθενής δεν αλλάξει διατροφή και δεν σταματήσει τις τροφές και τις συνήθειες που τροφοδοτούν τον καρκίνο και αν ο οργανισμός δεν λάβει πολύ οξυγόνο, το μέγεθος του όγκου θα αυξηθεί και ο θάνατος θα επέλθει από τη φθορά των ιστών και την οξέωση.

Η γενετική μετάλλαξη είναι αποτέλεσμα του κυτταρικού υποσιτισμού. Με την γενετική μετάλλαξη τα κύτταρα του σώματος θα καταφέρουν να επιβιώσουν στο τοξικό, αναερόβιο περιβάλλον και δεν θα πεθάνουν από ασφυξία. Πολλά κύτταρα πεθαίνουν, άλλα όμως μπορούν κι επιβιώνουν και προσαρμόζονται στις αλλαγές του περιβάλλοντος και θα πεθάνουν και αυτά στο τέλος για να αυτοϊαθεί ο οργανισμός.

Η αποτοξίνωση του ήπατος και της χοληδόχου κύστεως, η αποβολή των χολόλιθων και των τοξινών, η εύρρυθμη πεπτική λειτουργία και η παραγωγή πεπτικών ενζύμων έχουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες.

Πολλοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι τα πολλά κοινά κρυολογήματα βοηθούν τους όγκους να υποχωρήσουν αυτόματα και εύκολα πυροδοτώντας τους αυτοθεραπευτικούς μηχανισμούς του οργανισμού.

Διαβάστε, επίσης,

Μάθετε τι είναι ο καρκίνος για να μην τον φοβάστε

Απομυθοποιήστε τον καρκίνο και νικήστε τον

Τα συμβατικά φάρμακα είναι υπεύθυνα για καρκινογένεση

Ένα απλό πρωτόκολλο αλκαλοποίησης για αυτοθεραπεία του καρκίνου

Μην φοβάστε αν έχετε καρκίνο

Όλα μπορούν να θεραπευθούν

Αντιμετωπίστε εναλλακτικά τον καρκίνο του δέρματος

Διατροφικές συμβουλές για την πρόληψη του καρκίνου

Μην κάνετε προεγχειρητική χημειοθεραπεία για τις ηπατικές μεταστάσεις

Το πέρασμα στην εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου

Η θεραπεία του καρκίνου στα παιδιά πρέπει να είναι εξατομικευμένη

Τι να κάνετε σε εξαγγείωση των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων

Το Glycobloc θεραπεύει τον καρκίνο φυσικά

Αυτοθεραπεία με GcMAF

Πώς η κάνναβη θεραπεύει τον καρκίνο

Ασκήσεις οραματισμού για τη θεραπεία του καρκίνου

Βιβλία για όσους έχουν καρκίνο

Βιβλία για όσους έχουν καρκίνο

Το πάχος είναι αιτία καρκίνου

Το μείγμα βοτάνων της EMEDI για τον καρκίνο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα βακτήρια

Εμπιστευθείτε το ογκολογικό συμβούλιο της EMEDI

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ